8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Novoroční proměna s Chytrou Ženou – rozhovor s vizážistkou Romanou

28. 01. 2008 | Krása
Na konci roku 2007 měly čtenářky internetového portálu www.chytrazena.cz možnost zúčastnit se soutěže o Novoroční proměnu s Chytrou Ženou. Čtenářek se do soutěže zapojilo hned několik tisíc.
Paní Věra měla velké štěstí, postoupila do finále jako náhradnice a nakonec se na ní i štěstí usmálo a Novoroční proměnu získala.
Dne 18. ledna 2008 přišel den „D“ a paní Věra i s manželem přijali pozvání do kadeřnického Salonu Korunka, kde se Novoroční proměna s Chytrou Ženou uskutečnila.

Navštivte také FOTOALBUM celé Novoroční proměny s Chytrou Ženou.

Vy se nyní dozvíte, jak proměna probíhala, jak je paní Věra spokojena a jaké rady dostala od kadeřnice a vizážisky.

Díky Novoroční proměně
se splnil paní Věře její dávný tajný sen



Romano, Vy jste se u paní Věry v rámci proměny postarala o líčení a make-up, co byste ráda k líčení řekla?
U proměny je vždy důležité vycházet z vlastního typu ženy a už když k nám do salónu zákaznice přijde, tak si ji typuji a řadím do určité skupiny, podle toho, jak na mě žena působí. Paní Věru jsem odhadla tak, že je to žena, která se nebude přehnaně líčit, ani na to nebude mít dostatek času, ale ani nebude ochotna ten čas líčení tolik věnovat. To je pro mě vždy důležité vědět, abych mohla ženě ukázat cestu, jak se ličit a že líčení nemusí trvat hodiny a ani to není otázka drahých šminek.A tímto způsobem já musím k ženě přistupovat, každá žena je pro mě originál, tzn. ta vyžaduje to a tahle toto.

Novoroční proměna s Chytrou Ženou Paní Věra je pro mě přírodním typem a v tom se odrazilo i mé líčení. Líčila jsem přírodními stíny, nepoužívala jsem žádné barvičky, spíše jsem naopak sáhla po korektoru na žilky, použila jsem správný tón makeupu a tím jsme paní Věře ukázali, že nerovnosti v pleti se dají krásně zakamuflovat. Spíše jsem se snažila použít decentní a denní líčení. Dále pro mě byli důležité oči paní Věry, které jsou krásné, ale při příchodu k nám byli tzv. „mrtvé“, tam jsem se snažila ukázat, že oči mohou u ženy krásně ožít. Snažila jsem se jí ukázat cestu, jakým způsobem se líčit – používat tužku, základní přírodní líčení a něco malinko na rty, co se týče oblékání, doporučila jsem barevné kombinace, včetně kombinace černé a bílé, ve které paní Věra přišla k nám a která ji po proměně slušela.

Já sama jsem z proměny paní Věry měla moc hezký pocit, protože pro mě je důležité, aby když žena vzejde z proměny, tak aby se ten nový vzhled stal ženě vlastní a aby neodcházela jako hlava bez těla. Paní Věře se proměna líbila a byla dle jejího vkusu, což mě také těší.

Pokud by k Vám některá čtenářka chtěla přijít a nechat se „proměnit“, na co by se měla připravit a s čím by měla počítat?
Měla by se určitě připravit na to, že by nám měla nechat volnou ruku a to tak, že když si s kadeřnicí řekneme naše úmysly, tak aby je už v tu chvíli brala, že do nich jde ráda, ikdyž přesně neví, jak to dopadne. Nesmí být odtažitá k proměně, což se nám bohužel u některých zákaznic bohužel také někdy stává. Žena by proměnu měla chápat, jako že je to nějaký přelom a měla by se na to těšit. To se okamžitě promítne do celé týmové práce a tým nejsem jenom já a kadeřnice, ale je to i žena.

Novoroční proměna s Chytrou Ženou Stává se Vám často, že ženy mají o proměně svojí určitou představu, která se výrazně liší od té Vaší? A jak to případně řešíte?
Také se to stává, žena přijde, že proměnu vlastně nechce, někdy se bohužel stává, že je do proměny přemluvena partnerem, dcerou, sestrou apod. ale ona sama to nechce, ona sama se cítí v tom svém dosavadním stavu dobře. Zde je vždycky důležité i trochu psychologicky působit, což se nám doufám všem tady daří, že ji nejen vysvětlíme, že proměna je proto, aby se člověk proměnil, ale že se jí zeptáme na to, jaké barvy používá a preferuje, jak skládá svůj šatník, jaké je její povolání apod., protože já jí musím poznat i z této stránky, protože nemůžu ženě říkat, že bude každý den perfektně nalíčená, bude perfektně oblečená, když ta paní je např. celý den oblečena v pracovním oblečení zdravotní sestry a nemá na líčení tolik času a nebo dělá manuální práci.

Proto je třeba s ženou promluvit hned na začátku, poznat ji, dostat se ji tzv. pod kůži, přestože je na to relativně málo času, a teprve na základě těchto informací začít pracovat. Potom se nám daří dohodnout se na určitých změnách, někdy dochází ke kompromisům, snažíme se ženu nasměrovat správnou cestou v jejich představách.

Stalo se Vám někdy, že k Vám přišla žena, která chtěla proměnu a Vy jste na ni nedokázali nic změnit, že se Vám zdála tak jak je, perfektní?
Skoro se to tak stalo, byl to zatím jediný případ, v tomto případě se nejednalo až tak o proměnu, ale navedli jsme ji, jak pečovat o vlasy, protože je měla dost zničené. Jinak střihově i barvou si byla hodně blízká a tady záleží na šikovnosti kadeřnice, aby změnila např. styling a pod.. Já např. rozšířím obzory v líčení a když není co opravovat na denním líčení, tak poradím se slavnostním, večerním líčením. Zde už většinou ženy nemají takové zkušenosti a je to pro ně zajímavé. Zároveň je seznamuji s produkty značky FlorMar, se kterými velmi ráda a dlouho pracuji. Jinak se ale podobná situace, že by žena nepotřebovala na sobě nic změnit, nestává, toto byl jediný případ, jinak nás ženy spíše vyhledávají. Také je důležité zmínit, že nás vyhledávají dívky a ženy různého věku a pro nás je vždy zajímavá proměna zralé ženy, než mladé dívky, protože mladé dívky jsou krásné už ze své podstaty, kdežto pro nás je zajímavější proměna žen od 30ti let dál, nejlépe kolem 40-50 let, tam se se ženami dá hodně pracovat a je to pro nás velmi tvůrčí práce.

Navštivte také FOTOALBUM celé Novoroční proměny s Chytrou Ženou.

Novoroční proměna s Chytrou Ženou Dá se říci, že starší ženy daleko hůře snáší změny na svém zevnějšku?
To je sporné, protože častokrát je zde zkušenost, že mladá dívka má ještě takový ten svůj hodně osobitý postoj, i k životu, což samozřejmě vychází z jejího věku, takže ona si mnohdy nenechá do proměny až tolik povídat, kdežto zralé ženy mezi 40-50 let už jsou s určitým životním nadhledem a je více svolná k té změně, protože má pocit, že to její život chce. Chodí sem ženy s různými osudy a proměna pro ně není už jen o kráse, ale je to pro ně i nový postoj k životu nebo nějaký životní mezník. Pro mladou dívku je to spíše chuť něco na sobě změnit, někoho překvapit apod.

Jak náročné bude pro paní Věru líčit se tak, jak jste jí to dnes ukázala?
Už při prvním dotyku s její tváří jsme vycházela z toho, že paní Věra nebude mít na líčení tolik času a nebude schopna některé použité triky ihned použít, proto jsem ji poradila, aby se především zaměřila na pleť, používala správný krém jak na noc, tak na den – regenerační pro sušší partie jejího obličeje. Samozřejmě je třeba přihlédnout k její velmi citlivé pleti, používat korektor pro krytí žilek v obličeji, pomocí houbičky lehce vklepat korektor do tváře, potom se lehce přetáhne houbičkou s makeupem. Paní Věra byla sama překvapena, čeho lze pár tahy houbičkou dosáhnout a přiznala, že i kdyby si nelíčila oči, tak toto určitě začne používat a dokonce jsme se domluvili i na objednání této kosmetiky. Jinak ještě k líčení, stačí práce s tužkou, přematovat béžovo-hnědým stínem a použít lesk, lehce zabarvený do starorůžova nebo vínova.

Kolik času paní Věře samotné líčení zabere?
To je dost častá otázka zákaznic. Obecně lze říci, že půl hodiny je začátek, kdy se to žena učí. Předesílám, aby se neučila líčit, když má ráno jít do práce, lepší je se líčení učit např. v sobotu odpoledne, sednout si před zrcadlo a zkoušet si pár tahy vylepšit na sobě oči, rty atd. podle toho, jak jsem ji to zde učila. Důležité je, aby si to zkoušela v klidu, bez stresu a teprve potom, když už ví jak na to, se začít líčit ráno před odchodem do práce. Potom může líčení ženě trvat 15-20 minut, záleží na tom, jestli má ráno ještě nějaké další povinnosti, jako vypravit děti do školy, připravit snídani apod.. Často se mi zákaznice vrací a ukazují, jak se jim podařilo se nalíčit a samy mají radost, že se to naučily.

Novoroční proměna s Chytrou Ženou Pokud by se čtenářka rozhodla pro proměnu, kolik peněz by si měla připravit?
Vycházím-li z práce kadeřníka, tak jsou určeny 3 hranice: 1500,- Kč za krátké vlasy, 1700,- Kč za polodlouhé a 1900,- Kč za dlouhé vlasy. K tomu je třeba připočítat 800,- Kč za práci vizážistky, v čemž je zahrnuto denní líčení, rady ohledně večerního líčení, učení líčení, typologie, případně poradím se skládáním šatníku, výběrem barev a myslím si, že je to pro zákaznice zajímavé. Pokud chce u mě zákaznice za 800,- Kč strávit hodinu nebo dvě hodiny, není rozhodující, nepočítáme minuty ale chceme ženě poradit a pomoct.

Dnes jsme si všimli, že proměna neprobíhala tak dlouho, jak by se mohlo čekat, čím je to způsobeno?
Kadeřnici trvá práce přibližně 2 hodiny, ale i 2,5 až 3 hodiny, záleží na střihu a náročnosti účesu. Když jsou vlasy hodně poškozené, musí jim kadeřník věnovat více času. To nebyl případ této proměny, paní Věra měla účes relativně jednoduchý. Také nebylo využito všech mých dříve zmíněných služeb, ale jednalo se pouze o líčení, proto celková proměna proběhla v kratším čase, než by se mohlo čekat. Některé zákaznice si chtějí o kosmetice více povídat, mají další doplňující otázky, jiné zákaznice jsou zase tlačeny časem a spěchají, takže někdy jsme limitováni i tímto.

Jaký je tedy optimální čas, se kterým by měla žena, která chce absolvovat proměnu, počítat?
Jsou to 3 hodiny, ale také 4 hodiny. Záleží na náročnosti účesu a službách, které využije u vizážistky.

Děkujeme za rozhovor.

Navštivte také FOTOALBUM celé Novoroční proměny s Chytrou Ženou.

Čtěte také další články o Novoroční proměně s Chytrou Ženou:
Novoroční proměna s Chytrou Ženou – rozhovor s výherkyní
Novoroční proměna s Chytrou Ženou – rozhovor s kadeřnicí Pavlou
Proměny Salonu Korunka

ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !