Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak jsme k Beníkovi přišli

22. 04. 2017 | Vaše příběhy
Byla jsem na své obvyklé denní procházce, na které mě pravidelně doprovází můj flekatý pejsek Beníček. Beník se ke mně dostal dost neobvyklým způsobem, který bych chtěla napsat a svěřit se čtenářům :)

S manželem jsme šli před čtyřmi lety na houby. Houbaření oba milujeme, rádi houby sušíme a máme je rádi v jakémkoli jídle. Kdyby to nebylo blbý, dávala bych je i do buchet :) Pokaždé se v lese zastavíme u studánky a zavzpomínáme na staré časy. Bohužel už to nebylo jako dřív, že se ze studánky dalo pít. Nyní je to spíše skladiště. Všude kelímky, sklo, sáčky... štítila bych se vody napít a tak si radši nosíme pití své. A když jsme tam před lety byli, několik desítek metrů od nás se potuloval malý pes. Mysleli jsme si, že něčí je, ale když nás sledoval až na lesní pěšinku, bylo nám jasné, že ho někdo v lese nechal schválně.  Na krku měl ale obojek, kousek vodítka táhl za sebou, protože ho asi překousal.

Chvíli jsme s manželem váhali, jestli ho vzít s sebou nebo ne. Nakonec nám ho bylo líto, pejska jsme nalákali na kousek chleba a on se vděčně nechal chytit. A chleba slupl jako kus masa, byl až tak moc hladový.

Když jsme s ním přišli domů, vyjeveně na všechno koukal a na chodbě se strachy počůral. Neměli jsme mu to za zlé, ale přeci jenom... půl roku nová plovoučka. Psa jsme vykoupali a to byste se divili, kolik špíny a větviček z něj spadalo. Zajímalo by mě, jak dlouho se chudák potuloval po lese.

Potom manžel navrhl, že musíme  zavolat veterináři a do útulku, jestli ho někdo nehledá. Nechtěli bychom, aby nás obvinili z krádeže pejska! Bohužel se po pejskovi nikdo nesháněl a tak jsme šli aspoň na odčervení k veterináři. Beník, jaké jsme mu dali jméno, dostal ještě očkování. A my tam za něj nechali osm stovek :D Jenže peníze se nedají srovnávat se zdravím zvířete! Trvalo nám ještě asi tři týdny, než si na nás zvykl a téměř dva měsíce, než nám věřil úplně. A pokud vás zajímá, jestli se nebojí chodit do lesa, tak vás všechny uklidním. Procházky lesem miluje! :)

P.S. Všem lidem, kteří nějak pomohli zvířátku v nouzi, moc děkuji a vážím si jich :)

AničkaNov - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Jak jsme k Beníkovi přišli:

Jak jsme k Beníkovi přišli
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Hezký příběh
Obrázek uživatelky
profil
Až teď jsem si přečetla Váš příspěvek. Jste báječní, že jste pejska nenechali v lese, ale ujali se ho. My se takto ujímáme kočiček a máme jich pět, další si už nemůžeme dovolit a tak už jsme domluveni s jedním útulkem, ale ti berou koťata a kočičky vykastrují a vrací je zpět odkud pochází. To ovšem také není moc dobré řešení.
Vám ovšem ještě jednou skládám poklonu, že jste zachránili jednoho opuštěného pejska.
Obrázek uživatelky
profil
Jste hodní, že jste si pejska nechali. Právě včera se u nás v obci našel vlčák. Neměl ani obojek, ani čip. Našla ho městská policie a odvedla na obecní úřad do budovy, kde mají pro nalezená zvířata udělaný útulek. Nepřihlásí-li se nikdy, půjde pes do psího útulku a obec za něj musí celý jeho psí život platit peníze.Někteří lidé jsou bezcitní.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles