Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Podzim je tu, ale kolo jede dál!

18. 10. 2023 | Fitness
Ani na podzim nemusíte kolo věšet na hřebík. Jen je třeba se na novou sezonu trochu dovybavit. Není totiž nic horšího, než si nechat zkazit krásný sportovní den díky špatnému oblečení nebo výbavě. Pokud totiž na výlet nebo trénink vyrazíte bez dalšího vybavení, může se krásný den proměnit v noční můru.

Bez helmy a brýlí dnes vyráží na kolo málokdo. Kvalitní helma, která je pohodlná, padne vám a drží na hlavě za každých okolností, je základ. Helmu vybírejte podle toho, na jakém kole a kam jezdíte. Trailoví nadšenci budou volit robustnější helmy s kšiltem, silničáři zase ultralehké skvěle větrané helmy. K dispozici jsou i speciální helmy do města a také ty, které jsou certifikované pro použití na elektrokolech. K helmě je vhodné přibalit brýle, které s ní mohou tvořit dokonce bezešvý celek.

Kromě vhodného kola je základem samozřejmě oblečení. Sluneční paprsky na podzim klamou a ve stínu dokáže být opravdu chladno. Když se ke všemu přidá podzimní déšť a plýskanice, mohou pocitové teploty spadnout klidně až k nule. A na to je třeba se připravit.

Kromě základní funkční spodní vrstvy zvažte i zateplený cyklistický dres. Také zateplené cyklistické kalhoty nemusí být od věci. Nezapomeňte také přibalit nějakou tu neprofukovou vrstvu, větrovku, teplejší rukavice nebo čepici pod helmu. Určitě se budou hodit.

Kromě vhodného oblečení a cyklistické přilby a brýlí nezapomínejte také na osvětlení. Tma padá brzy a vidět a být viděn, je základ.

Nezapomeňte ani na základní nářadí. Absolutním minimem je pumpička, sada na opravu defektu nebo náhradní duše, pumpička a nějaký ten multiklíč, které lze schovat třeba do řídítek. To vše se může hodit.

Hodit se budou ovšem také cyklocomputery s GPS. Navigaci obecně není na výletech radno podceňovat, GPS na řídítkách je opravdu skvělým pomocníkem. V našich končinách je skvělým přítelem také držák na řídítka na mobilní telefon. Dokud se tedy v chladném počasí nevybije – malá powerbanka pro tento případ v kapse není určitě k zahození.

A závěrem možná to nejdůležitější. Nezapomínejte na pitný režim a nějakou tu energetickou tyčinku do kapsy. Případně soli a magneziové tablety. Klasický hlaďák a křeče nejsou právě ten nejpříjemnější zážitek, který si domů z výletu můžete přivézt.

Jste připraveni? Hurá na kolo. Sezona je tu!

Zdroj: Maloja



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !