Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Desatero boje proti psím chlupům v bytě

13. 03. 2017 | Zvířátka

Když si domů přinesete roztomile chlupatou kuličku, která vám i celé rodině okamžitě přiroste k srdci, a život bez čtyřnohého kamaráda si už nebudete umět představit, přichází i vystřízlivění v podobě starostí, které vám však už vaši lásku k němé tváři rozhodně nezhatí. Pokud si pejska pořizujete do bytu, a nebude z něj hlídací pes přivázaný v boudě či zavřený v kotci, jistě vám to oplatí svou nehynoucí láskou. A také pořádnou dávkou chlupů. Jak zvládnout věčný chlupatý boj?

 

Rada první – den začněte s hřebenem v ruce

Pořádné, a nejlépe každodenní vyčesávání, je základ, a brzy zjistíte, že díky němu uchráníte svůj byt od pořádné hromady chlupů. Navíc si tím utužujete svůj vztah s pejskem, učíte ho disciplíně a mnoho z nich dokonce česání miluje. Tak proč nespojit příjemné s užitečným.

 

psí chlupy v bytěRada druhá – minimum koberců usnadní úklid

Koberce mají spoustu výhod, především izolují, hřejí a dobře se udržují. Pokud ovšem nejsou v bytě pejskaře, jehož mazlíček pouští chlupy doslova na každém kroku. V takovém případě je lépe množství koberců výrazně omezit, z některých totiž chlupy nedostanete, ani kdybyste se rozkrájeli. Proto volte raději ty kusové a na zbytek podlahy pořiďte kvalitní linoleum či plovoucí podlahu.

 

Rada třetí – kvalitní vysavač se vždycky hodí, robotický vítězí

Ať už se koberců vzdáte úplně, nebo si kousek dopřejete, kvalitní vysavač se hodí na jakýkoli povrch. V případě koberců vybírejte vždy ten s kvalitní hubicí, určenou přímo na zvířecí chlupy, vysávání si výrazně ulehčíte i urychlíte. Z ostatních podlah zvládne odstranit psí chlupy snadno a ušetříte si zametání. Pokud si chcete dopřát opravdový luxus a pohodu, investice do robotického vysavače se rozhodně vyplatí. Zvládne jakýkoli povrch a hlavně vám doma může uklidit než se vrátíte z práce či výletu.

 

Rada čtvrtá – když zametat, tak bez víření

Zametání není zrovna oblíbená činnost, ale jsou situace, kdy vyhrává nad vysavačem. Třeba když potřebujete zamést večer, nebo když spinká vaše ratolest, nebo prostě jen nechcete vytahovat vysavač. I když by se mohlo zdát, že je jedno, který smeták si přizvete na pomoc, v domácnosti pejskaře rozhodně vítězí gumový smeták s antistatickou úpravou, který nebude prach, a s ním i psí chlupy, vířit po místnosti, a úhledně je zamete na hromádku.

 

Rada pátá – i na výběru nábytku záleží

Možná vás váš čtyřnohý miláček přinutí obměnit i váš interiér. Když přehlédneme fakt, že vám stejně asi něco při svém objevování světa zničí, je nejvyšší čas pořídit si novou sedačku či křesla. Vybírejte nejlépe materiál jako je kůže, eko či umělá kůže – na ní se totiž chlupy rozhodně držet nebudou a krásně je odstraníte. Pokud toužíte po klasické sedačce, pak si spolu s jejím nákupem pořiďte také snímatelné potahy, které snadno denně vytřepete.

 

Rada šestá – do postele vstup zakázán

Samozřejmě myslíme zákaz vstupu pejskovi, jinak by se vám časem mohlo stát, že stopku dostanete vy sami. Pejsek vám možná zahřeje nohy, krásně se přitulí a je s ním zkrátka fajn, s jeho chlupy však tak příjemné ranní probuzení už není. Proto pokud nechcete denně třepat veškeré lůžkoviny, pejskovi dopřejte pohodlný pelíšek vedle vaší postele.

 

Rada sedmá – ponožky na samotku

Asi si říkáte, co s chlupy mají společného ponožky. Zkušený pejskař však již jistě tuší a potutelně se usmívá. Ano, ponožky jsou vlastně kouzelné věcičky, které zaručeně fungují jako lapač chlupů. No a představte si, že je vyperete společně s dalším oblečením. Ouha – chlupy máte všude. Proto svým ponožkám dopřejte soukromou čekárnu na praní i soukromou audienci s vaší pračkou. Ostatní oblečení, i vy, budete nadšeni.

 

Rada osmá – správná strava je mocná

Dopřejte svému čtyřnohému příteli kvalitní granule, které zaručí vyvážený příjem všech potřebných látek, i těch, které mají příznivý vliv na kvalitní stav kůže i srsti. Čas od času mu můžete dopřát i vitamínové doplňky, obzvláště v době línání.

 

Rada devátá – poznejte furminátor

Furminátor je zázračná pomůcka, která jediným tahem dokáže vyčesat tolik chlupů, že se zaručeně budete divit. Furminátor dokáže srst vašeho pejska jediným tahem zbavit pořádné dávky chlupů, které by se jinak trousily po celý den. Fungují dobře na krátkosrsté i dlouhosrsté domácí mazlíčky, a jsou upraveny i dle velikosti pejsků.

 

Rada desátá – zachovejte klid

Povzneste se nad věčný boj s každým chloupkem, stejně nemůžete vyhrát. Proto si užívejte krásných dní s vaším mazlíčkem, a rozhodně nepropadejte panice a nestaňte se otroky každého chlupu, který váš pejsek vytrousí.

Vždyť život není jen o úklidu.


Autorka: Pavlína Šmahlíková
ChytráŽena.cz
článek již vyšel také na webu autorky


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
příznivcem chovu pejsků v bytě. Pejsek potrebuje dostatečný pohyb venku a to hlavně velké rasy.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles