8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pečovatelská služba

8. 06. 2010 | Péče o tělo

Služba se poskytuje přímo v domácnosti seniorů a dospělých osob se zdravotním postižením, kteří nejsou schopni si sami obstarat nutné práce v domácnosti a zajistit si svoje životní potřeby nebo kteří pro svůj nepříznivý zdravotní stav potřebují pomoc jiné osoby, pokud jim potřebnou péči nemohou poskytnout rodinní příslušníci. Služby jsou poskytovány v domácnostech uživatelů a v prostorách domu s pečovatelskou službou. 

 

Základní činnosti pečovatelské služby

Pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu, např. pomoc při oblékání, podávání jídla a pití, pomoc při přesunu na lůžko nebo vozík, pomoc při pohybu a prostorové orientaci.

Pomoc při osobní hygieně nebo poskytnutí podmínek pro osobní hygienu.

Poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy např. dovoz oběda, uvaření a podání stravy.

Pomoc při zajištění chodu domácnosti, např. úklid, nákup, pochůzky, praní a žehlení prádla, donáška vody a topení v kamnech. Zprostředkování kontaktu se společenským prostředím. Pomoc při základní péči o vlasy a nehty.

Pomoc při použití WC, velký nákup, nákup ošacení a nezbytného vybavení domácnosti. Doprovázení dětí do školy, školského zařízení, k lékaři a doprovod zpět, doprovázení dospělých do školy, školských zařízení, zaměstnání, k lékaři, na orgány veřejné moci a instituce poskytující veřejné služby a  doprovázení zpět. Jednoduché ošetřovatelské úkony, aplikace mastí, obkladů, dohled nad podáním léků. Bandáže nohou elastickým obinadlem.

 

Komu je služba poskytována

Seniorům, invalidním důchodcům a zdravotně postiženým občanům, kteří potřebují z důvodu vysokého věku, zdravotního stavu a snížené soběstačnosti pomoc další osoby  k zajištění svých potřeb, péče o vlastní osobu, domácnost, stravování nebo kontakt se společenským prostředím a žijí ve svém přirozeném prostředí, rodinám ve kterých se  současně narodily tři a více  dětí.

 

Podání žádosti na službu

Při vyjednávání  služby se řeší konkrétní podoba péče, která je přizpůsobena individuálním potřebám uživatele,  možnostem organizace nebo navazujících služeb. Při vyjednávání se společně stanoví osobní cíl uživatele, je sestaven individuální plán péče, k jehož naplnění pomáhá sjednaná pečovatelská služba.

 

Posláním pečovatelské služby je podporovat soběstačnost uživatelů tak, aby mohli žít plnohodnotný, aktivní a důstojný život v přirozeném prostředí. Je jim poskytována taková míra podpory, která v maximálním možném rozsahu zachovává či rozvíjí schopnosti uživatele. Podporuje přirozenou vazbu na rodinu, přátele a místní komunitu.


Jessynka - čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
právě proto se o tom musí hodně mluvit a psát aby to lidé věděliSmajlík informovat veřejnost, protože většinou ani netuší že něco takového existuje
Obrázek uživatelky
profil
ráda, že se nám se sestrou podařilo rodiče dochovat vcelku bez cizí pomoci, jen mamince potom až nebyl táta vozily obědy a přes pečovatelskou službu jsem jí objednávala pedikůru, hygienu zvládla sama , vlasy jsem jí ostříhala a umyla já a po smrti táty se k ní nastěhoval můj synovec a nosil nákupy, s babičkou vařily , pekly a mělo to vlastně přínos i pro něj.....stáří je někdy smutné .
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles