8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Já a spinning

21. 12. 2011 | Vaše příběhy
Jednou mě moje kamarádka poprosila, zda bych s ní nešla na spinning, který v té době  pojišťovna hradila. Měla jsem si vybrat. Buď plavání, spinning, nebo aerobik. Ona moc chtěla na spining, tak jsem se jí zeptala, co to obnáší. "Je to úplně super, až docvičíš, budeš se cítit skvěle." Zeptala jsem se jí: "A co si mám vzít s sebou všechno?"  "Vem si cvičební úbor, přezůvky, ručník, a nějaké pití v láhvi." Na internetu jsem si zjistila, co mě čeká.

Hodinu jízda na kole. Já, která necvičím, budu teď v kuse hodinu jezdit, to je fór! Jen jsem se jí zeptala, zda tam chodí taky takové boubelky jako jsem já. Odpověděla mi, že já budu nejhubenější. To mě aspoň trochu potěšilo.

Den se blížil a já začala přemýšlet, jak se z toho vykroutit. Nakonec jsem i přes nechuť šla. Když jsme přišli do šaten, nestačila jsem se divit. Samá krásná, vypracovaná těla kolem mě procházela. Cvičební úbory: bodýčka s výkrojem u zadnice. Začala jsem těžce litovat, ale řekla jsem si, že se nevzdám jen tak. Že to zkusím, když už jsem dorazila. Oblékla jsem na sebe moje vytahané tepláky a triko. Vzala osušku a 2litrovou lahev pití a šla do místnosti, kde se mělo cvičit.

Kamarádka si mě prohlédla a povídá: "Na co máš osušku??A to pití se Ti asi na kolo vejít nebude."
 "No jsi říkala, že si mám vzít ručník, ne? A to pití tam nějak snad dám." Copak jsem mohla vědět, že se budu tolik potit? A že ten ručník je na to, abych si otřela pot. Nikdy jsem přece necvičila. Když už jsme byli v místnosti všichni, instruktorka zapla všechny větráky a hudbu a zeptala se, kdo je na hodině poprvé. Samozřejmě jediná jsem se přihlásila já. Tak mi dala jen instrukce, abych pořád jela a když nebudu moct, mám si snížit rychlost, ale nemám zastavovat.

Připadala jsem si jako šašek. Pití jen tak tak jsem narvala na kolo, osušku jsem měla skoro kolem celého těla a vytahané tepláky byly taky super. A ke všemu mi zbylo kolo, které směřovalo přímo na hodiny, takže jsem počítala každou minutu, která uběhla a věřte, že každá minuta je dlouhá. Prvních 15 minut to docela šlo. Pak jsem přemýšlela po zbytek času, kdy to skončí. Instruktorka mě pořád sledovala, asi jsem nevypadala nejlíp. Když jsem se ohlídla okolo, všechna ta vypracovaná  těla ...Jezdili jako nic... a ani nebyli tak červení jak já. Asi jsem funěla hlasitěji, než hrála hudba.

Posledních 5 minut jízdy jsem se jen modlila, abych se neztrapnila tím, že bych z toho kola vypadla. Ale jela jsem pořád. Ty kreace, co dělali ostatní, jsem nezvládala. Jako vstát a držet řídítka jinak. To jsem nechápala, jak to můžou vydržet. Ale docela jsem jejich kondičku záviděla. Hodina uběhla a já jsem nemohla věřit, že jsem to vydržela až do konce. Když jsem  lezla z kola, tak jsem e jen tak tak  udržela na nohou. Dali nám desinfekci na sedátko, aby mohli pokračovat v jízdě ostatní, co už čekali na svou hodinu. Udělali jsme si ještě nějaké cvičení na protažení svalstva, aby nás to moc nebolelo druhý den. A že nemáme teď nějakou dobu jíst, a pak si máme dát nejlépe rýži.

Vylezly jsme z tělocvičny ven a kamarádka se mě zeptala, zda bych šla příští týden znova, což jsem odpověděla, že na mě může zapomenout. Když jsem přišla domů, vyjedla jsem celou lednici, takže jsem vlastně cvičila zbytečně, ale můžu říct, že jsem hodinu přežila a že už nikdy více!!!!

Chtěla bych smeknout před těmi, co to vydrží a baví je to. Nejsem ani trochu sportovní typ, ale vím, jaké úsilí to musí být,  udržet si kondičku. Je pravda, že po tom výkonu jsem byla taková šťastnější, že jsem něco dokázala. Kdybych šla ještě párkrát, tak by to už nebylo tak moc pro mě těžké. Aspoň tak mi to bylo řečeno. Ale to by mě tam opravdu museli už dokopat.

Nugyna - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Já bych to zkusila,ale už na to nemámSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
nějakou takovou sportovní aktivitu, ale přiznám se, že šlapat hodinu na kole, civět při tom do zdi a nechávat se buzerovat Smajlík instruktorkou mě neláká. Spíš zkusím nějaké kondiční cvičení, nebo třeba zumbu.
Obrázek uživatelky
profil
líbí se mi,Smajlíkjá bych asi taky nevydržela,Smajlík tak tě chápu....
Obrázek uživatelky
profil
Každý začiatok je ťažký. Škoda, že si sa neprinútila ísť znovu. Ja si myslím, že by sa ti to zapáčilo. Svedčí o tom ten pocit šťastia, ktorý si mala.
Obrázek uživatelky
profil
po me prvni hodine spinningu jsem si myslela, ze snad umru, a dalsi dny jsem nemohla vubec chodit. Ale po case - az si telo zvyklo - to bylo fajnSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles