MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 17.05. 2024
Dnes má svátek Aneta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chválit a chválit

28. 01. 2012 | Vaše příběhy
Krmte ty bestie!
Takhle stručně formulovala jedna starší anglická dáma svůj recept na spokojené manželství. Souhlasím s ní, i když nic se nemá přehánět.


Já vnímám vaření jako nutné zlo. Baví mě jen tehdy, když je dostatek času a mám možnost vyzkoušet třeba nějaký nový recept. Jinak si skvěle pochutnám i na krajíci chleba s máslem, jen když ho nemusím mazat já. Když se mi občas podaří kuchyni vyhnout, moc si to užívám. Zřejmě proto, že se mi to nestává tak často.

Legrace v tomto směru byla s mým prvním manželem. Byl to umělec, kterého jsem navíc měla z druhé ruky, takže už byl rozmazlený od exmanželky, která skvěle vařila. Já se teprve učila a všechno bylo špatně. Navíc manžel pocházel z Děčína a já z Brna, takže moje zelí byl „plkanec“, protože v Čechách se ho dává jen malá kupička a knedlík v omáčce byl „nacucaná houba“, protože ten správný je přece tuhý a děrovaný. Moje maminka by řekla, že se „zdrcnul“. Když bylo jídlo hotové, vždycky mu z jeho pohledu něco chybělo nebo přebývalo.

Jednou u nás večeřel kamarád a já jsem zaslechla, jak říká: „ Ty jsi ale vůl, vždyť to bylo skvělé. Musíš jenom chválit a chválit, jinak se ti na to vykašle.“ Měl pravdu, vykašlala.

Můj současný partner si sice nevymýšlí, ale máme jiný problém. Jí většinou jen to, co zná. Vzhledem k tomu, že se u nich doma vařilo pár jídel pořád dokola, tak jeho repertoár není příliš široký. No jo, jenže to mě vůbec nebaví. Málokdy se v mém jídelníčku během dvou měsíců nějaké jídlo zopakuje. Docela mě zlobí, když můj muž nechce ochutnat z něčeho neznámého ani jediné sousto. Nepředstavujte si ale, že jde třeba o něco vyloženě exotického. Posledně to byly palačinky. Připadá mi skvělé, že se dají plnit vším možným, tak jsem do nich zamotala šunku, chřest, zapekla se sýrem a obložila rajčátky. No, narazila jsem. Palačinky se přece dělají pouze s marmeládou a to, co se v nich třese, je navíc hrozně podezřelé… Neochutná, ale nestěžuje si. Jde a vezme si rohlíky a „kakajo“. Třeba tři dny po sobě. Když jsme v restauraci, tak si téměř stoprocentně objedná smažený řízek a vařené brambory, pro jistotu.

Ani jeden z nich sám nevařil, ale zdá se, že nějaká změna se teď přece jen rýsuje. Když bylo mé dceři asi dvanáct let, tak si taky začala u jídla vymýšlet. Mě už to rozzlobilo, tak jsem nakázala, že bude každou sobotu vařit sama. Přes týden si najde nějaký recept, já nakoupím a může se snažit. Dařilo se jí, takže byla po každém svém výkonu hrozně moc chválena a to vyvolalo krásnou reakci. Můj muž chtěl být také chválen. Řekl si, že když to zvládne malá holka, tak on určitě taky a jednoho dne nám oznámil, že bude v sobotu vařit on. Dopadlo to skvěle, byl patřičně pochválen a od té doby už několikrát. Dokonce se pouští i do experimentů a já občas provokuji, že asi půjdu na „kakajo“.


Kob - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Skvělý článek Smajlík
Taky by se mi líbilo, kdyby můj chlap občas uvařil. Ale on tak max. kafe nebo instantní polívku. Když jsem mu zadala za úkol upéct obyčejné kuře (všechno měl nachystané, maso na pekáči, okořeněné atd.)Všecko bylo v pohodě, ale když ho chtěl pak vytáhnout z trouby, tak mu celý pekáč vyjel ven a vše bylo na podlaze...takže nadále zůstávám u toho věnovat se kuchyni raději sama než po něm uklízet takový "sajgon" Smajlík Smajlík Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Bylo to zábavné a úsměvnéSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Hezky jsem se pobavila. Kakajo. Smajlík) Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
jj moje babička říkala takových mamlasů na hrušce natřasu Smajlík

Já zas říkám, že se s mužem má zacházet jako se psem. Dát mu nažrat a občas ho vyvenčit Smajlík funguje to
Obrázek uživatelky
profil
Ja musím môjho muža naozaj pochváliť, lebo ten občas varí rád a vždy dobre. A tak ja chválim, chválim a chválim, pretože sa na mňa presne hodí začiatok tohto článku.
A chválim, .... aj pri vysávaní, upratovaní a iných domácich prácach, no keď ho pochválim pred sestrou, alebo švagrinkou či iným členom rodiny, alebo znánymi, to by ste mali vidieť, aký je na seba hrdý. Mňa to nič nestojí a nemusím to robiť sama.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles