8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak jsme potkali Truhlíka

10. 01. 2008 | Zvířátka
Pokud jste četli minulé příběhy, jistě víte, že jsme našeho milého „skoropitbula“ potkali u silnice. A jak to teda vlastně bylo?

Má drahá polovička odjela do Prahy – vybrat Airinku a já si pozvala kamaráda – probírali jsme drby, popíjeli pivko a smáli se na celé kolo….až nám z toho notně vyhládlo. Rozhodli jsme se, že si skočíme do sousední vesnice – jeden starý Ital tam má úžasnou pizzerii a dělají tam tu nejlepší pizzu v okolí, slovo dalo slovo a my se vydali na cestu. Bylo krásný letní den a my si to nadšeně štrádovali po cestě s vidinou skvělého jídla, leč gurmánský požitek se nekonal – měli zavřeno. Abychom se nenudili, vzali jsme to domů jinou trasou.

Fufíkovci – Veselá Tlapka Zrovna když jsme procházeli kolem kravína, ozvalo se z trávy tichounké zakňučení, zastavili jsme, chvíli jsme hledali, co by to mohlo být….nenašli jsme nic, když už jsme pomalu odcházeli, ozvalo se zakňučení podruhé. Rozhrnuli jsme trávu pod rozložitým ořechem a našli je….byla tam dvě štěňátka – jedno černé s bílou náprsenkou a růžovým flíčkem na tlamičce, druhé béžové s naprosto shodnými znaky. Při bližším průzkumu jsme odhalili, že černé štěně je pes a krémové fenka. Pejsky jsme zkusili přivolat, fenečka vstala a došla k nám, pejsek byl však tak zesláblý, že jenom zvedl hlavu a smutně se na nás díval. Ptali jsme se domorodců, jestli štěňátka někomu patří, ujistili nás, že ne, že je jenom někdo vyhodil z auta a že je to prý u kravína běžná praxe. Neváhali jsme a psíky vzali domů, s tím, že jim dáme najíst a najdeme jim nové páníky.

Fufíkovci – Veselá Tlapka Fenečku jsme udali poměrně rychle, psa jsem si záhy oblíbila a dala mu jméno Truhlík a bylo jasné, že i přes vražedné pohledy a nejapné poznámky mého přítele zůstane Truhlík doma. Vlastně jsem se moc dobře bavila. Přítel Truhlíka ignoroval a když k němu Truhlík nadšeně přiklusal, dočkal se odpovědi nikoliv v podobě pohlazení, či vlídného slova, ale spíš v podobě neartikulovaného skřeku ( při troše fantazie by se to dalo vykládat asi takto: „Zmizni ty černá potvoro a nelísej se, stejně půjdeš jinam“). Za dva dny jsem svého neandrtálce přistihla jak si s Trhlíkem povídá – měl ho na klíně a říkal mu něco ve smyslu „No, když ty vlastně nejsi tak strašný“. To už jsem věděla, že máme vyhráno. Nebohý páníček uskutečnil ještě jeden marný pokus o vystěhování Trua, leč ani ten nevyšel a páníček sám uznal, že bude nejlepší když si Trua necháme.

A jak to nakonec dopadlo? Jediný z naší smečky, kdo Truhlíka moc nemusí je Ferda (je to pochopitelné, Truhlík má jednu neodpustitelnou vlastnost – přerostl ho), ale i tak se naši dva „černoši“, jak jim důvěrně přezdíváme, respektují. Páníček v Truovi našel toho nejlepšího spojence pro různé vylomeniny, takže Truhlík už umí například ukázkově vyskočit do náručí a na noc si vždycky zaleze k páníkovi pod deku.

Fufíkovci – Veselá Tlapka Truhlík je nejvděčnější člen naší smečky, každé ráno vstává dřív, aby mě první přivítal, nehne se ode mě a myslím, že kdyby došlo na lámání chleba, dokáže i kousnout. Jinak je to ale bezkonkurenčně nejhodnější zvíře, můžete s ním dělat, cokoliv a on bude jen sedět a hledět. To že vlastníme „bojové plemeno“ nás ale také postavilo tváří v tvář kruté realitě a lidské hlouposti. Tru je skvěle socializovaný a má moc rád jak lidi, tak psy. Když jsme si pořídili Bertíka, našeho nejmladšího jezbase, Truhlík se mu ze všech sil snažil nahradit maminku a doteď ho hlídá a brání v jakékoliv situaci. Truhlík nikdy neublížil žádnému psovi, ale téměř denně se setkáváme s hysterickými reakcemi majitelů jiných psů, zejména majitelů společenských plemen. Pravda občas jsou takové situace docela komické, například když se evidentně dobře situovaná paní, majitelka jorkšíra, v kvalitním značkovém kostýmu a v botách na jehlovém podpatku snaží projít křovím (jorkšíra křečovitě svírajíc v náručí) jen proto, aby se nemusela přiblížit k naprosto klidnému, sedícímu, Truhlíkovi.

Jasně Titřík dokáže být i pěkně ztřeštěný, a tak jsme s ním začali zkoušet dogfrisbee a chceme začít s dogtrekkingem, protože disk a procházky, ty má opravdu moc rád a po tréninku pak vždycky sladce spí.

Své dnešní povídání bych chtěla zakončit citátem:
„Neexistuje špatný pes, pouze špatný majitel“.

Tolik k našemu bojovému pitbulovi a příště……příště, třeba něco o Bertíkovi, zatím posledním přírůstku do naší ztřeštěné smečky.

Fufíkovci
https://fufik.vesela-tlapka.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Ahoj, musím jenom souhlasit. Pitullové jsou neuvěřitelní mazlíci, ale umí i pořádně kousnout. Máme doma Pitbullku a Staforda. Ten pes má prostě smůlu, Ajša ho nenechá ani v klidu vyvenčit, ale on se od ní neustále nechá atakovat a kousat do uší. Jejich společná hra může na někoho působit hrozivě, ale už z ní naštěstí nemívají stroupky tak jako dřív. Začali nám asi dospívatSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles