Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Janek Ledecký – Sliby se maj plnit o vánocích

2. 12. 2010 | Úspěšní lidé

K českým vánocům patří vánoční turné Janka Ledeckého, to je nezpochybnitelné. Málokdo v zemi nezná písně Ryba rybě, A od těch časů, nebo Sliby se maj plnit o vánocích. Podle posledně jmenované písně nese tradičně název celá vánoční tour.


Během vánočních koncertů Janka doprovází rocková kapela spolu se smyčcovým M. Nostitz Quartet. Bez rockového zvuku se Ledeckého písně nikdy neobešly a smyčcový kvartet jim navíc kolem krku uváže slušivého vánočního motýlka.


Vánoční koncerty Janka Ledeckého jsou pověstné svou náladou. Možná je to dětským sborem, který při nich zpěváka doprovází, možná jím samotným. Rozhodně se Ledeckého vánočním písním nedá upřít laskavost a janeklehkost, s jakou dokážou vstoupit do každé české domácnosti.


Janek Ledecký tedy i letošní prosinec stráví na cestách, při nichž objede celou republiku. Závěrečný koncert odehraje 22. prosince na podiu pražské Hybernie. Pak už se svou rodinou opustí Prahu, neboť, jak sám říká, vánoce musí trávit na horách. Speciálním hostem koncertu je skupina Šťastní a Veselí, herce a zpěváka Romana Říčaře.


Janek Ledecký své sliby neplní pouze o vánocích


Navzdory svému vlastnímu textu slavné písně Sliby se maj plnit o vánocích Janek Ledecký své sliby plní i v průběhu roku. Pokud vloni před svou tradiční vánoční tour slíbil, že „opráší“ legendární kapelu Žentour, neuplynulo ani půl roku a sen mnoha fanoušků nabral reálnou podobu.


Během jednoho roku navíc Žentour stačil natočit několik nových skladeb a klip. Opět začal míchat výsledky žebříčků v českých rádiích a konečně i na letních rockových festivalech dokázal před nadšeným publikem, že hity Žentouru jsou nesmrtelné.


Nové skladby z dílny Honzy Černého a Janka Ledeckého, dvojice, která Žentour nabíjela svým arzenálem osvědčených pecek i před léty, mají zvuk dnešních hudebních studií, přitom si ponechaly tah a sílu původního Žentouru.


Některé skladby dostaly nové aranžmá a jiné dokonce nový hlas, jako se tomu stalo v hitu Proklínám, který se Žentourem v létě nazpívala populární moderátorka Adela Banášová.


Před novou sezonou se Žentour chystá opět do studia. Od vydání nové desky ho totiž dělí už jen samotná nahrávka. Písně už jsou hotové a fanoušci už většině z nich vyslovili důvěru. Rok 2011 tedy českým posluchačům přinese nejméně jedno dobré album


Ještě před tím ovšem fanouškům Janka Ledeckého nabídne společnost Univerzal Music opakované vydání úspěšného alba Na ptáky jsme krátký, chystané v rámci edice Zlatá alba.


Korea prodlužuje smlouvu a zvětšuje sál


zentourMuzikál Hamlet, který v minulých letech oslnil náročné korejské obecenstvo, si vynutil větší sál. Producenti korejské verze úspěšného Ledeckého muzikálu Hamlet před pár dny opustili spokojeně Prahu, neboť se s autorem domluvili na jeho pokračování. O slavný Shakespearův příběh, kterému dal Janek Ledecký muzikálovou podobu, je v koreji už několik let nebývalý zájem. Ten neslábne ani s přibývajícím počtem repríz, ba naopak.


Proto se představení od příštího roku přestěhuje do sálu Univerzal Art Center, který svou kapacitou trojnásobně převyšuje ten dosavadní, v němž byl Hamlet doposud uváděn. V současné době věnuje Janek veškerou svou energii finálním úpravám svého nového muzikálu IAGO. Ten vychází z románu Othello, dalšího Shakespearova světoznámého díla.


Zdroj: Ledecký.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
docela to jde poslouchat
Obrázek uživatelky
profil
Ráda ho poslouchámSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles