Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Péče o pleť ve dvaceti: Jak si zachovat mladistvý vzhled co nejdéle?

18. 03. 2015 | Krása
Každý věk si žádá vlastní způsob péče o pleť. V některé fázi života potřebujete pleť spíše čistit, jiná vyžaduje spíše zacílení na projevy stárnutí. Často se však stává, že lidé začínají o svoji pleť pečovat až v pokročilejším věku. Snaží se vylepšit aktuální vzhled své pokožky, to jest vyřešit důsledky předchozí neuspokojivé péče.

Podle profesora Arenbergera však tajemství mladistvě vypadající pleti ve stáří spočívá právě ve včasné prevenci – dostatečné pozornosti věnované již v momentě, kdy je vám kolem dvaceti let. Jenže v tomto věku asi málokdo z vás myslí na krémy a tonika.

Vaše pleť vypadá dobře, a tak si říkáte, proč utrácet za hromadu kosmetických přípravků, které, jak se zdá, nepotřebujete? A navíc je tu ten pocit, že jste se vždy bez nich obešli, tak proč to nyní měnit? Obojí jsou však špatné argumenty. V dětství jste patrně různé krémy nepotřebovali, ale s příchodem dospělosti se rapidně mění váš životní styl. Většinou zahrnuje více stresu, spoustu probdělých nocí, ať už z jakýchkoliv příčin, častější vystavení se škodlivým látkám – např. opětovné návštěvy zakouřených prostor a podobně.

Péče o pleť ve dvaceti: Jak si zachovat mladistvý vzhled co nejdéle?A věřte, že takováto změna v každodenním způsobu života na vzhled vaší pleti vliv má, a to ne zcela pozitivní. Je sice možné, že i přes všechny ty noci beze spánku vaše pleť vypadá stále jako z reklamy, ale to neznamená, že se váš aktuální přístup k ní neprojeví později. Vždy je lepší osvojit si správný způsob péče o svoji pokožku dříve, než bude… no, řekněme… „zralá“.

Jaké zásady byste si tedy měli v mládí dodržovat, aby byla vaše pleť co nejdéle krásná?

1. Používejte peeling

Všichni už od puberty víme, že čistit pleť je potřeba. A stále to platí, i když je vám 20 a více. Čistící přípravky pomáhají odstraňovat špínu, maz a ostatní nečistoty z vaší pokožky. Proto byste je měli používat každé ráno a večer. A dámy - pokud používáte make-up, pak bezpodmínečně! Ten byste vždy měly před spaním odlíčit.

V tomto věku byste ke každodennímu čištění měli přidat používání peelingu, to platí pro ženy i muže. Takzvaná exfoliace je stěžejní pro odstranění odumřelých buněk vaší kůže, které zůstávají na jejím povrchu. Tyto částečky ucpávají póry a mohou vést k tvorbě akné. Je jasné, že každý z nás se chce vyvarovat akné, nehledě na to, kolik nám je let.
 
Díky peelingu odhalíte mladou pokožku skrývající se pod částečky té staré. Odstraněním bariéry staré kůže pomůžete ostatním přípravkům k lepšímu vstřebávání. Poté všechna tonika, séra a noční krémy dostanou šanci ukázat, co doopravdy umí. Na svém peelingu rozhodně nešetřete.

2. Udělejte ve své toaletní skříňce místo pro séra

Spousta lidí ani neví, co vlastně pleťové sérum je, a tak přirozeně nedokážou ocenit jeho nepostradatelnost ve své kosmetické řadě. Séra mívají lehčí strukturu a konzistenci, a dodávají látky pleti hlouběji, než kam se to podaří ostatním přípravkům. Stejně jako peelingy, otevírají cestu ostatním produktům, proto by se měla používat před jejich nanesením. Je-li vám kolem dvaceti, opravdu zvažte zařazení sér do vašeho způsobu péče o pleť. Je to jedno z tajemství krásy, které by všichni mladí měli znát.

3. Hydratujte

S příchodem dospělosti přichází i více zodpovědnosti, především co se týče pracovních povinností. Tehdy velmi snadno probdíte jednu, dvě noci, abyste na rozpracovaném úkolu zachránili, co se dá. Unavená pokožka je dehydratovaná, a jelikož často ozdravný spánek bere za své, tím spíše ho musíte nahradit, a dodat pokožce vláhu pomocí hydratačních přípravků. Nikdy nepodceňujte význam hydratování své pokožky! Hydratovaná pleť je tím, co vám dodá mladistvý a svěží vzhled.

4. Vybavte se specializovanými přípravky pro oblast kolem očí

Pokožka kolem očí je odlišná od té jinde na obličeji – postrádá potní a mazové žlázy, takže je přirozeně sušší, a tím pádem i náchylnější k tvorbě vrásek. Budete-li se této oblasti věnovat, můžete důsledky stárnutí aspoň trošku oddálit či zmírnit. Pořiďte si dobrý hydratační nebo zpevňující oční krém, nejlépe opět s přidanými vitamíny, antioxidanty či výtažky z okurky, a věnujte pokožce kolem očí maximální možnou péči. Až vám bude třicet, budete si za to jen děkovat.

5. Začněte se kamarádit s přípravky proti stárnutí

Tzv. anti-aging výrobky nejsou vhodné jen pro mámy a babičky. Kůže každého z nás stárne jindy a jinak - v závislosti na tom, jak o ni pečujeme a jaký životní styl vyznáváme. Obecně však platí, že už ve věku kolem 20 let dochází v pokožce k úbytku kolagenu, a tedy k jejímu postupnému stárnutí. Začněte používat krémy nebo rovnou séra proti vráskám již teď, za pár let za to budete jen rádi.

Sami vidíte, že není tak namáhavé dát pokožce to, co potřebuje. Jen je o ni potřeba pečovat pravidelně, třeba jako jsme zvyklí starat se o své zuby. Se správnými přípravky ve stáří poznáte, že se to vyplatilo.

Autoři: Jacquie Carter a Prof. MUDr. Petr Arenberger, DrSc, MBA
Zdroj, foto: Herbalife


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Péče o pleť ve dvaceti: Jak si zachovat mladistvý vzhled co nejdéle?:

Péče o pleť ve dvaceti: Jak si zachovat mladistvý vzhled co nejdéle?
Péče o pleť ve dvaceti: Jak si zachovat mladistvý vzhled co nejdéle?
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !