Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Na pouti

8. 05. 2018 | Vaše příběhy

Velikonoce mám už od dětství spojené s návštěvou pouti. Jezdila jsem na ni každoročně s bratrem a mamkou. Tehdy jsme na kolotoče moc nechodili. Prošli jsme si stánky a nakoupili hlavně sladkosti. A jako starší jsme na pouť chodili s kamarády. To jsme občas na nějaké kolotoče šli, také střelnici jsme zkoušeli. Někdy se dařilo, někdy moc ne.

Později jsem na pouť chodila s dcerou. Ta kolotoče milovala. Její oblíbený byl malý řetízkový kolotoč a různé ty dětské plné zvířátek. Jízda v té době stála deset korun, tak to ještě šlo. Od Vánoc jsme šetřili pětikoruny a o Velikonocích vyrazili na pouť. Počasí bylo někdy dost chladné, ale byla to tradice, tak alespoň jeden kolotoč musel být. I když občas to bylo v zimní bundě, rukavicích a kulichu.

Když byly dceři asi čtyři roky, tak se na poutích začaly objevovat nafukovací skákací hrady a skluzavky. Hrady už znala z jiných akcí, ale skluzavku ne. Chvíli jsme pozorovaly děti, které zde byly. Po provazovém žebříku u kraje skluzavky vylezly nahoru, zde se posadily a jely šupem dolů. Byla to docela velká rychlost, protože skluzavka byla dost prudká a vysoká asi čtyři metry. Dceři se to moc líbilo. Rozhodla se tedy, že ji vyzkouší. Zaplatila jsem a dcera se už zouvala. Po provazovém žebříku vylezla nahoru. V té chvíli zde nikdo nebyl. Spolu se mnou dceru sledoval i muž, který atrakci obsluhoval. Dcera zůstala stát nahoře a zírala dolů na nás. V ten okamžik se jí zdálo, že ta výška je strašná. V jejím obličeji jsem i na tu dálku spatřila tak udivený výraz, že jsem se v prvním okamžiku lekla. Chvíli stála a potom si pomalu sedala, výraz v její tváři se nezměnil. Pán, který měl atrakci na starosti, trochu znervózněl. Otočil se na mne, jako by chtěl říci: „Zvládne to? Nemám pro ni vylézt?“ Neřekl však ani slovo, ale čekal na moji reakci. Než jsem stačila promluvit, tak se dcera odstrčila a jela dolů. Výraz ve tváři se měnil během sjezdu a dole se už smála. Okamžitě vstala a utíkala k provazům a už lezla nahoru. Další jízdy probíhaly s úsměvem na tváři. A já jsem si vydechla.

Muž z obsluhy až nyní promluvil: „Myslel jsem si, že tam zůstane sedět a budu muset pro ni vylézt nahoru. Už se nám to několikrát stalo.“ Sledovala jsem dceru, jak si skluzavku užívá. Když uplynula doba, kterou měla vyhrazenu na klouzání, tak s úsměvem přiběhla a obouvala se. Ptala jsem se jí, jestli se na začátku nebála. Přiznala, že trochu jo. Když ale první jízda dopadla dobře, tak potom už strach neměla.

V tom úleku jsem si ani nevzpomněla na fotografování. Takže z té úžasné skluzavky žádnou fotku nemáme. Přikládám tedy ilustrační fotky z letošní pouti.


Jaa123 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Na pouti:

Na pouti
Na pouti
Na pouti
Na pouti
Na pouti
Na pouti
Na pouti
Na pouti
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !