Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Co je tajemstvím svěží pleti?

3. 10. 2011 | Krása

Voda je jedním ze základních předpokladů života a její nedostatek naše tělo pociťuje překvapivě rychle a výrazně. Kromě známých projevů dehydratace organismu, mezi které patří například bolest hlavy, únava či ztráta koncentrace, je výrazným a nepřehlédnutelným indikátorem i stav naší pokožky. A ta si jako největší orgán lidského těla výjimečnou starostlivost přece zaslouží, co myslíte?


Naše pleť je neustále vystavována mnoha negativním vlivům vnějšího prostředí. A v suchu ztrácí až 500 g vody denně, přičemž zdravá pleť by měla stabilně obsahovat až 70 % vody. Vliv horkých letních dnů, intenzivního opalování, dlouhodobého koupání v slané či chlorované vodě, ale také zvýšená fyzická nebo psychická aktivita se na těle nejčastěji projeví pocitem napětí, podrážděnou nebo suchou, šupinatou kůží.


pleťová maskaNaše pleť pak působí unaveně, matně a bez jasu, ztrácí přirozené napětí a pevnost, což se na ní rychle odrazí v podobě jemných mimických vrásek. V případě nedostatku vody, pravidelně dodávané tělu zevnitř, na ně nezabere ani nejlepší venkovní hydratační prostředek.


Důležité rady


Pravidelné doplňování vhodných tekutin, mezi které díky svému nízkému obsahu minerálů patří i přírodní pramenitá voda, je nezbytné pro správné fungování našeho organismu, udržování životaschopnosti orgánů, ale v neposlední řadě i pro zdravý a svěží vzhled pokožky.


"Na kvalitě pleti se odráží i náš životní styl. Snažte se nezanedbávat svou životosprávu, dopřejte svému tělu a pleti pravidelný odpočinek a péči. Nezapomínejte dodržovat pitný režim - alespoň 1,5 až 2 l vody denně, " radí dermatovenerologická odbornice na péči o pokožku a celé tělo.


Pokud se i po vydatném spánku, kterému předcházelo pečlivé ošetření pokožky, probudíte oteklá a ze zrcadla na vás pravidelně hledí mdlá a unavená tvář, je načase přehodnotit svůj pitný režim a notně zvýšit příjem tekutin. Pamatujte si - s každým douškem vody, který svému tělu dopřejete, bude vaše pokožka krásnější, zdravější a zářivější.


SOS: vysušená pleť po létě


zdravá pleťAčkoli léto patří k nejkrásnějším obdobím roku, přináší s sebou mnoho nástrah pro pokožku, s nimiž se mnohé z nás perou během následujících podzimních měsíců. Vysušená pleť, vystavovaná slunci a suchu, reaguje velmi citlivě, což můžete cítit i na dotek.


UV paprsky dokážou šikovně proniknout do jednotlivých vrstev pokožky, kde poškozují kolagenová a elastická vlákna. To způsobuje předčasné stárnutí a ztrátu její pružnosti. Bez zvláštní péče a podpory v podobě kvalitních kosmetických prostředků, hydratačních masek a v neposlední řadě dostatečného přísunu vhodných tekutin i v podobě nízkomineralizovaných přírodních pramenitých vod se narušená kvalita pokožky těla i obličeje nedokáže sama zregenerovat.


Při správném pitném režimu se dostatečně napije i naše pleť. Osvojení si zásad správného pitného režimu je jen otázkou zvyku a naše zdraví přece stojí za trochu námahy!


Zdroj: Rajec


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
určite tu pridám aj dostatok spánku
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný článek.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles