Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak posílit pánevní dno

6. 03. 2012 | Fitness
Posilovat pánevní dno by měly především ženy po porodu, protože během těhotenství dochází k jeho poklesu. Ihned po porodu se mohou objevit první příznaky obtíží, jako je například stresová inkontinence. Pánevní dno je skupinka svalů, která se nachází v dolní části našeho těla, najdete je poblíž močové trubice a konečníku.

Slouží hlavně k opoře páteře, k držení vnitřních orgánů a jsou velmi důležité pro ovládání močení a vyprazdňování. Také výrazně podporují orgány v oblasti pánve jako je močový měchýř, děloha a hrají nezanedbatelnou roli při dosahování orgasmu.

Posilování pánevního dna se doporučuje po porodu, v období menopauzy, pokud máte sexuální problémy nebo počínající inkontinenci. Velice příznivě pomůže ke zdraví, síle a rozvoji dobrého sexuálního života. Také může zabránit gynekologickým onemocněním, budete mít více energie a zvýší se vám chuť do života. Ochabnutí může být naopak spouštěčem inkontinence, posilováním úniku moči můžete výrazně zabránit a dokonce může způsobit problémy s bolavými zády.

Nejlepší, co pro posílení můžete udělat, je cvičení na posilování pánevního dna. Existuje řada různých cviků, které nezaberou žádný čas, protože je můžete provádět skoro kdekoliv. Cvičit můžete jak doma, tak venku, v tramvaji, při řízení auta nebo i při rozhovoru s kamarádkou, aniž by si toho kdokoliv všiml. Dalším dobrým pomocníkem na posilování jsou vaginální venušiny kuličky. Dříve byly brány jen jako erotická pomůcka, ale dnes už se prodávají i v lékárnách, drogériích a ve zdravotnických potřebách.

Vaginální kuličky přenášejí vibrace a toto jemné chvění stimuluje poševní svaly a zajišťuje jejich prokrvení. K posílení dochází snahou ženy zadržet kuličky v pochvě, protože je nutné více stáhnout poševní svaly a cvičení se stává těžší, čím těžší jsou kuličky. Je to velice jednoduchý a nenáročný způsob posilování poševních svalů. Pro posílení je vhodné je mít zavedené i během normální denní činnosti nebo během jiného cvičení. Můžete je také nosit celý den i používat při sportu. Vhodnou sportovní aktivitou se zavedenými kuličkami může být běh, jízda na kole nebo koni, aerobik či tanec.

Jestliže se rozhodnete raději cvičit, je vhodné nejlépe dva až tři týdny po porodu nebo tehdy, když hráz už není bolestivá. Také ženy v období menopauzy, před přechodem i po něm by měly začít s posilováním, protože každá druhá žena v tomto období života trpí nedobrovolným únikem moči. U žen okolo 45. roku života je to 20 %, okolo 50. roku je to 30 % a u žen nad 65 let trpí únikem moči už přes 50 % žen.

Posilovat preventivně pánevní dno mohou i mladé ženy, například ke zkvalitnění sexuálního života a zvýšení sebevědomí. Také je cvičení vhodné pro správné držení těla, při břišní obezitě, ochablosti svalů dolních zad a břicha. Vždy je lepší prevence než léčit už vzniklý problém.


Markéta - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
a poučný článekSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles