Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 19.03. 2024
Dnes má svátek Josef
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pusťe brusinky pod peřinu!

19. 02. 2011 | Péče o tělo

Trápí vás opakované záněty močového ústrojí? Zázračné červené plody ze Severní Ameriky vám pomohou užívat si sexu beze strachu z vracejících se infekcí. Sexuální hrátky se se záněty močového měchýře příliš neslučují. Pokud patříte mezi 20 % žen trpících opakovanou infekcí, americké brusinky (Vaccinium Macrocarpon) by se díky svým účinkům mohly stát vaším oddaným spojencem.


Pomohou zachovat váš sexuální vztah bez bolestí a nepříjemných komplikací. Nechte tyto temně červené bobulky vykonat, co umějí, zatímco vy se budete bezstarostně oddávat svým milostným vzplanutím. Pohlavní styk je jednou z běžných příčin zánětu močového měchýře. Močová trubice a vagina jsou oddělené pouze 2 až 3 mm silnou tkání.


brusinkyPři pohlavním styku se mohou všudypřítomné bakterie mechanicky vmasírovat ženskou krátkou močovou trubicí do močového měchýře. S ohledem na sexuální aktivitu typicky probíhající ve večerních hodinách mají tyto bakterie dostatek času kolonizovat močové cesty, pokud se žena nedojde po pohlavním styku vymočit … a po krásném večeru následuje velmi nepříjemné ráno. Infekce je v 90 % případů způsobena bakteriemi E.Coli, které jsou přirozeně přítomné v dolní části zažívacího traktu a v oblasti zevního genitálu. Právě při pohlavním styku se tyto bakterie mohou přenést do dolních močových cest,” vysvětluje MUDr. Viktor Vik.


Protože je infekce močových cest v mnoha případech spojena s častým či intenzivním milováním, přezdívá se zánětu močových cest “nemoc líbánek“ nebo „nemoc svatební cesty“. „Infekce opravdu bývá mnohem častěji diagnostikována např. po víkendech,” dodává Viktor Vik. Není proto divu, že ještě v nedávných dobách lékaři doporučovali ženám trpícím opakovanými záněty sexuální abstinenci.


Nepříjemné záněty močových cest mohou být hlavní překážkou v udržování zdravého sexuálního života. Cystitida totiž zároveň snižuje sexuální potěšení. “Pokud žena prodělává zánět močového měchýře, často se sexu vyhýbá, protože je pro ni bolestivý,” komentuje doktor Vik.


K předcházení opakovaných infekcí močových cest a zachování zdravého sexuálního života někteří lékaři doporučují konzumaci amerických brusinek. Výzkumy ukázaly, že toto ovoce obsahuje rostlinné látky, tzv. proantokyanidy (PAC), které zamezují bakteriím v usazování na stěnách močových cest.


Bakterie jsou díky těmto účinkům z močových cest snadněji odplavovány společně s močí a infekce nemá šanci propuknout. Americké brusinky jsou navíc stoprocentně přírodním produktem bez vedlejších účinků. Mohou být konzumovány pravidelně a tím, že se díky nim vyhnete zánětům, předcházíte nutnosti opakovaného nasazování antibiotik, která organismus zatěžují. 


Čtyři jednoduché triky, jak se vyhnout zánětům močových cest:


brusinky1. Prázdný močový měchýř před sexem. “Nezní to zrovna eroticky, ale funguje to. Pokud se milujete, aniž byste se předtím řádně vyprázdnila, zvyšujete tím riziko, že se u vás zánět rozvine. Riziko infekce může snížit také močení následující bezprostředně po pohlavním styku, kterým se bakterie odplaví. A samozřejmě řádná hygiena před i po milování.“


2.  Pít dostatečné množství tekutinDoporučuji minimálně 1 až 1,5 litru tekutin denně, u žen trpícími opakovanými infekcemi močových cest samozřejmě více. Dostatek tekutin zajišťuje pravidelné vyprazdňování močového měchýře a tím i odplavování bakterií. Příjem tekutin musí být rozložen v průběhu celých 24 hodin. Nelze se domnívat, že pokud celý den nic nevypiji, tak to poté večer doženu lahví minerálky. Rovněž je velmi důležité nepředržovat moč a svému močovému měchýři při potřebě vyhovět.“


3. Pravidelně konzumujte brusinky. “Ať už ve formě tablet nebo koncentrovaného, nejlépe 100%, džusu. Nejčastěji doporučuji naředit 5 ml koncentrovaného džusu v 1,5 litru vody a pít tuto směs během celého dne. Touto cestou pacientka přijímá dostatečné množství PAC obsaženého v brusinkách a zároveň do sebe dostane dostatek tekutin. K dosažení podobného efektu se však hodí jakákoliv forma brusinek. Doporučená denní dávka se pohybuje kolem 30 g sušených nebo čerstvých amerických brusinek."


4. Užívejte vitamin C. „Vitamin C, kterému se v chemické terminologii říká kyselina askorbová, se vylučuje výhradně močí, což ji zkyseluje a vytváří nepříznivé prostředí pro množení bakterií E.Coli, které jsou hlavní příčinou ženských infekcí močového měchýře.” Dobrým zdrojem vitaminu C mohou být opět americké brusinky, ale pouze v čerstvé formě. Ty obsahují 13,3 mg PAC na 100 g.


Důležité je ale dodat, že každá žena, která již zaznamená příznaky zánětu močových cest, by měla neprodleně navštívit svého lékaře, který jí předepíše patřičnou léčbu pomocí antibiotik!


Americké brusinky pomáhají předcházet infekcím močových cest


Nejrůznější vědecké studie dokazují, že k dosažení stálé ochrany před infekcemi močových cest je důležité konzumovat PAC každý den. Brusinky tyto rostlinné látky obsahují, ať už je konzumujete v sušené podobě, v tabletách, jako brusinkový džus, koncentrát nebo ve formě jiného produktu  s obsahem amerických brusinek.


Studie vycházející z Harvardské lékařské fakulty v Bostonu dokázaly, že 300 ml brusinkového džusu nebo 30 g sušených čerstvých brusinek samotných nebo obsažených v dalších produktech denně mohou znatelně snížit riziko návratnosti zánětů močových cest.


Zánět močového měchýře je zánět dolních močových cest a nejčastěji trápí ženy. V 90 % případů je způsoben bakteriemi E.Coli. Zánět močového měchýře v Česku prodělá ale-spoň jednou v životě polovina ženské populace.


Zdroj: Cranberry Marketing Committee


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
si občas sušené brusinky a docela mi chutnají
Obrázek uživatelky
profil
o týchto účinkoch som netušila
Obrázek uživatelky
profil
ovesné vločky, jogurt a brusinky - úžasná snídaněSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
ich chuť je čudná ale ak su zdravé
Obrázek uživatelky
profil
takže kdybych měla tyto problémy, tak si nějaký preparát koupím.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle