8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Masáže starších dětí

24. 10. 2011 | Péče o tělo
Masáže jsou velmi jemné a citlivé masírování celého dětského těla, nejčastěji pomocí oleje. Masírují se děti od narození až po ty starší děti. U větších dětí už lze provádět relaxační masáž, která obsahuje prvky švédských a indických masáží, které navodí pocit pohody u dětí, které masáž přijímají a i u dospělých, kteří masáž dítěti provádějí. Mohou se provádět už různé sestavy jemného masírování. Většina maminek začíná s masáží už v kojeneckém věku a s masážemi pokračují i nadále.

Pokud vám to čas dovolí, najděte si každý den klidnou dobu, kdy budete své dítě masírovat. I u větších dětí, stejně jako u kojenců vede masáž k posilování vzájemné vazby mezi rodičem a dítětem, také pomáhá k uvolnění dětí, napomáhá stimulovat a zvyšovat imunitu dítěte a hlavně pozitivně působí na zdraví a to i v případech ekzémů, astmatu, častých respiračních chorob, poruch soustředění, dyslexie, dysgrafie a jiných. Masáž vašeho dítěte by se tak měla stát vaším denním rituálem, ideální je masírovat večer, protože děti se uvolní a potom krásně usínají a ráno se jim lépe vstává do školy.

Masáž dítěte se můžete naučit buď úplně sami, nebo jsou k tomu různé knihy, výukové CD a DVD, nebo vás to může naučit nějaký lektor masáží, popřípadě masér/ka, ale ta by vám měla první ukázat svoje osvědčení z kurzu. Masírovat byste v žádném případě neměli těsně před jídlem, ale ani hned po jídle. Také je důležité, aby i masírující byl dobře naladěn a mohl se masáži plně věnovat a nedělal u masáže další jiné činnosti.

U starších dětí jsou masáže také vhodné, protože u nich dochází nezřídka k bolestem zad a páteře z přetížení, občas k úzkosti a strachu při začátku školní docházky, také u sportujících a hodně vytížených dětí dochází k časté únavě, někdy po dlouhé nemoci se dítě stále nemůže dostat do formy a je dlouhodobě unavené, i v těchto případech může pomoci masáž celého těla dítěte. Masáže u větších dětí se neprovádí už tak jemně, jako u těch nejmenších, ale vždy se přihlíží k individualitě a potřebám konkrétního dítěte.

Masírovat starší děti můžete také jen pro potěšení, radost, možnost dotýkat se a být dotýkán, uvolnění a zklidnění při jakémkoliv napětí, pro lepší spánkový rytmus, masírování má vynikající účinky na trávení a podporu zažívání, pro posílení peristaltiky střev i pocit sounáležitosti s matkou nebo otcem. Masáž by měla trvat zhruba 15 minut a měli byste namasírovat nohy, bříško, hrudník, ruce, obličej a hlavně záda. Pro starší děti jsou také už vhodné reflexní terapie chodidel, jemné baňkování, aromaterapie a shiatsu masáže. Nejlepší jsou ale masáže pro uvolnění zádového svalstva a páteře, hlavně ve věku intenzivního růstu. Také je velmi příjemné si pustit k masáži příjemnou relaxační hudbu a důležité je i teplo v místnosti, kde masírujete.

Markéta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
už se těším, až si udělám masérský kurzSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
po takový masáži přímo prahnu.
Obrázek uživatelky
profil
já bych držela...jejda..SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Dala bych si říst,takovou pěknou masážSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
chci příjemnou masáž-potřebovala bych ji..SmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles