Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jarní úklid si zaslouží i tělo, zbavte ho škodlivin pomocí ostropestřce

3. 04. 2017 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Mnozí se s prvním jarním sluníčkem pouští doma do úklidu, jenže zapomínají přitom na ten důležitější. A tedy pořádek ve vlastním těle, které je, stejně jako jejich domov, po zimě zanesené nečistotami a škodlivinami. Že to není váš případ? Jen si vzpomeňte, kolikrát byl za zimu smog a kolik léků jste brali na překonání nachlazení či chřipky, o zahřívání se alkoholem ani nemluvě. Takže vezměte letos jarní úklid pečlivěji a očistěte nejen příbytek, ale i váš organismus.

Ne nadarmo mnozí odborníci označují současnost za „dobu jedovou“. Toxické látky jsou totiž nejen všude kolem vás, ale bohužel i ve vás. Do těla se dostávají ze znečištěného ovzduší při dýchání, z umělých éček obsažených v potravinách a nápojích či z kosmetiky, kterou denně používáte s pocitem, že díky ní budete krásnější. Bezpečné není ani dlouhodobé užívání léků, jelikož většina z nich má nežádoucí účinky. Pak jsou další škodliviny, s nimiž mnozí hřeší dobrovolně, ač ví o jejich nebezpečí. Mezi takové patří cigarety a také alkohol. Když všechno sečtete, uvědomíte si, jak moc vašemu organismu dáváte zabrat. Tělo se sice snaží škodlivin zbavit, ale ne vždy mu to jde dostatečně rychle. V případě, že se mu to nedaří, se „otrava“ začne postupně projevovat prostřednictvím nejrůznějších symptomů.

ostropestřecDetoxikace krok za krokem


Právě jarní očista, neboli detoxikace, je zaručeným způsobem, jak tělo nečistot zbavit. Existuje celá řada rad a postupů, ovšem všechny bez výjimky znamenají v první řadě vynechání alkoholu a cigaret. Pak je na řadě úprava jídelníčku. Pokud to myslíte s detoxikací vážně, zapomeňte na čas na sladkosti, uzeniny, polotovary a pokrmy z rychlého občerstvení. Naopak do jídelníčku byste měli zařadit mnohem více zeleniny, ovoce, semínek a luštěnin. Prospějí vám i obilné kaše a ryby.  

Odborníci rozdělují detoxikaci do několika kroků, abyste očistili od škodlivin celé tělo. Začíná se vždy u tlustého střeva, kde se nachází nebezpečné nánosy zbytků potravy, které postupně zužují průměr střev a tedy průchod při trávení. Právě upravený jídelníček bohatý na vlákninu pomůže střeva opět rozhýbat. Pokud by to nestačilo, najdou se i tací, kteří při očistě využívají  klystýry.

Nejdůležitější je očista jater


Ve druhém kroku přijde řada na játra. Tedy největší orgán lidského těla, který funguje jako filtr a chemická továrna. Právě v nich se zpracovává vše škodlivé a tělo se těchto látek jejich prostřednictvím zbavuje. Mají totiž přirozenou detoxikační a čistící funkci. Přesto může dojít k tomu, že se v jaterních buňkách začnou kumulovat toxiny, což jsou hlavně těžké kovy a chemické látky, které je mohou poškodit. Věděli jste, že kromě detoxikace vykonávají játra dalších 300 metabolických funkcí? To je důvod, proč se bez nich a jejich správné funkce neobejdete. V případě, že „vypoví“ službu, je nutná transplantace, jinak člověk zemře.

Ostropestřec fortePři detoxikaci jater pomůže ostropestřec


Pokud chcete svým játrům pomoci, vsaďte na přírodu a bylinky. Nejsilnější přírodní prostředek k ochraně jater je ostropestřec mariánský, známý též jako „Mariánský bodlák“. Vědci dlouhodobě zkoumají jeho pozitivní účinky a podle nich látka silymarin, kterou ostropestřec obsahuje, může chránit játra před poškozením od toxických látek tak, že blokuje toxinům vstup do jaterních buněk. Tím napomáhá k zachování správného fungování jater a podporuje jejich detoxikační potenciál. Pomáhá i při regeneraci jaterních buněk a trávení. Zároveň se jedná o velmi silný antioxidant, který chrání buňky celého organismu proti poškození volnými radikály a před nepříznivými vnějšími vlivy. Silymarin má rovněž blahodárný vliv na zdraví srdce a správnou hladinu krevního cukru. Při jarní detoxikaci tedy rozhodně na ostropestřec nezapomeňte a naordinovat si ho můžete například pomocí přípravku Swiss Natural Ostropestřec forte, který patří k nejsilnějším na trhu. Stačit vám bude jedna kapsle denně a vaše játra budou brzy jako nová.

Nadopujte se vitamíny


Když už se zbavujete všeho škodlivého, tak rovnou tělu dodejte potřebné živiny a vitamíny. Jejich ideálním zdrojem jsou zeleninové šťávy či smoothie. Detoxikace tak proběhne rychleji a organismus na jaře dobře nastartujete. Jen mějte na paměti, že aby vám efekt očisty alespoň chvíli vydržel, bylo by dobré se některých škodlivých zlozvyků zbavit úplně a očistu si ordinovat častěji, než jednou do roka. Zdraví máte přece jen jedno a játra také.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
jestli máte doma silymarin duo co beru já od Da Vinci tak ten je fakt super! Četla jsem o něm i v časopise, díky dvěma bylinám které obsahuje, je fakt účinný Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
S ostropestřcem mám výbornou zkušenost hlavně v kombinací šišáku bajkalského. Jím Silymarin DUO a díky této síle a kombinaci mi pomáhá chránit játra a má dobrý vliv i na trávení, jsem ráda že jsem si nechala poradit a doporučit lékárnicí.
Obrázek uživatelky
profil
další košileSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
no, i kdybys šít uměla, jistě při zpracovávání zajíců už by nezbyl čas..Smajlík. Jsem ráda, že se ti tak daří při sběru..Smajlík. Hodně štěstí u dalšího!!
Obrázek uživatelky
profil

čas akce
05. 04. 2017 22:00 Sebrán "Kroj" za 20 bodů
05. 04. 2017 21:56 Sebrán "Kroj" za 20 bodů
05. 04. 2017 21:51 Sebrán "Kroj" za 20 bodů
05. 04. 2017 21:47 Sebrán "Kroj" za 20 bodů
05. 04. 2017 21:42 Sebrán "Kroj" za 20 bodů
05. 04. 2017 21:39 Sebrán "Kroj" za 20 bodů
05. 04. 2017 21:35 Sebrán "Kroj" za 20 bodů
05. 04. 2017 21:31 Sebrán "Kroj" za 20 bodů
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles