Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Překonejte strach z nehormonálního tělíska

3. 12. 2019 | Péče o tělo
Obliba nehormonálních nitroděložních tělísek stoupá. Důvodem je nejen absence hormonů, ale také nízká cena, spolehlivost a bezstarostnost. Aplikaci zajistí lékař a uživatelka už pak nemusí na nic myslet, čeká ji až výměna za několik let.

Rychlá a bezbolestná aplikace
Častým důvodem, proč se některé ženy tělísku vyhýbají, je mylná domněnka, že zavedení tělíska je bolestivé a složité. Obvykle je to ale přesně naopak – jde o rychlý ambulantní zákrok, který zvládne gynekolog v rámci své ambulance bez anestezie či umrtvení.

„Zavedení tělíska vnímají ženy různě. Velmi záleží na tom, jaký práh bolesti žena má, na tuhosti děložního hrdla a jistě i zručnosti lékaře. Většina žen vnímá zavedení tělíska spíše jako nepříjemný tlak. Celý proces je ale obvykle do 5 minut hotový. Pokud má žena ze zavedení velké obavy, může použít i analgetikum,“ říká MUDr. Radka Gregorová.

nitroděložní tělískoBez hormonů
Jeden z hlavních důvodů, proč se ženy rozhodnou pro vysazení prášků, je hned po plánovaném těhotenství právě množství hormonů, které v hormonálních tabletkách do těla dostávají. Touha ušetřit své tělo dávce hormonů je zavede právě k nehormonálním nitroděložním tělískům.

Dokonalý spoleh
Hlavní výhodou tělíska je, že na něj nemusíme myslet. Vyvarujeme se tak lidskému faktoru – na prášek můžeme ve shonu a stresu lehko zapomenout. Navíc trávicí těžkosti či průjem nemají vliv na antikoncepční účinek tělíska. O tělísko se nemusíme vůbec starat několik let. A to ani v intimních chvílích, což je velká výhoda oproti spermicidním gelům, pesarům a dalším.

Ušetříte
Nehormonální nitroděložní tělísko je jedna z nejlevnějších antikoncepcí. Platíte pouze za jeho aplikaci v závislosti na pracovišti, obvykle v rozmezí 1 000–1 500 Kč, což je za celkovou dobu užívání po přepočtu na měsíční částku přívětivá cena.

Kojení
Tělísko je možné zavést po skončení šestinedělí, nemusíte se tedy bát otěhotnění ani v choulostivé době kojení, kdy není vhodné perorální antikoncepci využívat.
„Nitroděložní tělísko je možné zavést 6 týdnů po spontánním porodu a 8 týdnů po císařském řezu. V případě císařského řezu je obvykle lepší vyčkat déle,“ uzavírá Gregorová.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !