Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 18.05. 2024
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Království železnic – Praha Anděl

17. 02. 2012 | Česká republika
Přijměte pozvánku do Království železnic, ve kterém uvidíte největší modelovou železnici v ČR a spoustu dalších modelů, které potěší malé i velké návštěvníky. Zapomeňte na každodenní shon a stres a udělejte si krásný výlet, na kterém se dozvíte mnoho zajímavostí nejen o železnicích a vlacích.

Jak se tam dostanete:


MHD – metro stanice Anděl
Autem – možnost parkování v OC Nový Smíchov
Tip: pokud jedete autem a chcete se projet metrem - či ušetřit za parkovné – využijte odstavná parkoviště P+R (celodenní parkování za 20 Kč)

vlak pod mostemOrganizace:


Kasu a prodejnu modelů najdete v přízemí. Samotné Království železnic se rozprostírá ve dvou podzemních patrech. Vstup vás nejdříve zavede do šatny, kde si odložíte šatstvo a případná zavazadla (skříňka vyžaduje vratnou zálohu 10 Kč), pak se již ocitnete v samotném ráji (nejen) kluků.
Doba návštěvy: min. 2 hodiny

Co uvidíte:


Modelovou železnici – ta se rozprostírá na několika kolejištích ve dvou patrech a stále se přistavují nové kraje. Kromě vláčků či aut vás ohromí množství detailů. Některé detaily vás rozesmějí, některé donutí přemýšlet. Každým pohledem objevíte něco nového – tu kopou silnici, tamhle zase hasiči zasahují u požáru, o kus dál se opalují nudisté a tu se demonstruje proti těžbě dřeva.

A právě tyto detaily jsou to, co činí z této železnice nejen záležitost pro nadšence. Každý si tu najde to své. Další zajímavostí je simulace dne a noci. Každých několik minut se světla ztlumí, kolejiště a domy rozsvítí. A hle, je tu nový pohled na kolejiště. PS. Děti ocení menší „interaktivitu“, některá kolejiště jsou vybavena „čudlíky“ umožňující roztočení vrtule na větrné elektrárně, zahoukání parní lokomotivy apod.

Expozici Mašinka Tomáš (ostrov Sodor) – jedná se o statickou expozici dřevěného systému Mašinky Tomáše. I když se tu nic nehýbe, naši malí budou jistě v sedmém nebi. Nadšeně budou hledat Tomáše, Gordna, Percyho a další hrdiny.

Veselé vláčky – nejnovější přírůstek a další známí z televize - tahle expozice je hlavně pro děti. Jedná se o motorizovaný systém, kdy vláčky jezdí pouze, pokud dítě (či jiná osoba) zmáčkne příslušný knoflík.

Expozice stavebnic:
- stavebnice K´nex – opět se jedná o „čudlíkovou“ záležitost, dětem se rozzáří očička, když roztočí řetízkový kolotoč nebo ruské kolo.
- stavebnice LEGO – tu určitě všichni znáte. Ač se jedná hlavně o komerční prezentaci, i zde najdete spousty detailů a příběhů. Děti si můžou tlačítkem rozsvítit hasiče či přistávací dráhu pro letadla.

Ostatní:
- papírové modely, vláčky Tomica, Merkur, model jaderné elektrárny, letiště Čáslav, model Prahy…

Pro děti:


tanky v údolíNezapomněli tu ani na naše děti. Pro ty je tu hned několik atrakcí:
- dětský koutek
- kolejiště s vláčky zn. Merkur – děti je sami ovládají
- kabina elektrické lokomotivy z různými hejblátky, čudlíky, přepínači,…
- dvě konzole XBOX 360
- zvonek, auta, houpadla, atd.

Informace pro maminky:


- z přízemí do prvního podlaží lze využít pro kočárky výtah
- v druhém podlaží je přebalovací místnost a najdete zde i malý záchod s nízkým umyvadlem
- jídlo a pití možno zakoupit v automatech, konzumace možná na určených místech
- kolem kolejiště v druhém patře je lavička, na které si děti stoupají, aby viděly. Lze si také půjčit „Ikeácký“ stupínek
- občas trochu komerční zaměření, potkáte několik houpadel (10kačky s sebou)

Můj názor a závěr:


Návštěvu vřele doporučuji a to nejen mužskému pohlaví. Každý si tu najde to své. Nevýhodou je všudypřítomná reklama a komerce. Chtělo by to také více odpočinkových míst. Na návštěvu počítejte s min. 2 hodinami, ale nejspíše se to protáhne o mnoho déle (my byli s 5 a půlletým synem, návštěva trvala cca 5 hodin).


opicka - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Toto by sa určite páčilo môjmu manželovi - je tak trochu fanatik do železníc a možno aj päť a pol ročnej vnučke. Škoda, že to máme trochu "od ruky", ale možno sa tam niekedy pôjdeme pozrieť.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles