Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pobyt u moře: zátěž, nebo relaxace pro křečové žíly?

21. 08. 2009 | Péče o tělo

Sezóna dovolených je v plném proudu. Přinášíme vám tipy, s čím vyrazit k moři a na co dbát, aby i vašim nohám přinesly pláže jen příjemné zážitky.

Bez vzdušných bot ani krok

V každodenním životě je obuv naší vizitkou. Ani o dovolené bychom pohodlným botám neměli dát vale. Až budete u moře a budete se chtít projít v písku naboso, dávejte pozor, kam šlapete. Nikdy totiž nevíte, co se v písku skutečně skrývá. Přece jen je pak lepší volit chůzi v botách. Ale pozor: na jejich výběru hodně záleží. Teplé počasí a pláž svádějí k obutí žabek. Ty sice na upravených nohách vypadají sexy, oporu nožní klenbě ale příliš, resp. vůbec neposkytují.

nohy-zenyNaopak sandály s opatkem sníží riziko pádu a případného úrazu. Sportovní obuv používejte opravdu jen ke sportovním výkonům. Jinak svým nohám dopřejte komfort maximální vzdušnosti. Vyhnete se tak rozvoji plísní.

Obuv patří i do vody, zvlášť na Jadranu. Poranění způsobené šlápnutím na mořského ježka často hnisají a zdlouhavě se hojí.

Dejte kůži napít

Mořská voda a žár slunce dokážou pokožku pořádně vysušit. A přitom pokožka nohou (a zvlášť těch s žilní nedostatečností) bývá suchá i v našich podmínkách. Nezapomeňte si proto přibalit i kvalitní hydratační péči.Vláčná a pružná kůže nohou nejen lépe vypadá, ale je také odolnější vůči poraněním. Zvlášť důležitá je prevence kožních poškození u lidí s chronickou žilní nedostatečností a problémovou výživou kůže bérců.

krasne-a-zdrave-nohyK dispozici nejsou jen hydratační krémy, ale i emulze ve spreji. Přes den se samozřejmě nezapomínejte pravidelně mazat opalovacími krémy s vyššími ochrannými faktory.

Také si často dopřejte studenou sprchu nohou. Jednak tak stáhnete teplem roztažené cévy, v nichž se městná krev, a navíc omyjete slanou vrstvu, vysušující pokožku. U moře půjde jistě o vítané osvěžení.

Máte-li metličky, zapomeňte i na pražení nohou na sluníčku. A pokud už slunci neodoláte a kůže vám hodně zarudne, ošetřete spáleniny přípravky s obsahem panthenolu.

Pobyt u moře je pro středoevropské nohy spíš zátěží než relaxací. Pokud ale budete dbát o hydrataci kůže nohou, pečlivě ošetřovat i drobná poranění a často se hýbat, budou vaše nohy šik i po dovolené.

Zdroj: Křečové-žíly.cz

Simbelmine
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Jak se píše, pobyt u moře je pro naše nohy veliká zátěž. Musíme o ně tedy pečlivě pečovat.
Obrázek uživatelky
profil
Jistě je to určitá zátěž na nohy, sama jsem to zažila před 2.roky u moře.
Obrázek uživatelky
profil
ano plně souhlasím a sama jsem to už několikráte u moře zažila!!!!!!!!!
Obrázek uživatelky
profil
pobyt u moře je zátěž nejen pro moje nohy...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles