Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dražba nevšedních fotografií Simony Krainové pomůže handicapovaným dětem

12. 06. 2008 | Úspěšní lidé
Originální fotografie Tomáše Ďurňáka zaplní oblíbenou kavárnu českých celebrit. Známé tváře (mezi pozvanými jsou Halina Pawlovská, Helena Vondráčková, Monika Absolonová, Jitka Zelenková, Bára Nesvadbová, Karel Gott, Katka Sokolová, Diana Kobzanová a řada dalších), si určitě nenechají ujít slavnostní vernisáž této pozoruhodné výstavy ve středu 18. června od 20 hodin.

Kmotrem totiž bude světoznámý fotograf Robert Vano a vernisáž vyvrcholí aukcí tří fotografií okouzlující modelky Simony Krainové. Tomáš Ďurňák  je vytvořil velmi náročnou a nákladnou technikou stříbrné želatiny na akvarelovém papíře. Celou akci připravuje Visage Factory spolu s Asociací pro předškolní vzdělávání a koná se pod záštitou hejtmana Středočeského kraje Petra Bendla, takže je jasné, že půjde nejen o moderní umělecké fotografie, ale především o charitu.

Simona KrainováVýtěžek z aukce pomůže speciální základní a mateřské škole
Korálek v Kladně.


Zdejší děti jsou postiženy různými handicapy a kombinovanými vadami – lehkou mozkovou dysfunkcí, dětskou mozkovou obrnou, epilepsií, vadami zraku či sluchu. Veškeré aktivity školy, a nabídka je opravdu pestrá, se řídí základní snahou dosáhnout u handicapovaných žáků takového stupně výchovy a vzdělání, aby mohli být zařazeni v co největší míře do života zdravé populace. A to se v Korálku daří a možná by se dařilo ještě lépe, kdyby se škola dlouhodobě nepotýkala s omezenými prostory a nedostatečnou kapacitou. Zařízení potřebuje opravdu rozsáhlou rekonstrukci v řádu několika milionů korun, takže středeční dražba je jednou z řady charitativních akcí pořádaných právě pro Korálek.

Simona KrainováSimona KrainováNapříklad loňská aukce výtvarných prací dětí z této školy vynesla téměř 400 tisíc korun a letos snad budou dražitelé neméně štědří. Je jisté, že mezi nimi nebude chybět středočeský hejtman Petr Bendl spolu se svou manželkou Tamarou Bendlovou Kotvalovou. Oba ochotně a často pomáhají tam, kde je třeba. A rekonstrukce speciální základní a mateřské školy Korálek mezi takové projekty určitě patří.


Oficiální stránka speciální a mateřské školy Korálek: www.koralekkladno.cz



Hana Houbičková
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !