Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Policie v akci 36: Senior okradený narkomanem, rowdies v Česku – a mnohem víc příběhů

31. 08. 2020 | Televizní tipy
Reální policisté, případy ukazující skutečný život a volání o pomoc. Příběhy z každodenní policejní praxe, ať už se jedná o drobné přestupky, nebo i větší konflikty či podezření z trestných činů, přináší divákům pořad Policie v akci. Některé případy mohou sloužit jako varování, jak se nenechat podvést, i jako návod na to, v jakých situacích se na muže zákona obrátit. Jiné příběhy vyvolávají úsměv. Jsou i případy, kde není jiná možnost než pachatele zatknout a odvést na služebnu.

Nejzajímavější případ tohoto týdne:


Agresivní narkoman

Na linku 158 oznamuje záchranná služba, že posádka sanitního vozu je vyslána k oznámení učiněnému na linku 155 s tím, že došlo k fyzickému napadení seniora. Samotný útočník by měl být stále na místě, tedy je vyžádána součinnost hlídky Policie ČR. Policie přijíždí na místo, kde spatří sanitku záchranné služby. V ní vidí staršího muže, kterému ošetřují záchranáři tržnou ránu na hlavě. Policisté zjistí totožnost muže a dozvídají se, že by se mělo jednat o 73letého Ladislava Novotného, který bydlí v této ulici. Od muže se snaží zjistit, co se přihodilo. Ten je zjevně otřesený a odpovídá hodně zmateně. Šel domů od své dcery, když ho srazil nějaký kluk, starý kolem dvaceti let. Ani ho nestačil zaregistrovat a agresor ho nakopl do obličeje. Dále už si jen pamatuje záchranáře a sanitní vůz. Víc se z něj policistům nedaří dostat.

Policie v akci 36: Senior okradený narkomanem, rowdies v Česku – a mnohem víc příběhůPolicisté se tak s mužem domluví, že se mu telefonicky ozvou po ošetření v nemocnici, až zjistí jeho stav a zajistí další postup. Sanitka odjíždí a policisté pročesávají oblast, zda se někde mladík neskrývá. Policisty během hledání osloví nějaká žena s tím, že sanitku volala ona. Viděla celý incident z okna. Mluví s policisty sebejistě a v klidu. Jednalo se podle ní o mladíka kolem dvaceti let. Měl na sobě džíny a hnědou bundu, nejjasnějším znakem byl červený batoh na zádech. Šel prý velice zvláštně, jako by byl opilý nebo zfetovaný. Mladík údajně z ničeho nic narazil do jejího souseda a kopl ho do hlavy. Svědkyně si nemyslí, že měl k tomu nějaký důvod, a nevšimla si, že by mezi nimi proběhl nějaký rozhovor. Když na něj zakřičela, agresor někam odběhl. V tu chvíli jsou policisté informováni operačním střediskem, že hned ve vedlejším panelovém domě byl spatřen mladík, který nejspíše vykrádá sklepní kóje.

Policisté ani nemusí nastupovat do vozidla, jelikož se opravdu jedná o pár metrů. Oznamovatel čeká na policisty před budovou. Dost nervózně přešlapuje. Hlásí jim, že si šel do suterénu zkontrolovat své kolo, když narazil na mladíka, kterého nikdy předtím neviděl. Vypadal dost špinavě a zjevně byl zdrogovaný. Oznamovatel se ho zeptal, co zde dělá, načež mu mladík začal nadávat. Oznamovatel poznal, že mladík nebude při smyslech, a tak raději zavolal na 158. Nechtěl riskovat, že by ho agresor napadl a nějak mu ublížil.

Oznamovatel ukáže policistům na schody vedoucí do suterénu a sám zůstává nahoře. Policisté jdou dolu do suterénu a už po cestě oznamují, že jsou od policie. Agresora vidí ležet na zemi u sklepních kójí. Odpovídá popisu oznamovatelky/svědkyně a má u sebe červený batoh. Nedbá na povely policistů. Policisté tak po přistoupení blíže vidí, že je agresor ve špatném stavu a ztrácí vědomí. Objeví vedle něj položenou prázdnou injekční stříkačku. Volají tak okamžitě záchrannou službu. Po příjezdu sanitky je konstatováno, že se agresor předávkoval. V celé věci je na místě dáno podezření z přečinu výtržnictví, kdy právní kvalifikace bude dále upřesněna po lékařském vyšetření poškozeného. Samotný podezřelý bude prvotně v péči lékařů a následně si jej převezmou policisté.

Fotbaloví vandalové

Na linku 158 přichází za sebou hned několik telefonních hlášení, že po ulicích Prahy 7 se pohybuje parta fotbalových fanoušků, která jde nejspíš ze zápasu Sparty a která obtěžuje své okolí, narušuje pořádek a ničí majetek. Několik občanů přímo telefonicky žádalo o zásah policie. K popsané lokaci, hlavní ulice Milady Horákové na Letné na Praze 7, vyjíždí policejní autohlídka. Policisté, už když z dálky projíždí ulicí, z vozu slyší skandování a křik. Po ujetí několika dalších desítek metrů uvidí skupinu čtyř mužů, kteří jsou oblečení ve fotbalových dresech.

Jde o čtyři velmi statné muže s širokými rameny a holou hlavou, kteří vykřikují Sparta, kopou do okolních aut, kolem kterých procházejí a která se snaží i rozhoupávat. Pokřikují i na kolemjdoucí. Nejprve se je snaží policisté slovně ztišit a také upozorňují na to, aby přestali okamžitě být agresivní. Agresoři ale policisty zpočátku zcela ignorují a ještě více začnou vykřikovat fotbalová hesla. Policisté již velmi důrazně skupinu agresivních fanoušků vyzvou, aby přestali okamžitě s rasistickými nadávkami, a upozorňují je na porušení práv, přestupek nebo jiné.

Vůdce party se na policisty utrhne, aby si hleděli svého a jeli raději někam chránit a pomáhat a nešikanovali je, že jen oslavují vítězství svého klubu. Když na to policisté nepřistupují, začne je vůdce ignorovat a snaží se povzbudit celou skupinku ostatních tří mužů, aby se nedala policisty zastrašit, že jsou to určitě zas… Slávisti. Muži začnou být agresivní k policistům, povzbuzeni „odvahou“ svého šéfa, chtějí do policistů postrkovat; dojde k přenici mezi fanoušky a hlídkou. Během té chvíle na místo přijíždí další policejní autohlídka. Tito policisté běží na pomoc kolegům a společně pacifikují fanoušky, kteří už v té chvíli fyzicky útočí na policisty.

Po zásahu druhé hlídky se podaří policistům urostlé agresivní typy uklidnit. Ti budou stíhání nejen za vandalismus, napadení policisty, ale i za rasistické výroky. Policisté postupují dle zákona a při přepravě a kontrole, zda nemají muži u sebe zbraně, informují agresory o jejich právech i o tom, čeho se dopustili.

Sledujte nové příběhy Policie v akci od 31.8. 2020 na Primě. Každý všední den v 16.25. Jaké případy budou strážci zákona řešit tentokrát? S jakým úspěchem a jak celé zapeklité situace nakonec dopadnou?


Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !