Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Psí kamarádi

16. 03. 2019 | Vaše příběhy
Psí kamarádi, ve všech lotrovinách.

Před několika lety jsem tu psala článek o psu své kamarádky a o svém pejskovi (Kamarádky pes). Kamarádka Helena mi po několika měsících poté sdělila, že už se o svého pejska Alana nemůže starat, přišlo miminko, a tak mi ho nabídla a já jsem si ho vzala.

Ti dva se znali a byli jako bratři, na vycházkách prováděli kdejakou lotrovinu, i když byl mezi nimi věkový rozdíl 6 let, ale rychle si na sebe zvykli a zůstali věrnými kamarády dalších  několik let. Milovali společné vycházky ven, ale jelikož bydlíme ve městě, tak byli na vodítkách. Společně jedli  i spali, a měli se strašně rádi. Měli i společné zájmy co se týká hraček, oba dva měli rádi menší gumové hračky, a proto museli mít vždy 2 stejné. Dopřávali si kvalitní granule i konzervy, občas i psí pamlsky, ale bohužel nic netrvalo věčně. Bohužel loni paní veterinářka zjistila u Alana těžký zánět plic, bylo to na podzim. Alan prodělal nějakou virózu, a bohužel jak u starších psů bývá, už se z toho nedostal. Paní veterinářka nám oznámila, že po prodělané viróze u něj propukl veliký zánět plic, a i přes veškerou lékařskou pomoc jako byla antibiotika, bohužel na konci listopadu zemřel doma ve spánku. Bylo mu skoro 18 let, což je na psí věk požehnaný věk.

Oplakala jsem ho a utěšovala jsem se myšlenkou, že mám ještě našeho chlupáče Míšu, který jako by to vytušil, choval se tak, jako kdyby byli oba dva. Vydal za dva, ale bohužel skoro za 2 měsíce prodělal infekci močových cest, a vzhledem k svému věku se úplně nezotavil, a bohužel diagnóza byla špatná.  Koncem ledna jsem navštívila paní veterinářku, protože Míša přestal jíst, špatně chodil.  Paní veterinářka ho léčila antibiotiky, a dávala mu injekční výživu, ale bohužel po 14denní léčbě nic nepomohlo, až nakonec došlo na vyšetření krve.
Ten den se mi vryl do paměti - byla to středa, v 11 hodin mu paní doktorka odebrala krev a kolem 14. hodiny volala ohledně diagnózy. Ta byla zdrcující. Míšovi selhávaly ledviny a játra a paní doktorka mi doporučila jeho uspání, aby se netrápil. Svolila jsem a domluvila to na druhý den s tím, že ho tam odveze syn, protože já bych se na to nemohla dívat. Druhý den syn odjel s Míšou   k veterinářce, a už se vrátil sám. Bylo mu skoro 12 let, ale byl součástí rodiny, i když posledních několik let už jsem se mu věnovala z větší části já, děti odrostly a mají jiné zájmy a svoje rodiny. Tak jsem během pouhých pár měsíců přišla o oba svoje miláčky, chápu, že se dožili požehnaných roků, ale každý rok jsem si říkala, že tu ještě budou dlouhou dobu s námi. Mám mnoho vzpomínek, fotek a videí, na oba dva. I když je to stále čerstvé, zatím jsem odmítla všechny pokusy mi sehnat dalšího psího kamaráda. Měla jsem je ráda oba, Míša byl součástí rodiny skoro 12 let a Alan, i když byl v naší rodině něco přes 4 roky, také byl velkou součástí mojí rodiny.

Možná po několika měsících, až ta bolest částečně přejde, tak si myslím, že možná si nějakého pejska pořídím, i když v těchto dnech o tom nechci slyšet ani slovo.

LenkaK1111 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Psí kamarádi:

Psí kamarádi
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
smutné..taky jsme měli psího miláčka..už dalšího nechci..
Obrázek uživatelky
profil
Tak tohle znám moc dobře...smutek nejde popsat...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Vždycky je moc smutné, když odejde zvířecí kamarád
Obrázek uživatelky
profil
Upřímnou soustrast. Já ani nechci domyslet až to postihne nás. Sid má už přes 11 roků, ale babička by to moc těžce nesla.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles