Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 10.05. 2024
Dnes má svátek Blažena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Což takhle dát si nohy na stůl?

22. 07. 2009 | Nemoci
Víte, co je jeden z nejčastějších důvodů, proč ženy nenosí sukně? Vzpomeňte si na stesky vašich maminek či babiček, když přijde v létě čas krátkých kalhot a sukní. Odpověď je jednoduchá. Křečové žíly.

To, co ženy a někdy i muži schovávají v dlouhých nohavicích, jsou rozšířené, vinuté žíly viditelné těsně pod povrchem kůže. Nejčastěji jsou právě na dolních končetinách. Mohou se ale vyskytnout i jinde. Vznikají při oslabení žilní stěny, ať už vlivem dědičné poruchy, nebo získaného onemocnění. Také při nedostatečné funkci žilních chlopní a svalové pumpy a při hromadění krve v žilním řečišti.

Malá chvilka stačí


Křečové žíly nejsou jen „dar od přírody“. Můžeme si k nim i částečně dopomoci životním stylem. Rizikovým faktorem je především dlouhodobé stání a sezení. Což je běžné pro většinu zaměstnání. Abychom tomu alespoň částečně předešli, stačí si v práci najít chviličku a trochu se projít.

Což takhle dát si nohy na stůl?Týmová práce svalů a žilních chlopní


Při chůzi pracují svaly lýtka a nohy a mechanismem tzv. svalové pumpy vytlačují krev směrem k srdci. Aby veškerá práce nebyla jen na svalech, jsou v žilách chlopně, které za normálních okolností zabraňují zpětnému toku krve. Vždy je důležitá vzájemná spolupráce svalů i chlopní. Při dlouhém stání nebo sezení svaly nepracují, krev se tím pádem hromadí v žilním řečišti, žíly se pod tlakem krve začínají rozšiřovat a chlopně už na svoji práci nestačí.

Vždy je lepší nemocím předcházet než je později léčit. Přestože většina lidí považuje křečové žíly pouze za kosmetickou vadu, v některých případech umí být pěkně nepříjemné. Každý, kdo jimi trpí, ví, o čem je řeč. Bolavé a oteklé nohy jsou u některých na denním pořádku. Proto si o polední pauze najděte pár minut na procházku. A když se šéf nedívá, dejte si klidně nohy na stůl.

Zdroj: Křečové - žíly.cz

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
To já mít křečové žíly nejspíš budu,protože je mají skoro všichni v rodině,ale začne to nejspíš až mi bude okolo40-50letSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Hlavní příčinou je genetika u nás to také nikdo neměl. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
vypadá že je mít taky nebudu:D:D:D
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles