Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mingle aneb Nový trend v partnerském životě

13. 12. 2011 | Vztahy
Společné soužití partnerů v jedné domácnosti je naprosto běžným rodinným modelem. Jsou však i páry, které volí cestu oddělených domácností a tvrdí, že si tak společné chvíle více užívají. Jedni by se nedokázali vzdát pocitu blízkosti a důvěrnosti, druzí si chtějí zachovat nezávislost a svobodu.

Mingle je nový trend, který se poslední dobou stále více rozmáhá i v Čechách. Původně však vznikl v Americe z anglických slov „married, but single“ (ženatý/vdaná, ale svobodný/á). Ať se již do zbytku světa rozšířil jako módní vlna nebo spolu s rostoucí emancipovaností žen, stále častěji se setkáváme s páry, které si tento životní styl zvolily za vlastní. Partneři žijí v dlouhodobém vztahu či dokonce manželství, zároveň si ale každý udržuje svoji vlastní domácnost. Scházejí se pouze tehdy, když si na sebe vyhradí čas a každodenní společné bydlení, které postupem času postihne jakási rutina a stereotyp, je neláká.

Výhodou toho být mingle je, že si partneři mohou zachovat jistou dávku samostatnosti a nezávislosti, věnovat se naplno svým koníčkům i přátelům, a zároveň jim partnerský vztah jen tak nezevšední. Společný čas tráví aktivně, neprovázejí ho hádky a partneři se snaží vztah utužovat a naplno si užívat společné chvíle.

Psychologové však zpochybňují dlouhodobou stabilitu takového vztahu. Společné soužití je jednou z věcí, které prověří, jak pevný vztah doopravdy je. Může se vám totiž docela snadno stát, že jste s někým mnoho let, ale znáte ho pouze z romantických procházek, večeří, návštěv kin či divadelních představení. Už vůbec nedoporučují odborníci mingle model rodinám s dětmi. Ty naopak potřebují v rodičích vzor a společné soužití je jednou z jeho součástí.

Pokud se vám zdá, že lidé, kteří žijí v mingle vztahu, to mají jednodušší, ale nemáte k takovému rozhodnutí odvahu, zvolte kompromis. Snažte se na vztahu dlouhodobě pracovat, utužovat ho a skutečně si užívejte společné chvíle. Vymezte si čas, kdy se budete partnerovi věnovat, vymyslete společnou aktivitu a zkuste si vzpomenout, jak moc jste se snažili získat partnerovu přízeň v počátcích vašeho vztahu. A jindy si naopak najděte čas sami pro sebe, věnujte se zálibám nebo třeba vyrazte s kamarády na dovolenou. Až se vrátíte, bude na vás čekat partner s otevřenou náručí. A takové zlaté chvíle jsou k nezaplacení.

Je vidět, že moderní společnost již netrvá na klasickém modelu rodiny, naopak se otevírá prostor pro podobné trendy, jako je mingle. Jedno však zůstává pro vztahy společné. Nepřehlížejte každodenní maličkosti, a pokud chcete, aby vám vztah nezevšedněl, stále a aktivně na něm pracujte.


Evabel - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
mě by takový vztah nevyhovoval...jsem vdaná 13let a myslím si,že se máme čím dál víc rádi..usínáme denně u sebe přitulený..to by mě moc chyběloSmajlík
ale je to každého věc.....
Obrázek uživatelky
profil
pěkný článekSmajlíkmě by ,ale takový život nevyhovoval,ale ani to neodsuzujiSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Tak po 5 letech chození a 17 letech manželství by se mě takoví vztah taky líbil.
Já jsem všema 10 pro.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles