8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Překvapení

24. 05. 2015 | Vaše příběhy
Zvonek. Jdu otevřít, u vrat auto České pošty a nikde nikdo. „Paní, máte balík,“ ozve se  zezadu za otevřeným kufrem paní pošťačka. „Ale já jsem nic neobjednávala, ani to nevyndávejte, musíte to vzít na poštu, já si to potom vyzvednu, to asi dcera.“  „Nebojte, paní, dnes je to zadarmo.“ Už asi má své zkušenosti, pomyslím si, většinou si dcera něco objedná a já nemám na zaplacení, tak to musí vzít na poštu zpátky. No nic, podepíšu a převezmu balík. Docela velký, ale poměrně lehký, co to může být, podle odesílatele, ani to jméno mi celkem nic neříká. Jdu s ním domů a otevřu.

Plný balík sušenek. A jo, už si vzpomenu, před časem jsem soutěžila s fotkou mých vnuček o Zlaté sušenky. Trochu se podivím, soutěž už byla ukončená, a žádný e-mail, že bychom vyhráli, jsem neobdržela. Odložím balík a jdu na net se ještě jednou podívat, zda jsem něco nepřehlédla. Ne, nic tam není, soutěž jsme nevyhráli, to budou ale mít holky radost.  A na chvíli přestanu pátrat,  mimo to mám oběd na plotně a musím k té plotně jít. Ale stejně mi to nedá, vše vypnu a jdu na net, znova pátrám, no nic, musím počkat na dceru, až přijde z práce, třeba ona bude znát to jméno.

překvapeníJdu dovařit oběd, ale pořád myslím na to, kdo poslal ten balík, bez vzkazu, třeba opravdu je to ta výhra, ale že by nenapsali k tomu nic? Nedočkavě čekám, už přichází malá ze školy. „Janičko, prosím tě, znáš toto jméno?“ a ukazuji na cedulku na balíku. Ani mě neposlouchá, vyndavá sušenky z krabice. „Jéé, babi, tolik sušenek pohromadě, to jsme snad ani nikdy neměli.“ „No vidíš, já ti říkala, že to vyhrajeme. Pavlínka tam byla skvělá, skákala na trampolíně, a asi nás vybrali, i když jsme měli málo hlasů.“ Pokrčím rameny a neodpovím. Po chvíli, když už trochu ochutnala, se jdu zeptat Janičky, zda nezná toto jméno, ukážu ještě jednou na nápis na balíku odesílatele. „Ale jo, babi, ale jméno je jiné, příjmení, jo, počkej,“ a jde k počítači. „Mám kamarádku, co jsme spolu byly na výletě v Orlických horách, pamatuješ.“ „Ano, pamatuji, Nikolka se jmenovala, viď.“ „Jo, babi.“ (Ale s ní se nestýkáme, bydlí daleko, pomyslím si.) Mám ji v Přátelích na Facebooku a občas si píšeme. Teď mi to trochu dochází, zřejmě nám poslala balíček její maminka, ale proč?Večer ji kontaktujeme zprávou.

Odpověď zní: „Ano, poslala jsem Vám balíček, viděla jsem totiž, jak sháníte hlasy na tu soutěž, jak moc toužíte udělat vnučkám radost a vzpomněla jsem si, že k Vám nebyl život tak štědrý jako k nám, a toto je pro mě maličkost, abych Vám i Vašim vnučkám udělala radost, doufám, že se tak stalo, ať jim chutná, a Vám taky. Iveta“

Vyhrkly mi slzy po přečtení zprávy. Nemohu uvěřit, že se to stalo, proč jsem si myslela, že se něco takového v dnešní době nemůže přihodit, stydím se sama před sebou, musím přehodnotit pohled na mladé lidi. Krásné gesto, bezvadná mladá žena, kterou jsme potkali jednoho dne, trochu povídali o životě, o dětech apod. Její dcera a moje vnučka si spolu užily výlet. Mám krásný pocit, děkuji Ivetce nejenom za sušenky, ale i za poučení pro starší paní, jakou jsem já, nemusím, asi ani není vše tak černé, jak to občas vidím já, a je načase pohlížet na svět růžovějšími brýlemi. Děkuji!

Mirta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Vedomi, ze dobry clovek jeste zije, hreje na srdicku i nas, co tvuj pribeh cteme
Obrázek uživatelky
profil
Nadherne,ako vidim dobry ludia este ziju,Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Dobrý deň, aké je to milé, keď niekto dokáže aj "sušienkami" urobiť niekomu z všedného dňa deň "sviatočný", však....Smajlík. Je to výzva vedieť prijať a vedieť dávať.... hoci aj "drobnosti".
Obrázek uživatelky
profil
Krásný příběh a nečekané (tentokrát příjemné) překvapení !
Obrázek uživatelky
profil
Poučný a hezky napsaný článek.Získala jsi hezkou zkušenost a poučení, že není jenom zlo ale i dobří lidé. Mockrát jsem se přesvědčila, že mladí lidé nejsou tak zkažený jak se říká. Trochu se mi očička zamlžili jak krásně se paní Iveta,zachovala.Musíme ale stejně být opatrní.SmajlíkBára
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles