Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak můžete podpořit sebevědomí své dospívající dcery?

6. 06. 2008 | Výchova
Život puberťaček se v podstatě skládá ze samých trapasů a prekérních situací, a tak podpora z vaší strany může být pro dospívající dceru velmi důležitá.

Jste to právě vy, kdo ji pomáhá a učí, jak si zachovat svou ženskost a důstojnost i v těch nejtrapnějších a nejmrzutějších situacích. Během dospívání se i ta nejsebevědomější dívenka změní v podrážděnou, roztěkanou a zároveň se začne i více potit. Obrázky, se kterými se denodenně setkává v médiích, o tom, jak by měla vypadat jakožto dokonalá dáma, ji přivádí k šílenství. Najednou vidí, jak těžké je být žádoucí a sexy ženou, a zároveň zůstat sama sebou a odolat tlaku okolí. Jak ji v tom můžete pomoci právě vy?

dospívající dceraJděte příkladem!

Pokud nemáte ráda své vlastní tělo, pravděpodobně vaše dcera váš přístup převezme. Nezapomeňte, že jste pro svou dceru nejdůležitějším příkladem, a tím jste za to i zodpovědná. Pokud jediné, co vídá od dětství, jste vy, jak stojíte před zrcadlem a říkáte: “Já jsem tak hnusná a tlustá…”, pravděpodobně to začne napodobovat.

Buďte pyšná na to, že jste žena:
zabijete dvě mouchy jednou ranou. Budete se cítit lépe a nebudete se muset strachovat o ženskou důstojnost a sebevědomí vaší dcery.


Buďte jí hned od začátku oporou!

Ani když je naprosto zřejmé, že nikdy nebude další Steffi Grafovou, neodrazujte ji od ničeho. Sledujte, co ji baví, z čeho má radost, v čem vyniká. Podporujte ji ve zkoušení nových věcí. Nechte ji, ať svobodně experimentuje a nechtějte ji chránit před zklamáními, i ta přece patří k životu, včetně období dospívání. Pochvalte ji za první úspěchy v životě. Tím jí povzbudíte, ať pokračuje v tom, co začala a v dalších nových aktivitách. Dokud bude cítit lásku rodičů, její sebeúcta zůstane pevná.
Nesnažte se vaší dceři hned pomáhat, když něco nezvládne či se jí něco nezdaří, ať najde řešení sama. Dovolte jí dělat chyby a učit se z nich. Je to úplně normální, tak jako když se dítko učí chodit, často spadne, ale zase se postaví. Nechte jí tedy “spadnout”, ale pomožte jí vstát, a pak zas a znova. Takovéto pády jsou pro dospívající důležité, získají díky nim přirozenou sevedůvěru.

Ukažte jí, kdo je skutečně krásná žena.

Ideál dokonalého ženského těla je v současnosti vytvářen fotkami modelek v časopisech. Pokud díky této představě vaše dcera zanevře na vlastní tělo, negativně to ovlivní její ženskost. Pomožte jí najít vlastní pravdu o skutečné kráse a objevit, že se síla ženského šarmu neměří velikostí poprsí, ani délkou sukně.

Sebedůvěru je možno vycítit na dálku, skutečná žena tedy nepáchne, nýbrž voní, ať už je to myšleno skutečně fyzicky či přeneseně. V obtížnějších situacích a trapasech pomůže vaší dceři spolehlivý a účinný antiperspirant, ale klíčem k tomu, jak se stát dospělou ženou, je uvědomit si, že není třeba se bát nečekaných událostí a prekérních situací. Jediné, co potřebuje, je ukázat sama sobě, že je opravdu atraktivní.


Rexona for Teens nyní nabízí příjemnou mladistvou vůni v podobě spreje a kuličkového deodorantu i dívkám ve věku od 11-17 let. Vybírat můžete ze tří vůní: Rexona Tropical Power se sladkou vůní tropického ovoce; Rexona Fun Spirit s vůní melounu a okurky; a Rexona Air Petals s květinovou vůní nádechu frézie.

Zdroj: Rexona

ZUZI
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Souhlasím, matka múže pomoci, ale i uškodit. Štíhlá neteř opakovaně slyšela od matky, že má velký zadek. Skončilo to anorexii, která se pak poměrně dlouho léčila.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles