Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Pět tipů na exotiku, kde se ohřát před létem

18. 05. 2017 | Praktické rady
Období sucha v exotických destinacích končí za pár týdnů, proto je dobré rychle zabalit kufry a po dlouhé zimě se vydat za teplem. Tady je pět tipů, kam se vypravit.

TOP 1: Thajsko

Hodně sluníčka, krásné moře a příjemné lidi najdete v usmívajícím se Thajsku. Nudit se zde nebudete. Začít můžete už v samotném Bangkoku a jeho okolí, kde je možné strávit krásné tři dny. Například prohlídkou královského paláce, pak navštívit 70 kilometrů vzdálený chrám Ayuathaya a nasát zde trochu buddhismu, historie a pravého asijského života. Poté vyrazit k moři. Doporučil bych například tropický ráj - provincii Krabi. Téměř celé Krabi tvoří národní parky a krásné pláže, jako například ta, ze které se vyráží na souostroví šesti ostrůvků, hlavní je Ko Phi Phi.

Pět tipů na exotiku, kde se ohřát před létemTOP 2: Vietnam a Kambodža

Dalšími dokonalými asijskými destinacemi, které se dají projet během jedné dovolené a pojí je moře s památkami a výborným jídlem, jsou Vietnam a Kambodža. Ve Vietnamu, zemi pohádek, příběhů a legend, nesmíte vynechat Hanoj a její monumentální Ho Či Minovo mauzoleum a jezero Tay Ho. Stará Hanoj je labyrint plný barev a vůní. Vietnamci zde sedí na miniaturních stoličkách a hůlkami ujídají rýžové nudle. Další zastávkou může být Halong, kde se na malé ploše střídají větší a menší ostrůvky, až místy připomínají kamennou hradbu. V Kambodži je zastávkou číslo jedna Angkor Wat, postavený počátkem 12. století pro krále Súrjavarmana II. jako královský chrám a hlavní město. Sloužil nejprve hinduistům, poté buddhistům.

TOP 3: Srí Lanka

K létu vás přiblíží také malý ostrov Srí Lanka v jihovýchodní Asii. Je velmi kulturní, z velké části ho tvoří čajové plantáže. Navštívit zde můžete také tajemnou džungli a velké množství zajímavých buddhistických památek, které berou dech. Je to živá botanická zahrada, kterou omývá teplé moře s tyrkysovou vodou, v hotelech je možné si dopřát ajurvédské procedury.

TOP 4: Kuba

„Auténtica Cuba!“ hlásají billboardy zvoucí na Kubu. A mají pravdu. Vydejte se poznat ostrov svobody, tance a nádherných pláží – autentickou Kubu. Historická Havana s ulicemi plnými starých barevných amerických aut se postupně rekonstruuje, v krásné přírodě v údolí Viňales chutnají čerstvá cigára a sklenička rumového koktejlu nejlépe. Nevynechejte ani historický Trinidad pod ochranou UNESCO, abyste mohli pobyt zakončit v jednom z největších kubánských letovisek - na Varaderu, kde moře omývá teplý bílý písek, a můžete se vydat plavat s delfíny.

TOP 5: Mexiko

Nezapomenutelnou jarní dovolenou lze strávit i v Mexiku, neuvěřitelně pestré zemi s velkou kulturní tradicí, kterou proslavily sopky, koření chilli v každém jídle, tequilla, Mayské pyramidy (například pyramida Tulum stojící přímo na břehu moře asi dvě hodiny jízdy z Cancúnu) a odpočinek na plážích na poloostrově Yucatán. Ty jsou vyhlášené jemným pískem, tyrkysovou vodou a teplem.

Zdroj, foto: CK S.E.N.


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Pět tipů na exotiku, kde se ohřát před létem:

Pět tipů na exotiku, kde se ohřát před létem
Pět tipů na exotiku, kde se ohřát před létem
Pět tipů na exotiku, kde se ohřát před létem
Pět tipů na exotiku, kde se ohřát před létem
Pět tipů na exotiku, kde se ohřát před létem
Pět tipů na exotiku, kde se ohřát před létem
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
nádheraSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles