Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Poradna - za masturbaci děti netrestejte

10. 06. 2015 | Výchova
DOTAZ OD MAMINKY:
„Dobrý den, p. učitelka nám radí zajít k psychložce. Důvodem je honění si přirození v době kdy sedí u stolku a má vypracovat nějaký úkol a zahlédla ho i při obědě. Jsem z toho smutná, i když doma jsme si na toto téma povídali a vysvětlili, cca po měsíci vše začlo na novo. A několikrát do měsíce má živé sny a je při nich náměsíčný. Homeopatika nebo psycholog. V minulém roce mu zavřeli otce, syn byl svědkem vniknutí do našeho bytu zásahovou policií a chodíme ho navštěvovat do věznice. Budu ráda, když mi poradíte. Mám vyhledat odbornou pomoc u psychologa? Nashledanou“
Paní Hana z Prahy.

Prvotním přáním člověka je zažívat vyvážený stav, tzn. stav, kdy se cítí dobře a spokojeně na světě. Proto se vždy bude snažit vymanit z různých nepříjemných životních okolností a do tohoto stavu se navrátit. Naše tělo má v sobě vrozený mechanismus, který nám pomáhá tuto rovnováhu opět získat.Malé děti mají vysoce rozvinutou citlivost pro spojení se svým vlastním tělem. Používají ho pro všechno. Pro zažívání radosti, smutku, zloby, strachu, atd. Tělo je pro ně také partnerem, na kterého se obracejí, když potřebují pomoci.

Poradna - za masturbaci děti netrestejteDítě masturbací zmírňuje úzkost, a nalézá tak vnitřní klid. Učitelé dítěte nebo jeho terapeut, by měli nalézt způsoby, jak vyjádřit zájem o dítě, a dát podnět k tomu, že rodič bude uvažovat, proč je dítě např. stresováno. „Z mého dvanáctiletého pozorování jsem zjistila, že se nejedná o žádný problém. Této otázce věnuji pozornost již velmi dlouhou dobu, neboť se pravidelně ve školce setkávám s různými projevy sexuálního chování dětí.“ říká Klára Markuciová.

I přestože se rodiče pro své děti zajistit radostný a spokojený život, někdy to z pozice dítěte není tak zažíváno. Může se stát, že dítě v určitých situacích zažívá stres a tím se v jeho nervové soustavě začne hromadit napětí, se kterým si neumí poradit. Pokud dítě nenalezne jiné možnosti, jak toto napětí ventilovat, je pro něho přirozené obrátit se pro pomoc na své tělo. Pohlavní orgány jsou místem, ke kterým to pak děti instinktivně vede.

Za masturbaci dítě netrestejte

Někdy dítě masturbuje ve školce, někdy doma, někdy i na veřejnosti. Psychologové doporučují nedělat nic jiného, jen zvýšit pozornost vůči dítěti a trochu odklonit jeho pozornost k jiným věcem a aktivitám. Třeba dítěti jen vysvětlit, že pohlavní orgány jsou jeho intimní místa a to, co dělá, patří, do jeho soukromí. Hlavně žádné výčitky, cirkus či hřešení.

„Doporučila bych změnit okolnosti života Vašeho chlapečka. Najít způsob a čas pro uvolnění jeho vnitřního napětí a nabídnout mu možnosti pro nalezení potřebné rovnováhy. V tomto Vám určitě může velmi pomoci podpora psychologa i homeopata.“
, radí Klára Markuciová. „Přeji mnoho radosti ve společném životě s Vaším chlapečkem a nedělejte si starosti.“

Pokud se masturbování opakuje častěji a zejména při usínání, jde o uklidňující rituál. Pro vás je to signál, že dítě potřebuje uklidnění - před spaním přečíst pohádku, pohladit, držet za ruku ... Pokud to dělá častěji, vícekrát za den, zejména ve školce, hovoří to o napětí dítěte, nějakých problémech, že něco silně prožívá a neví si s tím rady. Je v napětí a masturbace ho uklidňuje.

A kdy třeba jít k odborníkovi?

Pokud by masturbace nepřestávala, byla stále častější a také na veřejnosti, třeba se raději poradit s psychologem. Problémem je i nutkavá masturbace, když dítě masturbuje tolik, že mu to brání v dalších obvyklých činnostech jako například hraní. Tehdy návštěvu psychologa neodkládejte! No všimněte si i, zda dítě netrpí nějakým zánětem, nebo zda si tam dole nevkládá nějaké předměty. Tehdy je nezbytná návštěva lékaře.

Masturbuje?

Co dělat
•    netrestejte, nezastrašujte ho, nedělejte cirkus
•    zákaz "nedělej to" nezabírá
•    nevysvětlujte mu víc, než je schopno pochopit
•    nekontrolujte a nestresujte ho v posieľke, co dělá s rukama

Co nedělat

•    řekněte mu: "Vím, že ti to je příjemné, ale nedělej to před jinými lidmi."
•    vysvětlete mu, na jeho úrovni, což znamená soukromí - například ho vemte do jeho pokoje a zavřete

Zdroj, foto: NestLingue


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles