Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Jak začít žít! Díl první

4. 04. 2017 | Vztahy

Čas nezastavíme, ani nijak neošálíme. Běží si podle svých pravidel, a nám tak den za dnem přibývají léta. Náš věk se rok co rok zvyšuje každým otočením kalendáře, a prozradí nás pár nových vrásek. Jenže nezoufejte! Skutečný věk počítaný léty není přeci ten podstatný!

Objevte spolu s námi kouzlo pořekadla, že „Každý je starý přesně tak, na kolik se cítí“. Probuďte to stále věčně mladé dítě ve vás. A začněte právě teď! V dvoudílném seriále vám představíme pár jednoduchých kroků, jak se cítit skvěle, šťastně a sám s sebou! A rady platí pro jakýkoli věk! Tak tedy vzhůru na to!

 

1. Mládí má zelenou

 

Neobklopujte se jen svými vrstevníky. Je vám s nimi sice fajn, máte společné a blízké názory, téma hovoru nevázne, ale upřímně. Opravdu vás baví jen sedět na lavičce v parku nebo v čekárně u doktora a nerudně láteřit na celý svět? Nebraňte se poznávat nové lidi, udržovat kontakty s mladšími – pro začátek stačí prohodit pár milých slov se sousedy od vedle. Úsměvná lehkost mládí se zaručeně přenese i na vás, a vy se budete cítit mnohem lépe. A pokud máte ve svém okolí malé děti, máte vyhráno. Nic totiž tolik nerozproudí krev v žilách jako dětské dovádění a smích. Ano, možná – nebo zcela určitě - budete po jejich návštěvě zcela „hyn“, a druhý den si budete muset naordinovat oddychovou kúru, ale tentokráte vám naskáčou vrásky smíchu na vaší tváři a budete se cítit šťastní, potřební a milovaní. A nenechte se mýlit, netýká se to jen těch se stříbrným větrem ve vlasech. Leckdy i třicátník je uvnitř starší a ubrblanější, než aktivní důchodce.

 

2. Buďte nepředvídatelní

 

Pravidla a řád jsou dobří pomocníci, ale stále stejný stereotyp potřebuje alespoň malinkatou změnu. Proč byste museli chodit do obchodu stále stejnou cestou a vychozeným chodníčkem? Zítra se projděte oklikou, či zkratkou a uvidíte, kolik nových tváří potkáte a co nového objevíte. A proč byste se nemohli projít někam dál, vždyť ten obchoďák vás stejně už nudí. A prodavačka už přesně ví, co budete mít v košíku. No a to je také dobrý důvod to změnit. Změňte alespoň trochu svůj jídelníček, proč byste si nemohli dopřát jogurt jiné značky, sýr plátkový místo taveného a na snídani místo kávy třeba kakao. No jen ruku na srdce, kdy jste si tuto dobrotu z mládí naposledy dopřáli :)

 

3. Nalaďte romantickou vlnu

 

Vzpomínáte, jak jste za mladých let mačkali ruku své milované ženě v letním kině? Jak jste chodili na zmrzlinový pohár, a v létě pozorovali noční oblohu? A proč jen vzpomínat? Staňte se mužem činu, nebo klidně i ženou, a svou drahou polovičku vyveďte do kina, ať už toho letního, nebo klasického. Za chroupání dobrot a popíjení koktejlu si v pohodlných křeslech povzdechnete, že tento zážitek jste měli absolvovat už dřív. Cukrárny nejsou jen pro maminky s dětmi – zmrzlinový pohár či lahodný zákusek si můžete dopřát klidně i vy. A romantická večeře? Ta je přeci pro každého, kdo má hlad. A víte, jak je krásný pohled na pár držící se za ruku i po dlouhých letech? Stanete se vzorem mnoha mladým a co víte – možná svým příkladem zachráníte nejedno manželství.

Pro začátek možná těžké úkoly, ale když je vyzkoušíte, zjistíte, že vlastně už nechcete žít tím usedlým a smutným životem jako doposud. A v příštím článku se můžete těšit na další tři tipy, po kterých vám už nikdo váš věk neuhádne.


Autorka: Pavlína Šmahlíková
ChytráŽena.cz
článek již vyšel také na webu autorky


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
s manželem si život užívámeSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles