8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Králíčci radosti

5. 05. 2018 | Vaše příběhy
Chtěla bych se s vámi podělit o mou radost. A vlastně vícenásobnou. S manželem dlouho chováme zakrslé králíčky, ale i ty domácí. Ti domácí se nás drží už čtvrtou generaci a to už je co říct! Pamatuji doby, kdy jsme jich měli kolem sto padesáti, ale jak stárneme, síly docházejí a chov jsme zredukovali jen na sedm králíků. Zato jsme se ale vrhli na chov zakrslých králíčků a beránků. Nevím proč, ale králíci u nás vždycky vedli. Ještě bych chtěla dodat, že já, ani manžel a ani naše děti králičí maso nejíme :)

Zakrslé králíčky a beránky jsem začala chovat proto, protože moje snacha si jednoho pořídila a já z něj byla úplně paf. Ještě asi dva měsíce jsem se rozhodovala, jestli to říct manželovi, že bych na stará kolena chtěla chovat malé králíčky a jezdit s nimi na výstavy. No neměla jsem k tomu odvahu, protože manžel říká, že co si vymyslím, tak vždy z toho sejde nebo to prý nestojí zanic. Jenže já to udělala tak, že jsem si studovala dvě knihy o chovu králíčků a pak knihu Jak na výstavy. Čím více jsem četla, tak tím víc jsem byla přesvědčená, že chci být chovatelka králíčků na mazlení. Navíc budoucí vnouče z toho bude mít jistě radost a dcera taky, protože ta je zvířecí milovník.
                                                                                                                           
Za týden jsem měla mít narozeniny a já si najednou řekla, že si vlastně králíčka mohu pořídit k narozeninám sama, ne? Je jedno, co dalšího dostanu, já byla prostě pevně rozhodnutá. A tak jsem si pořídila obří klec, kam by se vešlo snad deset králíčků, ale já v nich chtěla mít jen dva. Hlavně jsem si přála, aby měli velký prostor.    
      
A  pak nastal den D. Klec jsem měla zatím schovanou u dcery, která se prý těšila, až uvidí otce, jak se bude vztekat. No a dcera neměla pravdu. Odpoledne na mé narozeniny mi tedy klec přivezla a v něm už králíčka. Vůbec jsem to nechápala a nerozuměla jsem tomu. Jak je to jen možné? Vždyť jsem si ještě žádného nepořídila. Nebo mám sklerózu?                                                                                                 
Ne, nebylo to nemocí, ale spiknutím dcery a manžela. Dcera mu to vše vyslepičila. Takže to byla má první radost, jak mě manžel překvapil a jak to dcera pěkně zahrála :) Druhá radost byla, když jsem dva dny nato přivezla dalšího králíčka. Toho jsem měla dlouho zamluveného. To byla má druhá radost :) 

AničkaNov - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Králíčci radosti:

Králíčci radosti
Králíčci radosti
Králíčci radosti
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles