Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 10.05. 2024
Dnes má svátek Blažena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Jak se zbavit a předejít zánětu močového měchýře?

8. 08. 2014 | Nemoci
Časté nutkání na malou, bolest v podbřišku a pálení při močení - to jsou hlavní příznaky zánětu močového měchýře. Takzvaná cystitida podle statistik potrápí alespoň jednou za život každou druhou ženu. Jak se toto nepříjemné onemocnění léčí a jak mu můžeme předejít?

V devíti z deseti případů má zánět na svědomí bakterie Escherichia coli, která se přenese z konečníku do močové trubice a dále do močového měchýře. To vysvětluje, proč jsou ženy na tuto nemoc daleko náchylnější než muži. Mají totiž močovou trubici a konečník blíže u sebe.
Příznaky, které značí zánět močového měchýře, jsou velmi snadno rozpoznatelné. Mezi ty hlavní patří již zmíněné nutkání, a to i ve chvíli, kdy člověk malou potřebu právě vykonal. Dalšími jsou bolest podbřišku, řezání či pálení při močení a zakalená moč, ve které se někdy může objevit i krev.

Jak se zbavit a předejít zánětu močového měchýře?Jak se tedy nepříjemnému zánětu vyhnout, či se ho zbavit, když už se příznaky objevily? V obou případech je hlavní dodržovat několik jednoduchých rad.  Zejména je potřeba dodávat tělu správné množství tekutin. Vhodná je voda a neslazené čaje. Naopak sladké limonády, černá káva a alkoholické nápoje vhodné nejsou. Denní spotřeba tekutin by se měla pohybovat alespoň kolem 2 – 2,5 litrů. Pitný režim můžete obohatit šumivými tabletami s vitaminem C. „Céčko“ totiž vytváří pro bakterii Escherichia coli nepříznivé prostředí a urychlí tak léčbu zánětu.

K pitnému režimu se doporučuje užívat i nějaký osvědčený doplněk stravy. Vedle obsahu extraktu z brusinek, který má na močové cesty dlouhými lety prověřený pozitivní účinek, hledejte ve složení výrobku i jednoduchý cukr D-manosa. Tento monosacharid totiž efektivně působí proti patogenním bakteriím Escherichia coli. Jednoduše řečeno, D-manosa brání přichycení těchto bakterií na sliznici močových cest a ty jsou tak vyplaveny z těla ven.

V neposlední řadě je důležité teplo. Výběrem vhodného oblečení chraňte zejména spodní části těla – pokud se chystáte ven, postarejte se, abyste v pánevní oblasti neprochladli. Osvědčené jsou i teplé obklady nebo pobyt v horké vaně. Dbejte samozřejmě také na dostatečnou hygienu.

Pokud se potíží sami nezbavíte do tří dnů, nezůstávejte s bolavým břichem a pálením při močení doma. Lékař vám na vaše problémy s největší pravděpodobností předepíše vhodná antibiotika. V takovém případě počítejte přibližně s dvoutýdenní léčbou.

Zdroj, foto: VALOSUN

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Čaje jen nepomůžou.Chce to důkladné vyšetření na urologii a baštit brusinky.
Obrázek uživatelky
profil
Piju jako duha, od rána vypiju několik "hrnců" čaje a vody a stejně trpím na záněty močového měchýře...Letos to spustily vedra a pařáky v červenci, jindy chladné prostředí...trpím tímto již léta, ale kdysi pomohly čajové kúry od paní Kamenické /bába Kamenická), kdy jsem tři týdny pila čaj, pak týden pauza a znovu, celé to 3x za sebou...Měla jsem docela klid pár let a letos se mi to vrátilo, takže jsem zase rychle najela na čajovou kúru.. (http://herbata.webgarden.cz/rubriky/sortiment-obchodu/bylinne-caje-smesi)
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles