Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Jak vybrat ten pravý letní parfém

29. 06. 2015 | Péče o tělo
Létu podřizujeme nejen náš šatník, make-up nebo volbu doplňků, ale také parfém, protože léto si žádá odlehčení a parfém, který používáte v zimě, se nehodí do letního počasí. Těžké kořeněné vůně, které jsou ideální na zimní večery, vám v létě mohou přinést spíše bolest hlavy než voňavé potěšení.

V teplých měsících se vyvarujte kořeněným a příliš sladkým vůním, které v teple ještě více naberou na své intenzitě a mohou být nepříjemně silné. V létě se hodí nosit lehčí verze vašich oblíbených parfémů. Přednost dávejte toaletním nebo kolínským vodám, které obsahují pouze 4 až 8 procent vonných látek, zatímco parfémová voda obsahuje až 15 procent.

Navíc silné vůně mohou při střetu se sluníčkem vyvolat nepříjemné kožní reakce v podobě pigmentových skvrn. Ideální je zvolit voňavý koktejl ze svěžích citrusů, květin nebo exotického ovoce. I lehké toaletní vody raději nanášejte v létě na místa, kam se sluníčko nedostane, např. za uši nebo do vlasů, kde se vůně krásně rozvine.

Jak vybrat ten pravý letní parfémPři výběru si dopřejte dostatek času

Nákup parfému není jako kupovat běžnou kosmetiku. S výběrem není nutno spěchat. Je dobré se vždy porozhlédnout po širším výběru vůní. Zkuste parfumerie nebo známé a u nich naberte inspiraci. Vzhledem k tomu, že parfémy voní na každém jinak, je nejlepší vyzkoušet je doslova na vlastní kůži, takže zapomeňte na papírové tyčinky. Pokud však dáváte přednost aplikaci parfému na oblečení, potom to budete mít o něco jednodušší. Čím delší je však váš seznam, tím více času bude třeba.

V jeden den se nedoporučuje zkoušet víc než tři až čtyři vůně, další už vaše čichové ústrojí nerozliší příliš dobře. V dobrých parfumeriích vám nabídnou dózu se zrnkovou kávou. Když k ní přičichnete, aroma kávy vůně ve vašem nose se zneutralizuje a vy tak můžete pokračovat ve výběru. Dobré je také zkoušet voňavky po ránu, kdy jsou vaše čichové buňky „ve střehu“ a nejsou unavené po celém dni. Vůně je velmi osobní věc a při její koupi byste se měli řídit pouze sami sebou, takže na nákup parfému vyrazte raději o samotě. K  parfému je dobré si dokoupit i tělové mléko a sprchový gel stejné značky a řady.  

Parfémy také nikdy nenechávejte na slunečném místě, zničí se tak rychleji vonné složky. Nejlepší je skladovat v původních krabičkách na místě, kde je cca 20 stupňů.

Zdroj, foto: Vivantis


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
používám svěží vůně
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles