Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Když psa trápí nechutenství. Co dělat, když pes nechce žrát

21. 06. 2017 | Zvířátka
Psi většinou sní cokoliv, co jim přijde pod čumák. Je proto zarážející, když z ničeho nic ztratí svůj apetit a třeba i několik dní nic nepozřou. Všímejte si svého psa a dávejte pozor na veškeré příznaky, které pak mohou u veterináře usnadnit pátrání po příčině vyvolávající nechutenství.

Důvody mohou být dva. Jedná se buď o psychickou nebo fyzickou příčinu. O nechutenství se dá mluvit, pokud pes nic nepozře více než 24 hodin. Nejvíce je to závažné u štěňat do šesti měsíců. Psychická příčina může nastat v případě, pokud je pes v novém prostředí, na které není zvyklý. Například, pokud se přestěhujete nebo dáte psa na hlídání k neznámým lidem. Často se tak jeho stres může projevovat hladověním.  Většinou se po nějaké době nají a po čase si na danou situaci (nový domov) zvykne a začne jíst pravidelně.

Když psa trápí nechutenství. Co dělat, když pes nechce žrátNechutenství také může nastat při změně krmiva. U citlivějších psů je proto důležité, abyste krmivo měnili opatrně a postupně. Vždy ubírejte ze staré dávky a zároveň přisypte nové. Při změně krmiva může mít pes občas i průjem či nadýmání. Tyto potíže by ale po pár dnech měly přestat. Nechutenství u psa někdy nastane i po velkém fyzickém výkonu. Než zajdete se psem k veterináři, je také dobré zapátrat, zda se náhodou pes nepřikrmuje v koši nebo zda mu nějaký člen rodiny náhodou nepřilepšuje.  Takového psa pak běžné granule v misce moc nelákají, raději hladoví a čeká, až mu opět někdo přilepší.

Závažnější příčina u nechutenství je ta, který vzniká z fyzických důvodů. U té jsou mnohdy i jiné příznaky jako jsou zvracení, průjem či velké slinění. Často může být na vině „pouze“ bolest zubů nebo zánět dásní. Pokud má pes problémy s pozřením potravy, tak byste se k veterináři měli vydat po dvou dnech od začátku obtíží.

Psí anorexie

Tím nejzávažnějším případem je, když pes nepřijímá potravu vůbec žádnou, může se tak jednat o tzv. psí anorexii. Především pokud máte psa, který měl vždy apetit a ze dne na den přestane úplně jíst, je nutné rychle vyhledat veterináře.

Důvodem nechutenství u psa je často i jakákoliv bolest, která ho trápí. Veterináři většinou v těchto případech nasadí analgetika, která psovi alespoň uleví od bolesti a vrátí se mu alespoň částečně apetit. Je samozřejmě důležité zjistit přesnou příčinu bolesti, může se jednat o nemoci žaludku, střev nebo záněty různého charakteru. Pokud se jedná o nemoci trávicího traktu, je nechutenství často doprovázeno i silným sliněním psa.

Zdroj, foto: Krmiva Pučálka


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !