8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Plastová židle v moderním bytě?

13. 11. 2009 | Moderní bydlení

Asi jen málokdo by věřil tomu, že plastové židle mohou náš byt oživit, rozsvítit a že pouhou, jednoduchou výměnou židlí může náš byt dostat zcela nový náboj.


Dosud jsme se většinou s klasickou plastovou židlí setkávali jen jako součástí zahradního nábytku na balkonech, terasách nebo zahradách. Ale vývoj materiálů pro výrobu nábytku jde rok co rok kupředu a to se týká i výroby židlí. Právě na nich výrobci nejraději zkoušejí nové materiály, barvy a tvary. Nové chemické sloučeniny, jako je například polykarbonát, použité pro nové typy plastových židlí, přinesly neuvěřitelnou čirost, lesk, pevnost a pružnost.

Navíc všechny barvy, které jsou obvyklé pro nové materiály, jsou již několik let moderní pro všechny různé bytové doplňky. Závěsové látky, ruzove-zidle-v-jidelnekoberce, misky, vázy, prostírání, rámy obrazů a mnoho dalších. Pokud tedy použijete polykarbonátové nebo metakrylátové barevné „bonbónky“ na sezení, máte zajímavou šanci propojit nábytek s ostatními doplňky.

Další nespornou výhodou moderních plastových židlí je dokonalá ergonomie. Plastové židle jsou nakresleny designérem shodně jako dřevěné, ovšem zde již shoda v postupu výroby končí. Design se následně přenese do počítače, kde se tvary optimalizují podle lidské anatomie tak, aby bylo dosaženo maximálního možného pohodlí při sezení. Poté se vytvoří optimalizovaná lisovací nebo vyfukovací forma, ze které pak vypadne židle ergonomicky dokonalá pro sednutí.

A ještě jedna velká výhoda moderních plastových židlí. Až zjistíte, že je vám stůl malý, že potřebujete větší, že nepotřebujete židle 4, ale 6, můžete být fialova-zidle-papousciklidní. Na rozdíl od židle dřevěné se totiž nemusíte obávat, že doobjednané kusy budou mít trochu jiný tvar nebo barvu. Forma je stále stejná a stálobarevnost neboli odolnost těchto materiálů proti slunečnímu záření je nesrovnatelně vyšší než u dřevěné mořené židle.

Tak až se vám bude zdát váš byt všední a smutný, jako současný podzim za oknem, nebojte se ho oživit nějakým novým, moderním barevným doplňkem. Co si takhle domů pustit veselé barvy a netradiční materiály a rozsvítit tak místnosti v dosud netušených odstínech?   

 

Alena
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
já bych je asi nechtěla
Obrázek uživatelky
profil
prečo nie, len nech sú pevné
Obrázek uživatelky
profil
možná na balkón nebo na terasu,ale do bytu bych plastové židle nechtěla
Obrázek uživatelky
profil
plastový židle do bytu? Ani náhodou ! Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
MUSELA BCH JE VYZKOUŠET
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles