8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Děkuji ti, maminko!

25. 11. 2011 | Vaše příběhy
Ani nevím jak začít, protože dodnes vlastně nevím, co se to stalo. Byli jsme mladá rodinka s dvěma kluky a vraceli jsme se z dovolené. Jeli jsme Škodovkou, kde na zadních dveřích šly nastavit dětské pojistky, a tak jsme se nemuseli bát, že by kluci vzadu otevřeli.

V té době o autosedačkách nebyla ani zmínka, a tak jsme zadní sedačky sklopili,  na ně dali prošívanou deku a polštáře a udělali klukům lůžkovou úpravu, aby měli tu dlouhou cestu pohodlí. Jezdili jsme ze severní Moravy do severních Čech, a proto jsme se vždycky stavovali uprostřed cesty u příbuzných na kafe a taky za mou maminkou na hřbitov zapálit svíčku a popovídat si. Tak to bylo i ten den.

Vyrazili jsme a já tak jako vždycky poslala tichou modlitbičku tam nahoru: „Maminko, ochraňuj nás.“ Řídila jsem sama, protože můj manžel papíry neměl a mně to pomáhalo zvládat tu dlouhou cestu. V autě jsem vezla to nejdražší, co mi život dal, a tak jsem se snažila jet opravdu opatrně a s rozmyslem. Cesta ubíhala dobře, u příbuzných jsme si dali kafíčko a pak jsme za velikého loučení a mávání vyrazili dál – k domovu.  Ujeli jsme takových 20 kilometrů, když se za námi objevilo auto. Blikalo na mě, troubilo a já si jen pomyslela: „Ach jo, zase chlap, co nemůže vidět ženskou za volantem,“ ale nedalo mi to a zpomalila jsem. Auto nás hned předjíždělo a řidič se naklonil a volal na nás. „Máte otevřené zadní dveře.“

V ten moment jsme stáli, manžel hned vyskočil a letěl dveře zavřít a já strnule koukala na zatáčku před námi, která by mé milované synáčky vynesla z auta ven. Nemohla jsem dýchat, mluvit,  jen jakoby z dálky jsem slyšela žvatlání mých synů. Musela jsem ven z auta. Sedla jsem si do trávy vedle cesty a rozbrečela se. Manžel přišel za mnou a říkal něco o dětské pojistce, že ji asi někdo přepnul a tak malý mohl dveře otevřít, ale já byla v šoku. Dal mi pusu a uklidňoval mě. Měli jsme před sebou ještě 200 kilometrů, tak jsem posbírala síly a pokračovali jsme v jízdě.

Cítila jsem velikou vděčnost k tomu pánovi, co nás zastavil, a tak jsem řekla manželovi: “Ještě, že nás ten pán zastavil, viď.“ Podíval se na mě divně a říkal, „JAKEJ PÁN?“, „No ten v tom červeném R-ku,“ odpověděla jsem nechápavě. „Ten, co na nás troubil a blikal.“ Manžel na mě koukal jako na blázna. „Co blbneš, vždyť to byla ženská ve žlutém wartburgu.“ Musela jsem zastavit znova. Tohle jsem si musela s ním vysvětlit. „Byl to pán a jel v červeném R cupe,“ přesvědčovala jsem ho. „Ne, byla to ženská a jela ve žlutém wartburgu.“ Tvrdil zase on.

Dodnes jsme se o tom nedohodli, každý jsme viděli někoho jiného, ale zachránil nám syny a tak ať už to byl muž nebo žena, jsem jim neskonale vděčná.

V duchu si říkám, že nám určitě maminka poslala andílka strážného tam shora, aby nás ochránili před nebezpečím. DĚKUJI TI, MAMINKO.

Autor:bobalka


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
já normálně brečím! Hlavně, že se nic nestalo!SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
♥ ♥
♥♥ ♥♥
♥ ♥ ♥ ♥
♥ ♥ ♥ ♥
♥ ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ ♥


Obrázek uživatelky
profil
fuj, uplne me mrazi, kdyz si predstavim byt na tvem miste.. hlavne ze vam toho andela maminka poslala!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles