8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Lákání na karty

24. 09. 2011 | Vaše příběhy
Byl zrovna první červenec a já si začala balit věci na společnou dovolenou s mým 14měsíčním synem a přáteli. Už jsem se nemohla dočkat toho, že se někam konečně podívám a odjedu z toho stereotypního života. Můj syn Damián má v podstatě od narození zdravotní problémy, zejména pohybové.

Od jeho čtyř měsíců s ním jezdím po doktorech, různých vyšetřeních, rehabilitacích apod. Jelikož má pohybové problémy, má ochablé svalstvo a hodně rychle roste, začala jsem mít o něho velký strach. V jeho 14 měsících nechodí ani neleze.

Ale na dovolenou s ním jsem se rozhodně těšila, že si ji užijeme, a i já se trošku odreaguji od těch starostí. Jeli jsme na Vysočinu do jednoho útulného a krásného domečku s vnitřním i venkovním krbem, bylo to tam opravdu krásné. Vybalili jsme si věci a já uspala synka. Šla jsem si to všude prohlédnout a měla radost, že máme i obrovskou zatravněnou zahradu, kde se Damiánkovi bude určitě líbit.

Byl tam i krytý bazén se saunou, což byla další radostná zpráva. Byla jsem v tu chvíli šťastná a spokojená. A říkala si a doufala, že třeba v jiném prostředí při jiném vzduchu a velkém prostoru se i u synka snad něco změní. Užívali jsme si každou společnou minutku, přátelé zkoušeli se synkem ťapkat, hrát s ním fotbal a hrát si s hračkami. Lákali jsme ho na hračky, aby začal lézt a měl tu snahu.

Bohužel to bylo marné. Je fakt, že nejen, že má zdravotní problémy, ale je to i velký lenoch, kterému se nic moc nechce dělat. Večer jsme si vždy ugrilovali nějaké maso, děti si spolu vyhrály a byla to naprosto dokonalá pohoda. Jen jak běžely dny a nám se dovolená už krátila, tak jsem byla víc a víc nešťastná z toho, že se synkem pořád žádná změna. Zkoušeli jsme pořád něco, povzbuzovat ho, lákat ho, a stále žádná odezva. Už jsem opravdu přestávala doufat, že by se něco mohlo stát. Dva dny před odjezdem bylo nádherně. Krásně svítilo sluníčko a bylo kolem 34 stupňů.

Všichni se opalovali, koupali nebo si četli, hráli karty, prostě každý měl nějakou zábavu. Já se věnovala Damískovi jak jsem jen mohla. Bylo opravdu krásně a i já měla fajn náladu. Přátelé, kteří hráli karty, nás sledovali a očividně je taky mrzelo, že pokroky u syna žádné nejsou. Kamarádku Sylvu napadlo ho zkusit zavolat k sobě. Volala na něho, prosila ho a on jen koukal a usmíval se. Najednou na něj ukázala svoje karty a zkusila ho nalákat. On najednou zbystřil, ztuhl mu úsměv na tváři a začal se kroutit. Já jak opařená seděla vedle něj a ani nedýchala, co bude.

Sylvina dcera mu ukázala svoje karty také, a on koukal s vykulenýma očima. Najednou začal hýbat ručičkama a zkoušel se přitáhnout. Začal se plazit a mně se chtělo plakat. Zapojil trošku i nohy a doplazil se opravdu až k těm kartám, aby si je mohl vzít. Do konce dovolené jsem ho každý den několikrát lákala na karty a než jsme odjížděli domů, lezl už naprosto dokonale. Byl to nádherný zážitek a na tuhle dovolenou nikdy nezapomenu. Sice dodnes nechodí, čekáme na výsledky testů, ale věřím, že vše dožene a bude jako každé jiné zdravé dítě:-)

verlusk - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
nezabúdať...každá zábava čosi stojí
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles