Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak během menopauzy nepřibrat na váze

14. 05. 2018 | Péče o tělo
Největším strašákem většiny žen je spojení menopauzy a kil navíc. A je to obava oprávněná. Během klimakteria se ženské tělo mění, začíná se zakulacovat, a to zejména v oblasti břicha a boků, nadbytečná kila jdou hůře shodit a ověřené tipy z mladých let už tak dobře nezabírají. A to nemluvíme o dalších problémech spojených s přechodem, jako je nadměrné pocení, výkyvy nálad nebo nespavost. Na trhu existují doplňky stravy, které by s těmito příznaky účinně zatočily, ženy je ale nechtějí brát právě kvůli obavám z dalšího přibírání na váze.
 
Každá žena se chce cítit krásná, ať už je jí dvacet nebo šedesát let. A postava spolu s fyzickou kondicí mají vliv nejen na sebevědomí, ale také na samotné zdraví. S přibývajícími roky je hubnutí samozřejmě těžší, ne však nemožné. A my víme, jak na to.

Jak během menopauzy nepřibrat na váze

Nastartujte metabolismus


Přemýšlíte, proč přibíráte, když v období menopauzy nejíte hůř, než v předešlých letech a sportujete stejně tak často? Viníkem jsou hormony a jejich nerovnováha, které způsobují nárůst tuku a pokles svalové hmoty čímž se zpomaluje váš metabolismus. Nic ale není ztraceno! Můžete ho jednoduše nastartovat pomocí jídelníčku. Jezte častěji a menší porce a zařaďte do svého stravovacího plánu dostatek zeleniny, ovoce, luštěnin, libového masa, ryb a celozrnných obilovin. V žádném případě se nenechte zlákat drastickými dietami, které nefungují a jediné, co díky nim získáte, je jo-jo efekt.

Sportujte pravidelně


Pohyb je důležitý v každém věku… V období menopauzy ale hraje jeho pravidelnost důležitou roli. Ideální je věnovat se mu opravdu každý den. Volba, jakou aktivitu zvolíte, záleží na vás, bohatě postačí i svižnější chůze nebo jóga. Sport vám také pomůže bojovat proti řídnutí kostí, které je pro menopauzu typické.

Jezte bílkoviny


Jak už bylo řečeno, hormonální nerovnováha způsobuje úbytek svalové hmoty. Čím víc svalů ale budete mít, tím rychleji váš metabolismus bude spalovat nadbytečná kila. V rámci hubnoucího plánu by se měl pro vás stát jedním z důležitých bodů příjem bílkovin. Zařaďte do svého jídelníčku luštěniny, ryby, vejce, libové maso nebo mléčné výrobky jako je např. tvaroh.

Nebojte se doplňků stravy


Menopauza je mezníkem každé ženy a provází jí celá řada nepříjemných příznaků od nespavosti a podrážděnosti, přes návaly horka až po ztrátu chuti na sex. S jejich minimalizováním vám mohou pomoci doplňky stravy. Některé jsou ale založené na hormonálním podkladu a bohužel se po nich přibírá na váze. Vymaňte se ze špatných zkušeností a dejte šanci přírodním produktům, které obsahují bylinky a vitamíny.


Zdroj, foto: Merilin



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Přesně tak. Když si člověk bude jen stěžovat, tak se nikdy nic nezmění. Jakmile jsem začala sportovat, pociťovala jsem únavu ještě víc. Sice to bylo pro mě těžké, ale teď jím GS Merilin, trochu lépe se mi spí a necítím tolik únavy. Všechno se dá zvládnout, když se chce. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles