Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Proč se Martina bojí jet na hory aneb kosmetická poradna pro úzkostlivé lyžařky

18. 10. 2016 | Krása
-Komerční sdělení-

Martina má ráda Honzu. Jsou spolu už od jara, sluší jim to, mají se rádi a všichni jim přejí to nejlepší. Honza má rád sport. To je pro vztah to nejlepší, léto projezdili na kole, posud všechno v pořádku. Ale teď přichystal Honza Martině překvápko na zimu.

Celkem neplánovaně jí přinesl lyže. Jen doprovázel kámoše na nákup do Happysportu a teď rozpačité Martině vysvětluje, že „perfektní servisovaný univerzálky plus boty a hole za 2940 Kč půjčovného na celou sezonu tam přece nemohl nechat“! Tak nadšenému, veselému, bezprostřednímu tvorovi nemůžete zkazit radost přiznáním, že na hory od patnácti nejezdíte, protože mráz, pleť, vrásky, žilky a tak dále, ach jo.

na hory

Čeho se bát na horách?

Nejspíš je to tak, že Martina, ale i mnohé z vás by si s chutí užily pořádnou lyžovačku, jen mají za to, že opatrnosti nikdy nezbývá a zdravou pěknou pleť máme jen jednou. Rozhodli jsme se poradit všem takovým Martinám, které se bojí mrazu, jak těch pár víkendů, ev. týdnů, na sněhu a slunci přežít bez následků v podobě vrásek, rozšířených žilek a pigmentových skvrn. Dobrá zpráva je, že to jde, dokonce to ani není nic moc náročného.

Krémy do mrazu

Mráz a přechody z tepla do zimy a opačně nechráněnou pleť značně namáhají a mohou jí i poškodit. Je to tím, že se buňky mrazem smršťují a teplem uvolňují a děje-li se to často a prudce, tak pleť křehne, červená, může se loupat a dokonce praskat (například na kloubech na rukou). Mrazivý vzduch je navíc sám o sobě suchý, „tahá“ z pleti vlhkost. Zvlášť nepříjemné je když fouká vítr a ten kolem vás bude při jízdě z kopce foukat vždy. Co s tím? Ideální je přípravek, který obsahuje co nejméně vody. Existují krémy na bázi včelího vosku, s obsahem parafínu nebo dalších druhů rostlinných vosků, dobrá je lékařská vazelína. Ano, pleť má po nich mastný a lesklý vzhled, ale můžete přes ně nanést lehký make-up nebo pudrovou podkladovou bázi.

Z mrazu rovnou do sauny?

Velmi příjemná a zdravá je sauna, ale nechoďte tam rovnou ze sjezdovky. Nechte si hodinu času na aklimatizaci při pokojové teplotě a do sauny jděte s připravenou pletí – umytou a vyčištěnou od ochranného krému. V sauně se tělo zbaví všech odpadních látek, budete se cítit jako znovuzrozená. Po saunování se opět namažte, pokud možno mastným krémem.

Jako základ UV filtr

Značku ideál mají na horách slunné dny. Není nic krásnějšího po šedé zimě, než jiskřivý křupavý sníh, modré nebe a slunce. To si nenechte ujít, nabije vás to neuvěřitelnou energií, která vydrží ještě dlouho po návratu. Jenže nadmořská výška a odrazy slunečního záření od sněhu způsobují, že vaše kůže bude vystavena vysokému množství UV záření, které, jak Martina správně tuší, může způsobit nepěkné pigmentové skvrny. Z toho plyne jediné – krém s co nejvyšším ochranným faktorem vždy, když bude slunečno, aplikujte jako první vrstvu ještě pod ochranný krém. Nezapomeňte na lyžařské brýle. Ty noste, i když bude zataženo, tvář bude chráněná, nebudete mhouřit oči a krčit obličej a nepřibyde vám tím pádem ani vráska.

Krásná na všech selfie fotkáchlyžování na horách

Pokud máte potřebu se líčit, použijte voděodolnou řasenku a tekuté linky. Některé typy jsou tzv. nesmývatelné, slzy ani sníh nemají šanci. Pokud budete mít brýle, budou dominantou obličeje rty. Krásně vypracovaná výrazná rtěnka nejen, že přitahuje pozornost, ale pečující složky v ní vám ochrání citlivou a tenkou kůži.

Celulitida lyžařkám nehrozí

A bonus na závěr – víte, že běžecké i sjezdové lyžování je ideálním bojovníkem proti celulitidě na rozdíl třeba od běhu? Celulitida je nemocí podkožního vaziva, které by se nemělo namáhat silovými sporty a prudkými dopady, kterým se ale nemůžete vyhnout při běhání. Skvělé je proto právě lyžování, což je plynulý pohyb, při němž ideálně zapojíte hýžďové svalstvo a svaly dolních končetin. Jen pozor na příliš těsné oblečení, to brání proudění krve a lymfy v podkoží a boj s celulitidou by to brzdilo.
Honza má rád Martinu. Martina má ráda lyže. A všichni milují zimu na sjezdovce. Nenechte se ani vy připravit o tu letošní dávku endorfinů a adrenalinu!

Konzultant Gabriela Houšková Benešová, https://www.jaknakrasu.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !