8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Masáž - jak uklidnit neposedné dítě

3. 05. 2012 | Vývoj
Každé dítě se narodí jako společenské stvoření, které se dožaduje fyzické náklonnosti. Při masáži vaše ruce způsobí, že se bude dítě cítit bezpečně a soustředí se na vaše dotyky. Masáže jsou pro miminka velmi příjemné, touží být blízko u vás, a snadno se uspokojí, když ho budete jen hladit.

Další výhodou je, že se uvolníte, když dítě masírujete. Přímá masáž pokožky je nejlepší, ale některé děti takovou masáž nemají rády, když jsou svlečené. Jestliže k nim patří i vaše dítě, oblečte jej do bavlněné košilky nebo lehkého oblečení. V takovém oblečení dobře ucítíte tělo dítěte. Na masáž se vždy pečlivě připravte.

V místnosti, kde dítě masíruje, musí být teplo. Dítě můžete položit na ručník nebo tenkou přikrývku. Během masáže je dobré na dítě potichu mluvit, můžete Masáž - jak uklidnit neposedné dítěmu zpívat a také přehrávat oblíbenou hudbu. Při masáži mu promasírujte celé tělo současně po obou stranách pomalými pohyby. Pokud se budete dítěti dívat do očí, bude to pro vás oba silný zážitek.

Masáž dětského tělíčka    

Začínáme masáží hlavičky. Oběma rukama jemně masírujte dítěti vrchol hlavičky krouživými pohyby. A pak promasírujte obě strany tváře.  Špičkami prstů masírujte čelo a čelisti směrem ze středu ke krajům. Je to uklidňující zejména pro neposedné děti. Masírujte obě strany hlavičky. Pokračujeme masáží krku a ramen. Prsty promasírujte dítěti jemně krk od oušek k ramenům a od brady k hrudníku. 

Pak hlaďte ramena od krku směrem ven. Položte dítě na záda a vzpažte mu ruce. Masírujte směrem dolů každou paži, nejdříve od zápěstí k lokti, pak od lokte k rameni. Možná zjistíte, že je dítě lechtivé. Jemně promasírujte hrudník dítěte ve směru žeber. Bříško promasírujte krouživými pohyby, směrem od pupíku. Celou dobu na dítě tiše mluvte nebo mu zpívejte. Nezapomínejte také na chodidla a prsty.

Masírujte kotníky a chodidla svého dítěte a pak se soustřeďte na každý jednotlivý prst. Dítě může nožičkami kopat a stáčet prsty při masáži. Promasírujte zároveň obě nohy. Položte své ruce na jeho bříško a pak jemně promasírujte  nožky od stehen ke kotníkům. Když jste promasírovali dítě na přední straně těla, pomalinku jej otočte na bříško a  masírujte  mu záda. Směrem od podpaží k zadečku a přitlačte jemně na páteř svými palci. Po celou dobu masáže na něj mluvte, ačkoliv mu nemůžete vidět do tváře.

Marta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
moja vnučka-teraz už 7.r.- bola tiež neposedné batoľa. Vždy zaberali jemné masáže telíčka a zostalo jej to doteraz. Zvlášť, keď je chorá a musí
oddychovať, ležať - vtedy sa pritúli a a povie- starká pomasíruj maSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
pěkný článekSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles