Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Naučte se přeladit do hladiny alfa a navodit si klidný spánek

20. 10. 2023 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Dobře se vyspat zůstává pro mnoho lidí jen nesplněným přáním. Přitom spánek je nejen potřeba, ale i návyk, a technice snadného usínání a osvěžujícího spaní se dá naučit. Přesvědčit se o tom můžete při pobytu nazvaném Zdravý spánek a spánková psychohygiena koučky a lektorky Jitky Ševčíkové, zaměřující se na zvyšování psychické odolnosti. Její praktický třídenní workshop, na kterém se i vyspíte, proběhne 5. - 7. dubna 2024 ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích.


„Lidí, kteří nejsou spokojeni s kvalitou svého spánku, stále přibývá. Poruchy spánku můžou mít řadu důvodů. Často si je způsobujeme nevědomky sami, třeba tím, že neznáme anebo podceňujeme zásady, které je třeba ohledně spaní dodržovat. Zároveň ovšem platí, že technika usínání a osvěžujícího spánku má svá pravidla a postupy, které se dají naučit. Proto jsme se rozhodli nabídnout v rámci našich pobytů zaměřených na osobní rozvoj i ten s názvem Zdravý spánek a spánková psychohygiena, který povede na začátku dubna ve Spa hotelu Lanterna známá koučka a mentorka Jitka Ševčíková,“ upozorňuje Martina Žáčková z Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích.

Naučte se přeladit do hladiny alfa a navodit si klidný spánekJak se přeladit do hladiny alfa


Výzkumy prokázaly, že každé naší myšlence, mozkové aktivitě, odpovídá jinak intenzivní neuronová aktivita ve formě vln o různé frekvenci. Rozeznáváme 5 základních frekvencí – alfa, beta, gama, delta a théta. Právě alfa vlny jsou pro náš spánek velmi důležité. Duševní pohoda, kterou vyvolávají, zlepšuje nejen kvalitu spánku, ale i učení, zvyšuje produktivitu a naši imunitu.

„Mohu vás naučit vědomě se přeladit do hladiny alfa. Do hladiny, v níž se sami od sebe ocitáte nejčastěji těsně před usnutím, po probuzení, při meditaci nebo ve chvíli, kdy se zdánlivě nečinně zahledíte do prázdna. Tehdy jste uvolnění ve svém těle, ale také „v hlavě“. Paměť vykazuje zvýšenou schopnost ukládat a vybavovat si, mysl rychle regeneruje, celý organismus odpočívá a posiluje životní funkce, přirozeně se tvoří endorfiny – hormony dobré nálady a štěstí,“ vysvětluje profesionální koučka Jitka Ševčíková, která vás bude kurzem ve Spa hotelu Lanterna, zaměřeným na techniky zdravého spánku a spánkové psychohygieny, doprovázet.

Seznámí vás s více než 20 faktory, které ovlivňují kvalitu vašeho spánku a spadají do sféry vašeho vlivu, tedy budou praktické, ihned aplikovatelné do každodenního života a usínání. Stačí si z nich vybrat 2-3, a už to na kvalitě spánku poznáte během týdne. Důležité je pochopit, co náš spánek ovlivňuje a jak. To, jak budeme spát, se totiž odvíjí už od toho, jak se ten den probudíme.

Naučte se přeladit do hladiny alfa a navodit si klidný spánek

Konejšivá náruč wellness


Vše, co se během tohoto kurzu naučíte, si samozřejmě hned v praxi vyzkoušíte. Ostatně – kde jinde by se vám mělo lépe usínat, než v klidném a komfortním prostředí Spa hotelu Lanterna obklopeného beskydskou přírodou? A což teprve, když využijete nabídku nejrůznějších možností, které nabízí zdejší wellness? V rámci pobytu budete mít neomezený vstup do L-Spa relaxačního centra, kde je vám k dispozici krytý bazén, whirlpool a saunový svět s vyhlášenými saunovými rituály a exotickými masážemi, a také neomezený vstup do nedalekého Wellness Horal (mezi oběma hotely jezdí zdarma shuttle bus) s termálními bazény, kde můžete rovněž využít příjemný saunový svět se saunovými rituály a také kardio fitness zónu. Můžete si zde dopřát i některou z exotických masáží a pak odpočívat na lehátku, popíjet lahodný čaj a skrze prosklené stěny se kochat okolní nádhernou beskydskou přírodou.

Hýčkání zaručeno


Ve Spa hotelu Lanterna se můžete ubytovat i v pokojích s vanou s panoramatickými výhledy do údolí. Některé pokoje mají vířivku a krb, u nichž skvěle chutná láhev dobrého vína. Nebo také snídaně, když budete chtít.

Tím to však zdaleka nekončí, protože zdejší moderní valašská gastronomie je vyhlášená a láká gurmány do své zážitkové restaurace Vyhlídka, pro niž šéfkuchař Pavol Pikulák vymýšlí šestichodová menu snoubená s víny z předních moravských vinařství. „Pro naše hosty jsme připravili kromě výborné polopenze i novinku – podvečerní snack „aperitivo moment“, tedy malé pohoštění v podobě sladkých a slaných dobrot. Samozřejmostí je i drobné občerstvení během přednášek,“ dodává na závěr Martina Žáčková z Resortu Valachy s tím, že kapacita pobytu je omezena na 15 osob, proto doporučuje neotálet v případě zájmu s rezervací.

Více na www.valachy.cz

Lanterna - Spa bazén


























Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Xanax a sklenka bílého asi není OKSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles