Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 14.05. 2024
Dnes má svátek Bonifác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pět rad pro ženy, jak se ubránit útokům

6. 07. 2012 | Zajímavosti
Ženy se často stávají oběťmi loupežných přepadení a dalších násilných činů. Přitom mnoha hrůzným zážitkům je možné předcházet a útočníkům se účinně bránit. Ve spolupráci s odborníkem vám poradíme, čím se vybavit pro případ nebezpečí a jak předejít nepříjemnostem s dotěrnými agresory.   

Základem jsou účinné obranné prostředky


Na trhu existuje mnoho různých pomůcek pro sebeobranu, které vám při správném a pohotovém použití pomohou útočníka zastavit či alespoň zaskočit a získat čas pro útěk. Účinným obranným slzotvorným prostředkem je gelový pepřový sprej, který útočníka spolehlivě zneškodní.

Utrápená ženaDoporučujeme využít formu pepřového gelu, který je méně náchylný na vítr. Navíc má lepivou konzistenci, takže ulpívá na útočníkovi a zanechává skvrny viditelné v UV spektru. Policie pak může v případě pozdějšího vyšetřování snáze usvědčit agresora.

Předcházejte rizikovým situacím


Vhodnou prevencí a dodržováním zásad pasivní sebeobrany výrazně snížíte nebezpečí případného útoku na vaši osobu. Omezte proto noční pohyb tmavými zákoutími a vyhněte se nebezpečným lokalitám. Volte raději cestu hlavními osvětlenými ulicemi, kde je větší pohyb dalších lidí, byť by byla delší.

Snažte se pozorně a klidně sledovat svoje okolí a průběžně odhadovat potenciálně nebezpečné situace. Pokud potřebujete městem cestovat v noci, využijte taxislužbu. Vyšší náklady za dopravu se vám vrátí v podobě bezpečnějšího a rychlejšího cestování.

Vyzkoušejte kurzy sebeobrany


Vhodnou přípravou na nečekané přepadení jsou specializované kurzy sebeobrany pro ženy. Jejich cena se pohybuje od 150 Kč za jednu hodinovou lekci. Můžete například absolvovat celý často i několikaměsíční kurz, který vás provede všemi důležitými obrannými metodami.

Kurzy sebeobrany vám představí strategické chování v rizikových okamžicích, nacvičíte si také různé modelové situace a obranu. Velmi praktické jsou rovněž krátké kurzy, kde vás zkušení instruktoři naučí používat pepřový sprej a další osobní sebeobranné prostředky.

Prostě utečte


Nejlepší obrannou strategií je co Lesnerychlejší útěk. Pokud je to možné, na nic v krizové situaci nečekejte a nejkratší cestou utečte. Mnoho agresorů si vaše pronásledování za chvíli rozmyslí, nebo jej rovnou ihned vzdá. Vůbec přitom nevadí, že nejste trénovaná. Díky stresu a účinkům adrenalinu budete mít dostatek energie na velmi rychlý útěk do bezpečí.

Utečte také ihned po případném použití pepřového spreje, kdy je útočník paralyzován bolestí. Doporučujeme také ihned ohlásit situaci na linku 112. Po použití pepřového spreje nebo jakéhokoliv jiného obranného prostředku tím zároveň zajistíte útočníkovi první pomoc.

Šokujte útočníka


Útočník má na své straně moment překvapení a většinou je také fyzicky silnější. V krizové situaci proto potřebujete dostat tento moment překvapení na svou stranu. Jakmile na útok odpovíte okamžitým protiútokem, pravděpodobně pachatele zaskočíte. Při útoku je na místě rozhodnost a rychlé jednání.

Jakmile žena vycítí byť sebemenší riziko napadení, měla by sprej či paralyzér již pevně držet v ruce a být připravena ho okamžitě použít s dostatečnou intenzitou. Jestliže pepřový sprej či paralyzér nemáte po ruce, můžete jako zbraň použít náplň svojí kabelky. I zásah svazkem klíčů do obličeje, nebo úder deštníkem vám může při sebeobraně výrazně pomoci. Nerozpakujte se mířit na citlivé body útočníka – například oči a nos.

Zdroj: Armed.cz

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkVerčo přesně tak...člověk je rád, že se nenechal pobodat nožem nebo znásilnit...podaří se mu utéct a bude se ještě starat o to, zda násilníkovi pepřový sprey náhodou moc neublížil......jasně a volat 158.....
Obrázek uživatelky
profil
jen bych místo linky 112, doporučila rovnou zavolat 158.

O první pomoc útočníkovi bych se až zas tak nestarala.
Obrázek uživatelky
profil
děkuji.....já bych asi panikařila...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles