Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Pozor, padá linka!

16. 06. 2014 | Vaše příběhy

Většina  úrazů se prý stane doma.  My, varováni odborníky na prevenci, se jim pak snažíme vyhýbat. Přes veškerou opatrnost však občas člověk sáhne, kam nemá,  ujede mu ruka, či noha...  Ale co je taková oděrka či drobné říznutí? Dokonce i spálený prst se dá přežít. O tom, že na nás doma mohou číhat i nebezpečí velkých, troufám si napsat kolosálních rozměrů, jsem se přesvědčila zrovna nedávno. Všechno začalo nenápadně.

Asi před dvěma měsíci jsem zjistila, že dvířka v horní části kuchyňské linky nějak drhnou.  Poprosila jsem tedy svého manžela, aby se na to podíval. Manžel sice dvířka pošteloval, ale výsledek neměl dlouhého trvání. V duchu jsem si říkala, že jsem asi neměla kupovat ten poslední  hrníček, že asi linku neúměrně zatížil a spodní deska se prohnula. Manželovi jsem se k tomuto prohřešku pochopitelně nepřiznala. Pak následoval  měsíc, kdy nad námi rekonstruovali byt. Vrtačky, sbíječky, však to znáte. Není proto divu, že jsme se doma moc nezdržovali. Snažili jsme se před stavebním hlukem uniknout a na drhnoucí dvířka jsme si zvykli.

padá linkaJednoho nedělního rána jsem si šla jako obvykle udělat šálek kávy a, na rozdíl od předešlého dne, dvířka skříňky s kávou a kořením nešla skoro otevřít. „Hele, ony drhnou už i ty krajní dvířka,“ pronesla jsem. Tato slova vytáhla z postele i mého manžela, který při bližším pohledu zjistil, že je linka nějak nakřivo. Následně jsme zjistili, že se celý horní díl kuchyňské linky naklání dopředu. Příčina byla zřejmá ihned poté, co jsme k lince přistavili židli. Celý čtyřskříňkový  díl linky visel na jediné hmoždince a digestoři. Ostatní hmoždinky byly vydroleny. To, že se dosud linka nezřítila, zajišťoval patrně několikamilimetrový horní  okraj obkladaček, o který se skříňky opřely. 

Manžel posoudil celou situaci jako havarijní. Vyhnal z kuchyně mě i našeho synka, který se tam bezstarostně batolil, a vydal se k sousedům pro něco k podepření. Naštěstí měli sousedé z předchozí rekonstrukce solidní kus desky, kterým se podařilo linku zajistit.  Druhého dne manžel linku se dvěma sousedy demontoval, znovu připevnil a složil dohromady. Během toho zjistil, že „odborník“, který linku minulé majitelce montoval, použil k připevnění místo hmoždinek do dutých cihel, ze kterých je náš dům postaven, hmoždinky do cihly obyčejné. To, že jeho šlendrián může někoho stát i život, mu buď nedošlo, nebo mu  to bylo jedno.  Vibrace při rekonstrukci sousedního bytu pak nejspíše celý proces uvolnění hmoždinek urychlily. Jelikož kolem linky musí projít každý, kdo chce u nás dál do bytu, riziko, že na někoho spadne, bylo opravdu velké. 

A protože se něco podobného stalo i tetě mé kamarádky z druhého konce republiky, předpokládám, že podobných zručných montérů se u nás pohybuje více. Vynadat jim všem nemůžu, tak jsem aspoň napsala tento článek. Takže milé ženy, buďte na rozdíl ode mě, chytré, a až vám začnou drhnout dvířka, zkontrolujte zavěšení skříněk. Protože rozbité nádobí  je při pádu linky ještě šťastnější varianta.

Verča27 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Hezky napsáno.Smajlík
U známých spadla celá vrchní řada linky. naštěstí nebyli doma, ale kupovat museli všechno nádobí, skleničky apod.
Obrázek uživatelky
profil
Ještě, že to dobře dopadloSmajlík
Obrázek uživatelky
profil

zda se, ze poctivi remeslnici jiz vymreli !! U sebe doma jiste pracuji poradne,ale u jinych jen honem honem vydelat penize - je to slendrian !!!
Obrázek uživatelky
profil
a osobní zkušenosti.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
To bolo teda veľké šťastie, že linka nespadla na nikoho. Až mám husiu kožu, pri myšlienke, že mohla spadnúť na dieťa Smajlík.
Naša bytovka je postavená tiež z dutých tehál, našťastie to manžel pri rekonštrukcii bytu vedel, kúpil vhodné hmoždinky a linka drží.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles