8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mé první brýle

5. 11. 2011 | Vaše příběhy
Od páté třídy jsem musela začít nosit brýle. Tenkrát nebylo moc hezkých slušivých modelů a moc dětí brýle nenosilo. Ale zvykla jsem si a docela mi slušely. Jen na tu dobu před dvaceti lety to byla drahá záležitost.

Byl hezký jarní den a my se vydali se školou do kina. Museli jsme do kina až do centra města pěšky.


Cestou jsme šli kolem známého rybníka Vajgar.
Samozřejmě jsme se na chvíli zastavili u zábradlí. Kamarádky mě popichovaly, ať jim půjčím brýle. „Nee,“ jenže se nenechaly odbýt, a tak jsem jim je opatrně podala. „A hlavně ať je nepustíte,“ dodala jsem vesele. Poté jsem si povídala s jinou kamarádkou. Pak jsem chtěla vrátit brejličky.“Spadly nám do vody.“ „Neblbněte, vraťte mi je!“
„Spadly nám tam.“ Začalo se mi dělat blbě. Ale spolužačky brýle nevyndaly z kapsy a já se začala potit. Naši mě zabijí… Jéé, to snad ne.

Celý film jsem proplakala. Když jsem se vrátila ze školy domů, moc jsem se bála, co na to řeknou rodiče. Nebili mne, ale stejně jsem se bála. A hlavně mi to bylo líto. Brýle mi chyběly a věděla jsem, že rodiče za ně zaplatili hodně peněz.

Maminka sice nechápala, proč jsem brýle sundávala, natož půjčovala. Ale nedostala jsem. Tím více mne to ale trápilo. Proč se to jen stalo… Maminka řekla, že tedy musím se spolužačkami promluvit, aby mi částí peněz každá na nové brýle přispěla. Samozřejmě se na mne dívaly, že jsem se zbláznila. Bylo to velmi nepříjemné. Jedna však byla vyděšená a doma se svěřila, co udělala a část peněz na nové mi dala. Druhá dívka nic nedala a žádné výčitky neměla.
Maminka s taťkou mi koupili nové brýle a já už je nikdy nepůjčovala. Brýle nosím dodnes a je to skvělý módní doplněk.

chytra - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
brýle jsem začala nosit až v dospělosti.
Obrázek uživatelky
profil
stalo něco podobného. Brýle nosím (měla bych Smajlík nosit) asi od 3 let a vzhledem k tomu v jaké době to bylo (90tá léta) nebyl moc velký výběr a tak nejen, že se mi spolužáci posmívali, že mám brýle, tak mi je schválně rozbili a když to řešila p. učitelka, kdo to byl, tak se nikdo nepřiznal a já se bála "žalovat", tak jsem dostala doma vynadáno a byla jsem zbita (protože byly moc drahé) ale nové brýle mi samozřejmě koupili, protože bez nich jsem neviděla na tabuli.
PS: a v dnešní době jsou brýle také moc drahé, kupovala jsem pro dcerku (4 roky) a i když jsem se snažila co nejlevnější a jsou plastové, tak vyšly na 600,-Kč.
Obrázek uživatelky
profil
Brýle nosím asi 13 let. Od malička jsem měla velké modré oči a byla na ně samozřejmě pyšná.Rovněž mě těšilo, že nemusím mít brýle.Jednou mi začaly oči, červenat, vadila mi TV . Zpočátku jsem si myslela, že mám jen zánět spojivek.Jaké bylo mé překvapení, když paní doktorka řekla nešťastné slovo - brýle. Já, já mám nosit brýle? A co moje velké modré oči? Byla jsem nešťastná a smutná.Nu, což.Nedá se nic dělat. V optice mi pomohli vybrat rámky a za měeíc jsem už je měla na nose.Od té doby už si život bez brýli nedokážu představit. A prý mi docela sluší.............Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
brýle jsem nosila od 2. třídy, ale před rokem jsem začala nosit čočky a jsem spokojená. Brýle mi vůbec nevyhovují Smajlík Smajlík Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
je to dojemnej,jedna kamarádka hodná,druhá neměla pochopení..
aj to se stává,neví co znamená-- muset nosit brýle..Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles