8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dietu rušíme

21. 01. 2012 | Vaše příběhy
Nikdy by mě nenapadlo, že zrovna já se budu trápit se svou váhou. Se třemi dětmi, profesí poštovní doručovatelky, starostí o malé hospodářství a při konzumaci rozumného množství stravy mi tloušťka teoreticky nehrozila. Jak já byla naivní. Stačila podlá, nenápadná porucha štítné žlázy a než se na ni přišlo, po třech letech, měla jsem 30 kg navíc.

Naneštěstí má sestra naprosto stejný problém, tak se navzájem podporujeme a snažily jsme se alespoň trošku zhubnout. Neustále jsme si hlásily váhu, co jíme či nejíme, jak se hýbeme atd. Váha nám lítala plus mínus 10 kg nezávisle na tom, jak drastickou dietu jsme držely či zda jsme se hýbaly nad standard nebo jen tak poflakovaly. Příklad : Ráno se zvážím, váha hlásí číslo x, zapiju 4 prášky čistou vodou, odjedu z domu na různé pochůzky do velkého města, během šestihodinového lítání centrem si 2 x odskočím vykonat malou potřebu. A výsledek? Po návratu škodolibá váha hlásí s jásavým písknutím o 1,5 kg víc. Kde jsem to nabrala?

Přišly jsme na zajímavou teorii - ve městě je nezdravý vzduch, plný nezdravého olova, které, jak jistě ze základní školy víte, má vysokou hmotnost. Tím pádem nemáme šanci zhubnout a v naší váze se odráží doba pobytu v zamořeném městě. Rozumně jsme usoudily, že dýchání omezit nemůžeme, takže diety jsme zrušily, jsme rády, že žijem a těch pár kilo navíc je holt náš úděl. Je nám podstatně líp, jsme veselejší, nestresujeme se. Vrátily jsme se k našemu standardnímu režimu, nepřejídáme se, snažíme se hýbat v rámci možností.

Oblečení chodíme nakupovat spolu - výborně se u toho pobavíme. Váhu používáme již jen sporadicky, pro zjištění aktuálního stavu, ale už se na ni nezlobíme... Naše kila navíc jsou nevyčerpatelným zdrojem nápadů na vtipkování. Jak říkala naše babička - holt někdo má a někdo zase nemá. Závěr - baculky, mějte se rády, nenervujte se. Jsou věci mezi nebem a zemí, s kterými se nic moc dělat nedá. Dobrá nálada je k nezaplacení.

Autor:forte

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Myslím, že ste to so sestrou zobrali za spávny koniec. Veď nemôžu byť všetci štíhli. Hlavné je, cítiť sa dobre a mať veselú myseľ. Možno, že keď prestanete byť zamerané na schudnutie, pôjde váha trošku dole, aj keď to nebude nejaké výrazné schudnutie. Psychika robí svoje.
Páči sa mi záver článku, len by som dodala, že s vecami, ktoré nemôžeme zmeniť sa musíme naučiť žiť v súlade.
Obrázek uživatelky
profil
dík všem za pozitivní reakciSmajlík.Teorie o tepelné izolaci je kouzelná-často na ni budu mysletSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Nejsme tlusté,vždyť jsme jen tepelně izolované.Hlavně zdravé a spokojené.SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný článek, nemocí ŠŽ trpí každý i já...
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkný článekSmajlík
Když jsem onemocněla RS, také jsem začala přibírat, začala jsem jíst dietněji,ale kg moc dolů nejdou
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles