Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Je to v pytli

14. 03. 2019 | Vaše příběhy
Nejezdím už tak často vlakem jako dřív, ale když už jedu, tak na poměrně velkou vzdálenost. Znáte to, když jste na cestách, tak potkáváte zvláštní lidi. Někdy se dozvíte i střípky osudů veselé nebo smutné. Nechci nikoho soudit, ale občas mi přijdou situace, které se dějí, velmi absurdní. Mezi jednu z nich patří zážitek z mé poslední cesty vlakem.

Nakupuji většinou lístky přes internet, protože mám v rychlících možnost místenky zdarma. Když jste na cestě 5 – 6 hodin s přestupem, tak toto je vítaná možnost. Už v prvním vlaku jsem musela vyhazovat sedícího na mém místě, přestože místo bylo řádně označeno místenkou. Když jsem čekala v Praze na druhý vlak, dav lidí už byl pořádně hustý. Vstoupila jsem do kupé s osmi místy, ve kterém byly označené 2 místenky. Paní s místenkou, co přišla přede mnou, zrovna sedala na své místo, z kterého se přemísťovala dáma s třemi taškami na vedlejší místo. Já jsem bohužel také měla obsazené místo. Pán sedící na mé místence pro jistotu opustil rovnou kupé.

Jakmile se situace zklidnila, upoutala moji pozornost dáma s třemi taškami, která původně také obsadila místenkové sedadlo, ovšem bez místenky a bez lístku na vlak.  Měla dvě velmi dobře vypadající tašky, tedy přesně kabelku a tašku a třetí taška byla obyčejná papírová – mně, ani nevím proč, se vybavilo slovo pytel. Jedinou papírovou tašku dala na zem a posléze ji vyložila ven z kupé do chodbičky, přestože v kupé bylo dost místa. Každý, kdo prošel chodbičkou, na tašku šlápl nebo ji nakopl, nebyla moc viditelná a překážela.  Dámě to pravděpodobně vůbec nevadilo.
Moji pozornost upoutala tím, že se tvářila velmi rozladěně a vrhala na okolí káravé pohledy. Tak se mi to jevilo a pravděpodobně jsem se mýlila.  

Když přišla průvodčí, paní neměla lístek a kupovala ho u ní. Lístek byl seniorský - 75% sleva, ovšem přirážka 40 korun výrazně převýšila jeho cenu. Dáma zkusila usmlouvat přirážku, ale neprošlo to. Dál se tvářila stejně nelibě.

Ledy prolomilo malé dítě běhající po chodbičce, které jako všichni ostatní zase nakoplo a přišláplo papírovou tašku. Paní ho pokárala, že nemůže chodit po vlaku a zeptala se, kde má maminku. Nakopnutou tašku neřešila. Zjistila, že dítě není s maminkou, ale s tatínkem a předala ho péče rodiči, který byl v jiném kupé. Oznámila, že za chvíli vystupuje a zaúkolovala moji sousedku, že musí to cizí dítě pohlídat, ať se mu nic nestane, když už ona tu nebude, protože vystupuje.
Brzký výstup prolomil ledy a z paní vypadlo, že jede z Prahy z nemocnice, že je čerstvá vdova.   Děti jejího manžela jsou na ni hnusné, protože jsou hamižné a chtějí ji o všechno obrat, přestože se o jejich tatínka starala dobře.  Prý byla hloupá, že si od něj nedala podepsat, co jí vše patří. Ona vlastně dneska odváží z nemocnice manželovu urnu. Při slově urnu rukou ukázala do chodbičky na pošlapanou papírovou tašku. Bylo mi jí sice líto. Ale na rovinu: Nevěřícně jsem zírala, že fakt nechala manželovu urnu v papírovém pytli v chodbičce, kde na něj každý kolemjdoucí šlapal, nebo do ní rovnou kopl, netušíc, že tam leží nějaká taška a co, lépe řečeno, kdo v ní je.
Na smutnou situaci jde asi reagovat jedině, je to prostě v pytli.

Dana12345 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
jo, ve vlaku člověk zažije ledacos... taky mám zážitkySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkně napsáno.Smajlík
Snad paní nezacházela s manželem během společného života stejně,jako s tou urnou?!?Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
to je teda v pytliSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles