Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Po Vánocích bez zbytečných kil navíc?

23. 12. 2017 | Diety
Sváteční období pro nás každoročně připravuje nástrahy v podobě velkého množství dobrého jídla. Už si neděláme takové starosti s tím, co v průběhu dne sníme, a bez větších výčitek si odpustíme pár prohřešků. Místo zdravé snídaně si dáme vánočku s máslem a medem, od kolegyně ochutnáme domácí cukroví a u stánku na vánočních trzích si objednáme voňavý svařák a trdelník. Na vánočním večírku se také nedržíme zkrátka.

Stop přejídání
Vánoce jsou svátkem hojnosti. Nenechte se však strhnout do propasti neřízeného přejídání. Těžko si odpočinete a užijete sváteční atmosféru s pálením žáhy nebo pocitem těžkosti. Na rozdíl od našich předků nemáme takový denní výdej energie. Nepotřebujeme tolik tukových zásob, proto bychom si měli stravování, včetně toho svátečního, upravit podle svého současného životního stylu.

Po Vánocích bez zbytečných kil navíc?Přidejte na vláknině
Vláknina je důležitou součástí našeho jídelníčku, jelikož reguluje trávení tuků a sacharidů. Během Vánoc se však na našem talíři objevuje ve velmi malém množství. Dejte si alespoň jeden kousek ovoce denně (jablko, banán) a do salátu nakrájejte mrkev nebo brokolici. Do ranního jogurtu si přidejte lžíci lněných či dýňových semínek, které obsahují cenné minerální látky, vitamíny, vlákninu a omega 3 mastné kyseliny.

Pijte (ale už ne alkohol)
Po svátečních prohřešcích byste měla tělu dopřát alespoň 2,5 litru tekutin denně. Je ten správný čas zapomenout na limonády, svařáky a jiné sladké nápoje. Zařaďte kromě obyčejné nesycené vody také bylinkové čaje, které nejen dobře chutnají, ale mají i příznivý vliv na zažívání.

Malé změny, velké výsledky
Nový rok, nové cíle. Začít je polovina cíle a u cvičení to platí dvojnásob. Bez pohybu se kilogramů nabraných během svátků nezbavíte. Využijte jakoukoliv možnost k pohybu – kromě klasického cvičení v posilovně zařaďte do denního režimu více chůze. Vyhýbejte se eskalátorům a výtahům a raději si vyjděte schody. Aktivně si vyhrajte s dětmi při koulování či sáňkování, nebo jen vystupte z tramvaje o zastávku dříve a zbytek cesty dojděte pěšky.

Tréninkový plán

Máte poblíž bydliště fitness centrum? Zapomeňte na zběsilé několikahodinové trénování na všech možných strojích. Během jednoho dne nenapravíte to, co jste napáchali během prolenošených svátků. Zkuste se řídit tímto cvičebním plánem a postupně zvyšujte míru náročnosti.

Pondělí: Chůze na páse do kopce – během hodiny spálíte cca 500 kalorií.
Úterý: Zaměřte se na nohy – dřepy, výpady, horolezci nebo výšlapy. Provádějte 15 opakování každého cviku ve čtyřech sériích.
Středa: Odpočinek a protažení – zajděte s kamarádkou na lekci jógy.
Čtvrtek: Intervalový trénink pro pálení tuků – rychlé zvedání kolen do výšky, kliky, sklapovačky, úklony do stran, skákání na jedné noze a přeskoky přes švihadlo.
Pátek: Den aktivního odpočinku – projděte se pěšky z práce, nebo si jděte zaplavat.
Víkend: Věnujte se tomu, na co máte náladu. Nezapomínejte svůj čas věnovat i svým nejbližším.

Co jíst před a po cvičení?

Zhruba hodinu před cvičením si dejte malou svačinku, která bude obsahovat zdravé sacharidy a proteiny. Sáhněte po celozrnném pečivu, ovoci či müsli tyčince bez polevy. Vyhněte se těžkým a tučným jídlům nejméně tři hodiny před cvičením. Zatížíte tím trávení, neboť dojde k odčerpání krve ze svalů směrem k trávicímu ústrojí. Pokud se vyhýbáte jídlu i po cvičení, také neděláte dobře. Po tréninku si dopřejte výživnou proteinovou tyčinku, která vám doplní chybějící živiny.

Zdroj, foto: Herbalife


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !