8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Proměna: Zn. Útulný obývák

12. 11. 2009 | Moderní bydlení

Podzim nebývá zrovna nejoblíbenějším ročním obdobím a není divu. Je to sice čas barevných stromů a spadaného listí, sbírání kaštanů a zádumčivých procházek, ale také čas mlhy, brzkého stmívání a nevlídného ochlazování.


Vezměte si z toho to dobré – přes léto jste si určitě moc neužili vašeho bytečku a také jste se mu příliš nevěnovali, a tak teď budete mít čas vše napravit! Udělejte si z podzimních měsíců období, kdy si zútulníte váš byt, aby posezení u horkého čaje nebo třeba vánočního cukroví bylo zase o něco příjemnější!

kreslaJsou lidé, kterým na bydlení až tolik nezáleží – je pro ně předmětem každodenní potřeby a většina investic, časových i finančních, do obydlí jim připadá nadbytečná. Potom je ale druhá skupina lidí, ta většinová, pro něž je útulný byt základem pohody a téměř životní potřebou. Pro ně je potom úklid, rekonstrukce nebo jakýkoli krok vedoucí k útulnějšímu bydlení součástí duševní hygieny,“ říká Jana Šplíchalová

Pokud se poznáváte ve většině, rozhlédněte se kolem sebe a pusťte se do toho, začněte u obývacího pokoje, kde trávíte většinu času. Jestli máte pocit, že nenajdete na opravy a důkladný úklid energii, tak vězte, že právě byt, ve kterém se necítíte dobře, vám energii ubírá! Proto vám jí s každou změnou bude přibývat a v „novém“ bytě budete opravdu jako znovuzrození.


zavesNemusí se jednat o velké investice související s rozsáhlou rekonstrukcí bytu a nákladným projektem drahého architekta. Pracujte s rozmyslem. Zbavte se všeho, na co jste sáhli za poslední roky jen při utírání prachu, a to ještě s nevolí. Ať se jedná o hrnečky s jelínky, které jste dostali jako svatební dar, nebo sošku zakoupenou na dovolené od neodbytných prodavačů; bez soucitu vyhodit, nebo ještě lépe se soucitem odnést do bazaru!

Změňte rozmístění nábytku, vraťte na místo stolek, který jste před deseti lety odsunuli, aby nepřekážel – dnes již odrostlým dětem – ve hraní. Odřenou skříň polepte zajímavou samolepící tapetou, bude jako nová. Ostříhejte květiny, setřete prach z knih na poličce a pusťte se do detailů.

Pořiďte si nové závěsy, rovnou dvoje, ať můžete barvy střídat podle nálady. Na stůl dejte ubrus či běhoun ladící se závěsy. Doplňte atraktivními svícny.

ornamentyPřímo nad stůl zavěste světlo, ať si vidíte do talíře. Zeď ozdobte samolepícími ornamenty – jsou opravdu kouzelné. Přes staré židle natáhněte nové potahy – ekonomičtější a praktičtější řešení už ani být nemůže.

Pro předělení dvou zón – například jídelny a sedací soupravy – použijte ozdobný závěs. A že houpací síť patří jen na zahradu? Nesmysl! Zavěste ji ke stropu, osvětlete stojací lampou a každý den si naordinujte půl hodinky houpaní s knížkou. Zapalte vonnou svíčku, uvařte čaj do oblíbeného hrnku a podzim si na vás nepřijde.


Zdroj: Quelle.cz


Simbelmine
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
už se těším na náš nový obyvák Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
NA TEN MŮJ SI POČKÁM
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles