8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Když vaří táta 2.12. 2012 – Mikulášská nadílka

2. 12. 2012 | Televizní tipy
Špenátová polévka s parmazánem a krutony, smajlíci, vánoční sušenky, bramborové placičky s lososem, naložená kýta s cibulovou omáčkou – to vše a ještě více v pořadu Když vaří táta s datem 2.12. 2012. Předvánoční čas mám docela rád, přiznává kuchař pořadu Když vaří táta Martin Polačko, který miluje advent hlavně kvůli atmosféře. I kluci jsou poslušnější.

Cítí pomalu ve vzduchu dárky a Mikuláše, Matýsek má už pro jistotu za oknem dopis pro Ježíška. Než se táta zapotí při shánění dárků, rád se v té přicházející zimě zahřeje u polévky. Jednou z jeho oblíbených je špenátový krém, který uvaří v úvodu další lekce domácího vaření. A protože se Matyáš trochu bojí čerta, Iveta mu upeče speciální sušenky – smajlíky.

Když vaří táta 2.12. 2012 – Mikulášská nadílkaPři jejich zdobení se skvěle vyhraje celá rodina, děti nejvíc. Přesto ale táta musí přiznat, že pečení cukroví není jeho parketa. Iveta má pro něj jednoduchý tip na barevné vánoční sušenky. Slané bramborové placičky s lososem voní máslem, mají až skandinávský nádech a přímo lákají k zakousnutí po všech těch sladkostech. A co bude hlavním pohoštěním pro věčně hladového Mikuláše a čerta?

V hlavní masce se ukrývá Víťa a Martin kamarádovi upeče naloženou vepřovou kýtu s cibulovou omáčkou s jablky. Možná ráda ochutná i andělská cukrářka, Martin doufá, že ho za tenhle recept vezmou rovnou do nebe. Nebe v puse si můžete také připravit, když si nenecháte ujít nadílku receptů z první adventní neděle s pořadem Když vaří táta s datem 2.12. 2012 na Prima family.

Když vaří táta – 2.12. 2012:

Na špenátovou polévku Martin Polačko potřebuje nejen špenát, ale na základ také pórek. Vedle má již hotový zeleninový vývar, kde vyvařil i zbytky pórku. Na polévku použijeme mražený špenát, krutony si usmažíme z orestovaného chleba. Rozmixovanou polévku zjemní smetana a dochutí strouhaný parmazán.

Smajlíci, sušenky s úsměvem
, vybízejí ke konzumaci nejen svým přívětivým vzhledem a vůní, ale také zapečeným dřívkem, takže připomínají velké lízátko. Zdobíme lentilkami, lékořicí a popcornem na bílkové cukrové polevě, než zaschne.

Vánoční sušenky jsou také hravé a jejich příprava je hračka. Jsou tmavé díky kakau a polevě, barevné jsou cukrové kuličky, které je ozdobí. Kdo chce pravou vanilkovou chuť a vůni, obětuje do polevy obsah jednoho vanilkového lusku.

Bramborové placičky s lososem jsou z předem uvařených brambor, které si musíme nastrouhat, a z pokrájené lahůdkové cibulky. Do těsta přijde též máslo, ale obejde se bez syrového vejce a mouky. Placičky usmažíme na másle, ozdobíme je půlkami vajec, plátky ryby a posypeme nakrájenou pažitkou.

Naložená kýta s cibulovou omáčkou si žádá pochopitelně hodně cibule, nakrájené na osminky, svazek petržele, česnek. Marinádu doplní kmín a kardamon, jablečný ocet i mošt, trocha javorového sirupu, sůl a pepř. Ideální je kýtu stáhnout provázkem a marinovat přes noc. Zatímco se vepřové aspoň hodinu a půl peče, Martin připraví cibulovou omáčku s jablky, kterou zahustí moukou, okoření a rozmixuje. Mikuláš, čert a anděl mohou přijít!

Tipy a triky z pořadu Když vaří táta s datem 2.12. 2012:

I když pórek sloupneme a zbavíme dřevnaté části, je dobré ho před krájením rozpůlit a pořádně propláchnout, protože obsahuje hodně hlíny a písku.

Před vařením polévky si založte dobrý vývar, ať už zeleninový nebo masový.

Když těsto válíme mezi dvěma papíry na pečení, tak se nelepí. Je to lepší než přidávat do těsta mouku – změníme tím jeho konzistenci a snáze ztvrdne. Také si tímto trikem nezašpiníme stůl.

Jak poznáme vajíčko uvařené natvrdo? Když ho roztočíme, na rozdíl od syrového se krásně roztočí.

Na marinádu si nemusíme cibuli a česnek dočista loupat, zeleninu stačí jen trochu očistit. Maso před marinováním stáhneme provázkem do úhledného válečku, lépe pak drží tvar i chuť.

Další díl pořadu Když vaří táta sledujte již tuto neděli 2.12. 2012
od 18.00 na Prima family!

Zdroj, foto: Prima Family
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !