Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Novoroční změny návyků, které skutečně fungují

13. 02. 2016 | Fitness
Zapomeňte na rozsáhlá předsevzetí typu „být zdravější“. Nabízíme několik změn návyků, které můžete v roce 2016 opravdu uskutečnit a držet se jich.

Co může být lepší než novoroční předsevzetí? Co takhle skutečná a trvalá změna vašich každodenních návyků!

Chceme vám pomoci zvýšit svou produktivitu, vypilovat tvořivost a naučit se pracovat chytřeji radši než tvrději. Často však zvažujeme, zda jsou naše rady skutečně účinné.

Abychom nekázali vodu a nepili víno, snažíme se přijít na to, co skutečně funguje a co ne. V uplynulém roce jsme se rozhodli několik návodů sami otestovat. Každý týden jsme se pustili do nové výzvy v oblasti návyků a zjišťovali, které změny chování jsou proveditelné a které fungují jen teoreticky. Pokud máte zájem letos udělat v osobním růstu pokrok, který by stál za řeč, je na čase zahodit neosobní a nerealistická předsevzetí a pustit se do zlepšování návyků.

Tady je pět našich nejosvědčenějších změn návyků, které vám mohou pomoci to rozjet:

návyky1. PŘIPOMÍNKY VE VAŠEM OKOLÍ VÁM POMOHOU SOUSTŘEDIT SE NA SVŮJ CÍL


Dříve než začnete svůj život měnit k lepšímu, nastavte si podmínky tak, abyste uspěli a dosahování cílů bylo snazší. Marketingoví experti na nás už roky používají spouštěcí podněty umístěné do našeho okolí, abychom si určitou představu, nebo předmět spojili s potřebou koupit si jejich výrobek. Stejný trik můžete využít ve svůj prospěch, když si vytvoříte v mysli spojení mezi něčím ve vašem běžném životě (např. lahví vody umístěnou na pracovním stole) a vaším cílem (např. jíst zdravěji a pít více vody).

2. OBOHAŤTE SVŮJ BĚŽNÝ DEN O TROCHU CVIČENÍ


Mnoho lidí si dává vágní předsevzetí jako třeba „budu více cvičit“, a poté je vzdávají, protože je toho na ně moc. Výzkumy však prokázaly, že cvičení podporuje v našem mozku uvolňování látek, které způsobují, že se cítíme šťastnější a méně stresovaní. Ke zvýšení produktivity stačí pouhých 20 minut fyzické aktivity denně. V našem pokusu se ukázalo, že i díky tomuto krátkému cvičení jsme se cítili, jako bychom pokaždé restartovali svůj mozek.

3. VĚNUJTE 20 MINUT DENNĚ TICHU


Další aktivitou s dalekosáhlými přínosy se ukázala být meditace. Nic se nevyrovná její schopnosti uklidnit nervy, dostat nás zpět do vlastního středu a inspirovat naši kreativitu. Existuje mnoho druhů meditace. Pro získání jasnosti, klidu a pro sebepoznání je obzvláště vhodná tzv. meditace všímavosti (mindfulness), která zahrnuje přijímání všeho tak, jak to je, aniž bychom to posuzovali. Nejsme jediní, kdo meditaci takto vyzdvihuje. Vědci, kteří zkoumají účinky meditace, docházejí k závěru, že nám může pomoci nenechat se vyrušovat běžnými starostmi, vytvářet tvořivější stav mysli a zmírňovat naši úzkost během dne.

4. VSTÁVEJTE O HODINU DŘÍVE, ABYSTE ZÍSKALI ČAS, KDY SE MŮŽETE SOUSTŘEDIT


Velmi časné vstávání, dřív než se probudí zbytek světa, je oblíbené u řady velmi výkonných lidí a i nás tento trend nadchnul, když jsme si ho vyzkoušeli. Přínos nespočívá v tom, že bychom měli více času za den, to není lidsky možné, ani nejde o to nějak radikálně omezit spánek. Stačí posunout dobu, kdy spíme, o něco dopředu, abychom tak ráno mohli mít čas jen pro sebe. V praxi se nám to vyplatilo třeba tak, že jsme mohli soustředěně psát, něco se učit nebo si zacvičit a zažili jsme před začátkem dne trochu klidu.

5. PROJDĚTE SE V PRŮBĚHU DNE


My všichni, kdo pracujeme u počítače, sedíme více, než je zdrávo. Nemůžeme změnit charakter naší profese, můžeme ale dělat drobné změny ve své rutině, které nám pomohou bojovat s negativními důsledky sedavého životního stylu. Udělat si v průběhu pracovního dne čas na krátkou procházku může dělat divy, pokud jde o tvořivost, soustředění, náladu a produktivitu. Někteří lidé si rádi činnosti plánují, aby zajistili, že na ně skutečně dojde. V případě tohoto návyku však může být užitečné právě to, že ho můžete provést, kdykoli máte chuť. Když jste se zrovna zasekli u nějakého nápadu a jen tupě zíráte do obrazovky počítače, nezbývá už žádná výmluva, proč se nezvednout a neprojít se po kanceláři. Budete příjemně překvapení, jak rychle vás napadne nějaké řešení.

Zdroj: FitLif


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Zaujalo mě to vstávání o hodinu dříve.... když teď vstávám v 4:30m tak nevím jak bych to dala...
Obrázek uživatelky
profil
Inspirativní článečekSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
rozhodně téma k zamyšlení ,co říkáte ?!
Obrázek uživatelky
profil
rozhodně inspiraceSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
zajímavý článek SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles