Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Policejní duch

27. 06. 2015 | Vaše příběhy

Před mnoha lety jsme se nastěhovali z malé vesničky do velikého domu, ve kterém krom bytů byla také četnická stanice, lékař a pošta. Zanedlouho jsem si našla kamarádky a hrávaly jsme si většinou venku. Horší to bylo, když venku pár dní pršelo a my hledaly možnost, jak se zabavit hezky v suchu a teple. Ke dvěma bytům příslušela také veliká půda.

Občas jsem tam s maminkou chodila, když věšela prádlo nebo nesla Micce její porci mléka. Jako pětiletý capart jsem se dost bála zůstat na půdě sama. Kolikrát bylo po večerech slyšet z půdy prapodivné zvuky. Já jsem je jako malé dítko přisuzovala kočkám, které jsem vždy tajně na půdu „propašovala“ a bráška mi pomáhal o ně pečovat.

Nakonec jsme se jednoho dne přece jen osmělily a spolu se 2 kamarádkami, nákladem panenek, kufříků a svačinek, se vydaly na průzkum s tím, že si půdu „podmaníme“. Hezky to tam vonělo, maminka sušívala na půdě i bylinky a houby, tak jsme se cítily jako na louce. Na silné trámy jsme si rozložily deky, na ně uložily panenky a s chlebem v ruce jsme se daly na prozkoumávání tajů půdních prostor.

policejníd uchKaždá jsme si vybrala jeden kout. Já se přitiskla nosánkem na škvíru v desce, která oddělovala další místnost, o které jsme prozatím neměly potuchy. V místnosti byl jen stůl a stará skříň. Za stolem seděl muž v policejní uniformě a něco si zapisoval. Nezdálo se mi, že by mě spatřil. Už už jsem na něj chtěla zavolat, když tu ke mně přiběhly kamarádky, že bychom se měly podívat do posledního koutu. Přitáhla jsem je ke škvíře a řekla jim, ať se podívají. „Nic tam není,“ odpověděly svorně a ťukaly si na čelo. Když jsem nahlédla i já, opravdu byl prostor zcela prázdný. Byla jsem zmatená, ale rozhodla jsem se o svém zážitku pomlčet. Od té doby jsem se ani na půdě ani venku v okolí domu nebála, protože jsem věřila, že policejní duch bdí nad naším zdravím i životem.

Až o pár let později jsem se dozvěděla, že na zdejší stanici sloužil starší četník, který  pomáhal zachraňovat tonoucího chlapce. Bohužel se to nepodařilo a on si pak pořád vyčítal, že nebyl dostatečně rychlý a s tím pocitem odešel do penze. Zemřel rok předtím, než jsme se nastěhovali do nového bydliště. Možná, že mě dětská očka ošálila, možná tam opravdu bděl nad bezpečností malých zvědavců, kdoví?!

I naše děti si moc rády hrávaly u dědy a babičky na půdě, pomáhaly věšet česnek, sušily hřiby nebo rozkládaly léčivky na sušení. I když tam bylo mnoho možností se zranit, vždycky byly jejich výpravy bezpečné a pro ně obzvlášť vzrušující. Policejní duch bděl i nad jejich kroky...


Bertice - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Policejní duch:

Policejní duch
Policejní duch
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Taky jsme se často na půdě hrály..i jablíčka a hrušky v seně byly Smajlíkjako u MarcelkySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
hezké čtení. Také jsem si jako malá ráda hrála na půdě. Bývalo tam seno a v něm dozrávaly hrušky, to byla dobrota.

SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Krásné čtení
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkné,čtivé povídání.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Hezky jsi to napsala.Smajlík A ten policejní duch tam jistě byl. Taky jsem si jako malá hrávala na půdě.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles